Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МФО 136.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
318.68 Кб
Скачать

136. Фінансові продукти та послуги Міжнародної Фінансової Корпорації (ifc) з управління ризиками.

З 1990 року впровадження фінансових продуктів та послуг з управління ризиками є одним з напрямів діяльності МФК, що охоплює зокрема такі фінансові інструменти: валютні і процентні свопи, форвардні контракти, ф’ючерси і опціони і інші похідні інструменти (деревативи).

Деривативи, або інструменти по управлінню ризиками є похідними будь-якого базового показника, наприклад, валюти, процентної ставки або ціни на певний товар. Використання деривативів надає можливість у майбутньому зменшити ризик небажаних змін цін на цінні папери, товарні ресурси, відсоткові ставки, а також обмінні курси. До того ж воно забезпечує отримання високих доходів та не потребує значних фінансових вкладень.

В останнє десятиліття застосування згаданих фінансових інструментів на ринках розвинених країн стрімко розширилось. Проте, цей факт не торкається дійсності ринків країн, які розвиваються, що обумовлено їх ризикованістю.

За такої ситуації МФК разом з не багатьма організаціями з метою ліквідації розриву між своїми клієнтами та ринком, надає клієнтам доступ до продуктів, до яких вони не мали б прямого доступу через їх кредитний ризик або ризик країни. МФК допомагає підприємствам мати доступ на міжнародні ринки деривативів для хеджування валютних і процентних ризиків, а також ризику зміни цін на сировинні товари. Цим МФК сприяє компаніям в підвищенні своєї кредитоспроможності та збільшенні дохідності.

Отож, надаючи фінансові продукти та послуги з управління ризиками МФК по суті виконує роль посередника між ринком та привтними компаніями в країнах з ринками, що формуються.

Діяльність МФК з розробки інструментів по управлінню ризиками здійснюється з урахуванням потреб конкретних клієнтів і триває в кілька етапів. На першому етапі оцінюються ризики, яким може піддаватися компанія у зв’язку із змінами фінансової ситуації або змінами цін на певні товари. Потім МФК повідомляє компанії про наявні можливості використання різних інструментів або стратегій хеджування з урахуванням необхідного захисту від ризиків з зазначенням відповідних втрат. На завершальному етапі МФК виступає посередником між конкретними суб’єктами ринку і компанією-клієнтом що дозволяє компанії здійснити вибрану стратегію хеджування при прийнятому рівні витрат

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]