Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БС.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.04.2019
Размер:
991.23 Кб
Скачать
  1. Видатки Державного бюджету України на судову владу.

Витрати на утримання судової влади провадяться за рахунок державного бюджету відповідно до правил кошторисно-бюджетного фінансування. Зокрема на бюджетному фінансуванні перебувають Конституційний Суд України, Верховний Суд України, апеляційні суди, Вищий господарський суд України, Вища рада юстиції. Водночас фінансування, що передбачається з державного бюджету в останні роки, не покриває мінімальних потреб судової влади, до того ж, запланованих показників не дотримуються. Обсяги видатків Державного бюджету України, необхідних для фінансування судів, визначаються на основі єдиних нормативів фінансового забезпечення судів загальної юрисдикції та розрахунків капітальних видатків для фінансування судів.

Фінансування органів судової влади в процесі виконання Державного бюджету України здійснюється у повному обсязі і не може бути скорочено.

  1. Видатки Державного бюджету України на утримання податкової адміністрації і митної служби (не могу ничего найти).

Для здійснення державного фінансового контролю за дотриманням податкового законодавства створені органи державного податкового контролю. Відповідно до чинного законодавства повноваженнями органів податкового контролю наділена Державна податкова адміністрація України. До системи органів державної податкової служби належать: Державна податкова адміністрація України, державні податкові адміністрації в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві і Севастополі, державні податкові інспекції в районах, містах (крім Києва і Севастополя), районах у містах. Крім цього у складі органів державної спеціальної податкової служби створено відповідні спеціальні підрозділи з боротьби з податковими правопорушеннями (податкова міліція). Митні органи України відповідно до положення Митного кодексу України мають повноваження в галузі державного контролю, пов'язані з переміщенням товарів через митний кордон України.

  1. Видатки Державного бюджету України на фундаментальні дослідження.

Див. № 32

Важливим напрямом видатків бюджету є видатки на науку. Державою забезпечується бюджетне фінансування наукової та науково-технічної діяльності у розмірі не менше 1,7 % ВВП України. За рахунок коштів державного бюджету здійснюється фінансування фундаментальних та прикладних досліджень.

Бюджетне фінансування науки відбувається в 2 способи:

  1. фінансування наукової тематики

  2. фінансування наукових закладів

У фінансуванні наукової тематики (наукових досліджень) розрізняють два напрями наукових досліджень:

  • фундаментальні дослідження

  • прикладні дослідження (пов'язані з визначенням форм і методів впровадження в практику результатів фундаментальних досліджень, які завершились певними винаходами).Фундаментальними дослідженнями є пошукові теоретичні напрями науки. Визначити наперед результативність та ефективність таких досліджень дуже складно через не прогнозованість результатів, тому неможливо встановити їх вартісну оцінку. У зв'язку з великим ризиком використання інвестованих коштів ці дослідження фінансуються за допомогою бюджету або спеціальних фондів.

Видатки бюджету на фундаментальні дослідження включають видатки на фундаментальні дослідження наукових установ і видатки на фінансування Державного Фонду фундаментальних досліджень.Згідно з чинним законодавством бюджетне фінансування фундаментальних наукових досліджень здійснюється шляхом базового фінансування.

У разі фінансування наукової тематики розробляються кошториси на кожну тему. Визначену суму асигнувань отримує той науковий заклад, який розроблятиме цю тему.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]