Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БС.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.04.2019
Размер:
991.23 Кб
Скачать

1. Боргові зобов’язання місцевого самоврядування, їх надання і погашення.

Місцевий борг - загальна сума боргових зобов'язань Автономної Республіки Крим чи територіальної громади міста з повернення отриманих та непогашених кредитів (позик) станом на звітну дату, що виникають внаслідок місцевого запозичення.

Запозичення може здійснюватися у формі: випуску облігацій місцевих позик; укладення угод про отримання позик, кредитів, кредитних ліній

у фінансових установах. Запозичення до місцевих бюджетів здійснюються на визначену мету і підлягають обов'язковому поверненню. Запозичення до відповідних бюджетів можуть бути здійснені лише до бюджету розвитку, крім випадку, покриття тимчасових касових розривів, що виникають під час виконання загального фонду місцевого бюджету.

Видатки на обслуговування боргу здійснюються за рахунок коштів загального фонду бюджету. Видатки на обслуговування боргу місцевих бюджетів не можуть щорічно перевищувати 10 відсотків видатків від загального фонду відповідного місцевого бюджету протягом будь-якого бюджетного періоду, коли планується обслуговування боргу. Якщо у процесі погашення основної суми боргу та платежів по його обслуговуванню, обумовленої договором між кредитором та позичальником, має місце порушення графіка погашення з вини позичальника, відповідна рада не має права здійснювати нові запозичення протягом 5 наступних років. розмір запозичення до місцевого бюджету не перевищує 25 відсотків середньої щорічної суми надходжень бюджету розвитку за останніх три роки, що передують року прийняття рішення, без урахування коштів, що надійшли від запозичень; загальна сума боргу місцевого бюджету на дату взяття запозичення, передбаченого проектом рішення, не перевищує 75 відсотків середньої щорічної суми надходжень бюджету розвитку за останніх три роки, що передують року прийняття рішення, без урахування коштів, що надійшли від запозичень;

Про наміри здійснити запозичення або реструктуризацію боргових зобов'язань за ним чи проведення іншої операції надсилається письмове повідомлення Мінфіну. При наданні дозволу на здійснення місцевих запозичень Міністерство фінансів України контролює дотримання місцевими органами норм бюджетного законодавства України, згідно з яким витрати на обслуговування боргу не повинні перевищувати 10% загального фонду, а погашення боргу має фінансуватись за рахунок надходжень до бюджетів розвитку. Головним джерелом для погашення місцевих запозичень мають слугувати надходження від продажу об’єктів комунальної власності. Але такі доходи є скінченною та обмеженою величиною. У разі недостатності коштів, місцеві органи влади будуть змушені залучати нові позики або ж спрямовувати на такі цілі кошти загального фонду бюджету.

2. Боргові зобов’язання місцевого самоврядування, їх обслуговування і погашення. =вопрос 1

3. Боргові і не боргові зобов’язання держави.

Державні боргові зобов'язання розподіляються на: прямі боргові зобов'язання (зобов'язання, що беруться державою як безпосереднім позичальником шляхом випуску державних цінних паперів, укладення угод про позику або іншими шляхами, передбаченими законодавством України) гарантовані боргові зобов'язання (зобов'язання, що беруться безпосередньо юридичними особами та гарантуються державою, у тому числі зобов'язання за кредитами МВФ, крім випадків їх безпосереднього спрямування до державного бюджету).

Не боргові зобов’язання — це зобов’язання з надання права участі в управлінні діяльністю покупця та в його доходах. Такі зобов’язання виступають у формі акцій.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]