Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МФО 136.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
318.68 Кб
Скачать

94. Види фінансових продуктів та послуг Міжнародної Фінансової Корпорації (ifc).

IFC продовжує розробляти нові фінансові інструменти, що дозволяють компаніям управляти ризиками та отримувати більш широкий вихід на світові на національні ринки капіталів. До фінансових продуктів та послуг, що пропонуються IFC, належать:

  • Позики за рахунок власних коштів IFC: позики категорії А. IFC надає позики з фіксованою та змінною ставками за рахунок власних коштів. Такі позики звуться «позиками категорії А». Обсяг таких позик одному Клієнту (Спонсору) може сягати від 1 млн. до 100 млн. доларів США.

  • Синдиковані позики: позики категорії В. Мобілізація ресурсів інших інвесторів і кредиторів – є однією з функцій IFC. Корпорація активно веде пошук партнерів для синдикатів, тобто спільної участі у проектах і мобілізує додаткові фінансові ресурси, залучаючи їх на ринки країн що розвиваються та країн з перехідною економікою.

  • Пайове фінансування (участь у статутному капіталі). IFC інвестувала кошти у акціонерний капітал близько 670 компаній на ринках, що формуються, а також допомогла у становленні багатьох компаній, що нині є важливими гравцями регіональних та глобальних ринків.

  • Квазі-пайове фінансування: позики категорії С. IFC пропонує також квазі-пайові продукти що мають риси як боргового, так і пайового фінансування. Це так звані позики категорії С

  • Фонди прямих інвестицій та боргових інструментів.   IFC стимулює іноземні портфельні інвестиції в країнах, що розвиваються шляхом створення та інвестування у широкий спектр фондів, як то приватні акціонерні фонди та фонди боргових інструментів

  • Структуроване фінансування. IFC розробила продукти, які забезпечують її клієнтам різні види рентабельного фінансування. До них належать механізми, що підвищують кредитний рейтинг облігацій та позик шляхомвикористання гарантій часткового покриття кредитних ризиків,механізми розподілу ризиків,механізми участі в операціях з переоформлення боргу в цінні папери (секюритизація).

  • Фінансування через посередників. Значна частина фінансування IFC спрямовується в приватний сектор країн, що розвиваються, через фінансових посередників. IFC використовує всі види своїх фінансових продуктів та послуг для фінансування широкого кола фінансових посередників. Робота через посередників дозволяє їй надавати довгострокове фінансування більшому числу компаній, зокрема, малому та середньому бізнесу (включаючи фізичних осіб підприємців) шляхом мікро-фінансування.

  • Продукти та послуги з управління ризиками. Завдання IFC при наданні послуг та продуктів з управління ризиками полягає у тому, щоб допомогти ліквідувати розрив між своїми клієнтами та ринком, надаючи клієнтам доступ до продуктів, до яких вони не мали б прямого доступу через їх кредитний ризик або ризик країни. IFC допомагає підприємствам мати доступ на міжнародні ринки деривативів для хеджування валютних і процентних ризиків, а також ризику зміни цін на сировинні товари.

  • Фінансування у місцевій валюті. IFC може фінансувати в національній валюті з метою пом’якшення валютних ризиків та сприяння розвитку місцевих ринків капіталу

  • Муніципальне фінансування. Спільною ініціативою IFC та IBRD було створення Муніципального фонд, який покликаний забезпечити необхідні капіталовкладення у підприємства та установи, що знаходяться у муніципальній власності без залучення гарантій центральної влади.Муніципальний фонд дозволяє місцевим органам управління, а також підприємствам, що ними контролюються (підприємства водопостачання, відведення та очистка стічних вод, транспорт, ектропостачання), отримати доступ до нових фінансових продуктів, послуг та ринків капіталу.

  • Фінансування експортно-імпортних торгівлі (фінансування міжнародної торгівлі). Ця програма покликана розширити та доповнити можливості банків у наданні послуг з фінансування експортно-імпортних операцій шляхом мінімізації ризиків при роботі на нових та ризикованих ринках, на яких торгові лінії можуть відчувати труднощі.

  • Експертна оцінка. Послуги IFC з надання експертної оцінки передбачають наступнеОцінка соціальних та екологічних ризиків та можливостей,Оцінка господарських ризиків та рекомендації щодо їх мінімізації та управління,Заходи попередження корупції та шахрайства.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]