Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БС.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.04.2019
Размер:
991.23 Кб
Скачать

108.Порядок розрахунку витрат на харчування в лікарнях

Закупівля продуктів харчування, як і інших товарно-матеріальних цінностей, має здійснюватись закладами системи охорони здоров’я через проведення тендерних торгів.

Для обчислення видатків на харчування хворих необхідно встановити число днів функціонування ліжка протягом року. Потім на підставі цього обчислюється загальне число ліжко-днів у лікарні шляхом множення середньорічної кількості ліжок на кількість функціонування 1 ліжка протягом року. Сума видатків на харчування обчислюється шляхом множення відповідного нормативу на кількість ліжко-днів.

Середні витрати на харчування (код 1133) і придбання медика-ментів (код 1132) обчислюються за формулою:

,

де Нсв — середньозважена норма витрат;

Ні — індивідуальна норма для ліжок і-ї спеціалізації;

Уі — питома вага ліжок і-ї спеціалізації в загальній структурі лі-жкового фонду.

Рекомендовані норми на харчування на 1 ліжко-день:

звичайні стаціонари — 4,25 гри.; будинки дитини та дитячі санаторії — 6,80 грн.),

Приклад: середньорічна кіль-ть ліжок – 100, кіль-ть днів його використ – 330, норма харчув – 4,25. Тоді загальна сума витрат на харчування = 100*330*4,25= 140 250 грн.

109. Порядок розрахунку оплати вчителів за навчальне навантаження.

Оплата навчальних годин визначається за такою формулою: Оплата навантаження =С*Кг/Нг де: С — ставка зарплати вчителя. Вста-новлюється в залежності від освіти (середня, середня спеціальна, неповна вища, вища) і кваліфікаційних категорій (вчитель, вчитель-методист, заслужений вчитель народний вчитель);  Кг — кількість годин педагогічного на-вантаження на тиждень;  Нг — норма педагогічного навантаження вчителя на тиждень (1—4 класи — 20 годин, 5—11 класи — 18 годин)

Щомісячна заробітна плата педагогічних працівників установ освіти визначається шляхом множення ставки заробітної плати на їх фактичне навантаження на тиждень і ділення цього добутку на встановлену норму годин на тиждень і виплачується щомісячно незалежно від кількості тижнів і робочих днів у різні місяці року

110. Порядок розрахунку оплати вчителів за перевірку зошитів.

Доплата за перевірку зошитів встановлена для вчителів початкової школи та в старших класах з таких предметів: мова та літ-ра -13%, матем-ка -10%, іноземна мова –6% від ставки з/п. Сума доплати визначається за формулою: С*Нз де: С — ставка зарплати вчителя. Вста-новлюється в залежності від освіти (середня, середня спеціальна, неповна вища, вища) і кваліфікаційних категорій (вчитель, вчитель-методист, заслужений вчитель народний вчитель); Нз — норматив оплати за перевірку зошитів з даного предмету. 

111. Порядок розрахунку фонду заробітної плати адміністративно-господарського і навчально-допоміжного персоналу в загальноосвітніх школах.

Фонд зарплати адміністративно-управлінського персоналу:  • директор;  • заступники;  • організатори масової роботи.  Кть посад заступників та організаторів залежить від кті класів у школі, а ставка зарплати директора та його заступників — від кті учнів у школі. Планування фонду заробітної плати визначається шляхом множення кількості посад на ставку зарплати.  До фонду заробітної плати навчально-допоміжного персоналу входить також додаткова оплата за виконання вчителями обов'язків, не пов'язаних безпосередньо з проведенням навчальних занять. Фонд заробітної плати за додатковими видами оплати визначається виходячи із середньорічного числа ставок і середньої ставки за місяць.

Фонд зарплати обслуговуючого персоналу планується шляхом множення кількості посад на ставку зарплати. Кількість посад визначається за встановленими нормативами, наприклад кількість прибиральниць встановлюється за нормативами площі на одну прибиральницю.

 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]