Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БС.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.04.2019
Размер:
991.23 Кб
Скачать

27.Видатки бюджету на соціальний захист населення, їх склад і призначення

Соціальний захист – це сукупність держ заходів і видатків бюджету, пов'язаних з наданням фін допомоги окремим верствам населення, які врезультаті економічної чи фін кризи чи через ін незалежні від них причини не мають достатніх для самозобезпечення доходів. Враховуючи гарантії, всановлені Конституцією України, держава бере на себе зобов'язання зі здійснення більшої частини видатків на соціальний захист:

1)держ спеціальні пенсійні реформи (пенсії військовослужбовцям рядового, сержантського та старшинського складу строкової служби та членам їх сімей; пенсії військовослужбовцям та особам керівного і рядового складу органів внутрішніх справ; пенсії, призначені за іншими пенсійними програмами);

2)держ програми соц допомоги (компенсації на медикаменти; програма протезування; кошти, що передаються до фонду соц стр-ння на випадок безробіття);

3)держ підтримка громадських організацій інвалідів і ветеранів, які мають статус всеукраїнських;

4)держ програми і заходи стосовно дітей, молоді жінок, сім'ї;

5)держ підтримка молодіжних громадських організацій на виконання загальнодержавних програм і заходів стосовно дітей, молоді, жінок, сім'ї;

6)держ програми підтримки будівництва (реконструкції) житла для окремих категорій громадян.

В Україні сис-ма соц захисту яскраво проявляється через сис-му соц страх-ня. Залежно від страх випадку розрізняють такі види загальнообов'язкового соц страх-ня: пенсійне, у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, медичне, від нещасного випадку на вир-ві та проф захворювання, на випадок безробіття.

28.Видатки бюджету на судову владу.

Судова влада — незалежна і самостійна гілка державної влади, яка здійснюється судовими органами, і реалізується судами.

До складу видатків на судову владу належать видатки на утримання: Конституційного та Верховного суду України, обласних, районних (міських) судів, Вищого господарського суду, господарських та військових судів, Вищої ради юстиції.

Функціонування судової влади фінансується з Держ бюджету України.

Планування видатків на утримання органів державного уп­равління відбувається у формі складання індивідуальних і зведених кошторисів доходів і видатків. Разом з кошторисом затверджується штатний розпис органів державного управління, включаючи їх струк­турні підрозділи. У видатковій частині кошторису зазначається загальна сума витрат з розподілом їх за категоріями видатків економ класифікації: оплата праці адмін-управлінського персоналу; нарахування на з/п; видатки на відрядження; оплата комунальних, транспортних та ін послуг; придбання обладнання та предметів довгострокового користування, капітальне будівництво; капітальний ремон тощо.

У складі видатків на судову владу найбільшу частку ста­новлять кошти на оплату праці.

Працівники органів судової влади мають статус держав­них службовців. Їх з/п складається з посадових окладів, премій, до­плати за ранги, надбавки за вислугу років на державній службі та інших надбавок. 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]