Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БС.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.04.2019
Размер:
991.23 Кб
Скачать

96 Планування фонду заробітної плати лікарів.

Фонд оплати праці медичного персоналу на місяць обчислюється множенням кількості штатних одиниць на середню заробітну плату медичного працівника за категорією.

Розмір посадового окладу (тарифної ставки )працівника 1-го тарифного розряду встановлюється на рівні законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати . Посадові оклади (тарифні ставки )за розрядами Єдиної тарифікаційної сітки визначається шляхом множення окладу працівника 1-го тарифного розряду на відповідний тарифікаційний коефіцієнт .

Заробітна плата лікарів обчислюється виходячи із ставки зарплати та системи надбавок та підвищень . Ставка зарплати залежить від посади (лікар-хірург, лікар-інтерн чи лікарі інших спеціальностей) та кваліфікаційної категорії. Крім того, ставка в частині надбавки може залежати від місцезнаходження лікарні (місто чи сільська місцевість). Надбавки до зарплати встановлються за шкідливі й небезпечні умови праці ,за роботу у вихідні та святкові дні та в нічний час,

В закладах амбулаторно-поліклінічної допомоги :Фонд оплати праці лікарів = Ставка(від посади і кваліфікаційної категорії),підвищення , надбавки х Чисельність (від кількості лікарських відвідувань)

Заклади стаціонарної допомоги = Ставка(від посади і кваліфікаційної категорії) ,підвищення , надбавки х Чисельність (від нормативу кількості ліжок на одного лікаря)

97. Планування фонду заробітної плати середнього та молодшого медичного персоналу

Заробітна плата середнього медичного персоналу обчислюється виходячи зі ставки зарплати і надбавок. Ставка заробітної плати середнього медичного персоналу залежить від посади (медична сестра, акушерка, фельдшер, зубний лікар), кваліфікаційної категорії і стажу роботи. Надбавки встановлено за шкідливі умови праці та роботу у вихідні і святкові дні та нічний час.

Фонд оплати праці середнього медичного персоналу (закладу амбулаторно-поліклінічної допомоги)= Ставка ( залежить від посади , категорії і стажу роботи) х Чисельніть (відповідно до кількості посад лікарів)

Фонд оплати праці середнього медичного персоналу (закладу стаціонарної допомоги)= Ставка ( залежить від посади , категорії і стажу роботи) х Чисельніть (виходячи з кількості цілодобових постів)

Заробітна молодшого медичного персоналу обчислюється виходячи із ставки зарплати і надбавок . Ставка залеж посади (сестра операційна, сестра-господиня, сестра-ванниця) Надбавки встановлені аналогічно середньому медичному персоналу. Дозволяється суміщати обов'язки медичної сестри та санітарки виходячи з обсягів роботи — 0,25; 0,5; 0,75; 1,0; 1,25; 1,5; ставки.

Фонд оплати праці молодшого медичного персоналу (закладу амбулаторно-поліклінічної допомоги)= Ставка ( залежить від посади , надбавки за шкідливі умови праці) х Чисельніть (відповідно до кількості посад лікарів)

Фонд оплати праці молодшого медичного персоналу (закладу стаціонарної допомоги)= Ставка ( залежить від посади , надбавки за шкідливі умови праці) х Чисельніть (виходячи з кількості цілодобових постів)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]