Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БС.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.04.2019
Размер:
991.23 Кб
Скачать

29.Видатки бюджету на управління, їх склад і призначення.

До видатків бюджету на управління відносяться три напрями фінансування:

державне управління;

міжнародна діяльність;

правоохоронна діяльність та забезпечення безпеки держави.

Державне управління включає:

функціонування законодавчої влади;

функціонування виконавчої влади;

утримання Президента України та його апарату;

утримання фінансових та фіскальних органів;

загальне планування і статистичні служби;

інші видатки на загальнодержавне управління.

Міжнародна діяльність включає:

міжнародне співробітництво;

реалізацію міжнародних угод;

міжнародні культурні, наукові та інформаційні зв’язки.

Правоохоронна діяльність та забезпечення безпеки держави включає:

органи внутрішніх справ;

внутрішні війська;

суди;

прокуратуру;

кримінально-виправну систему;

прикордонні війська;

митні органи;

Службу безпеки України;

професійно-пожежну охорону;

Національну гвардію України;

Головне управління урядового зв’язку;

інші правоохоронні органи.

Призначення – провадити діяльнісь із забезпечення громадського порядку, боротьби із злочинністю та орхорони держ кордону тощо.

Фінансування органів управління здійснюється за кошторисом. В основі фінансування лежить штатний розпис. Чисельність персоналу та ставки зарплати встановлюються відповідними керівними структурами.

Фінансування державного управління здійснюється з Державного бюджету, а також з місцевих; фінансування міжнародної діяльності та правоохоронної діяльності здвйснюється з Державного бюджету. Показниками фін-ня для держ управління та правоохоронної діяльності висткпає чисельність персоналу, а для міжнар діяльності викорис програмний метод.

30.Видатки бюджету на утримання податкової адміністрації і митної служби.

Видатки на утримання фінансових і фіскальних органів (Державної по­даткової адміністрації України, місцевих державних податкових ор­ганів, Головного контрольно-ревізійного управління України, Голо­вного управління Державного казначейства України, місцевих органів Головного управління Державного казначейства України, Митної служби України, на створення державного реєстру фізичних осіб - платників податків та інших обов´язкових платежів, витрати на Комп´ютеризацію Державного казначейства та інших фінансових органів, витрати на виготовлення марок акцизного збору на алкогольні напої та тютюнові вироби) відносяться до видатків на держ управління.

Видатки на утримання органів державної податкової служби визначаються Кабінетом Міністрів України і фінансуються з державного бюджету. Витрати на утримання митної служби так само фінансуються з Держ бюджету.

Планування видатків на утримання органів державного уп­равління відбувається у формі складання індивідуальних і зведених кошторисів доходів і видатків. Разом з кошторисом затверджується штатний розпис органів державного управління, включаючи їх струк­турні підрозділи. У ньому вказується кількість штатних одиниць у розрізі структурних підрозділів, посадові оклади для кожної посади і місячний фонд оплати праці у розрахунку на одну посаду.

У видатковій частині кошторису зазначається загальна сума витрат з розподілом їх за категоріями видатків економ класифікації: оплата праці адмін-управлінського персоналу; нарахування на з/п; видатки на відрядження; оплата комунальних, транспортних та ін послуг; придбання обладнання та предметів довгострокового користування, капітальне будівництво; капітальний ремон тощо.

У складі видатків на утримання податкової адміністрації та митної служби найбільшу частку ста­новлять кошти на оплату праці.

Вихідним оперативно-сітьовим показником для податкової адміністрації є кількість платників подтків на території, що закріплена за податковою адміністрацією, а для митної служби – кількість зареєстрованих платників.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]