Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МФО 136.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
318.68 Кб
Скачать

44. Інвестиційні проекти міжнародних фінансових організацій. Їх сутність. Особливості їх затвердження державними та урядовими органами в Україні.

Інвестиційні проекти – це проекти, реалізація яких передбачається на умовах фінансової самоокупності, при цьому погашення і обслуговування позики здійснюється за рахунок коштів бенефіціара. Також інвестиційні проекти – це проекти розвитку інституційної спроможності органу виконавчої влади, установи чи організації, за якими погашення та обслуговування позик здійснюється коштами державного бюджету.

Процес розроблення та реалізація проектів співпраці з МФО умовно можна поділити на три етапи: ініціювання проектів, їх підготовка та реалізація. У ході їх реалізації здійснюється їх моніторинг. В Укр згідно з Постановою КМУ Про порядок ініціювання, підготовки та реалізації проектів економічного та соціального розвитку Укр, що підтримуються МФО ( №1027 від 2008 р.), координатором роботи по всіх трьох етапах є Міністерство економіки Укр. Мінекономіки має: (1) забезпечити розроблення Плану співробітництва Укр з МФО на відповідний рік. Цей план являє собою окремий розділ щорічної Державної програми економічного і соціального розвитку Укр; (2) за участю головних розпорядників коштів держ бюджету скласти та до 15 березня подати Міністерству фінансів план співробітництва Укр з цими орг-ями на наступний кален. рік.

Мінфін Укр має: (1) забезпечити включення коштів, передбачу вальних планами співробітництва з МФО, до держ бюджету; (2) контролювати цільове використання позичальником коштів, що надаються цими орг-ями.  

45. Робочі органи, що створюються для координації та контролю за підготовкою і реалізацією проектів співпраці України з міжнародними фінансовими організаціями.

Пропозиції щодо ініціювання проектів, не включених до плану співробітництва України з МФО та стратегії допомоги МФО Україні, надсилаються Міністерству економіки та з питань європейської інтеграції міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, юридичними особами - резидентами України.

Міністерство економіки та з питань європейської інтеграції здійснює у п'ятиденний термін оцінку відповідності пропозиції щодо ініціювання проекту вимогам. Пропозиція, що не відповідає зазначеним вимогам, повертається заявникові.

З метою проведення комплексної експертизи пропозицій щодо ініціювання проекту Міністерство економіки та з питань європейської інтеграції надсилає ці пропозиції центральним органам виконавчої влади відповідно до їх компетенції. Експертиза повинна проводитися у місячний термін. Міністерство економіки та з питань європейської інтеграції в тижневий термін після прийняття Кабінетом Міністрів України рішення про доцільність підготовки проекту звертається до МФО з пропозицією щодо спільної підготовки проекту та його включення до стратегії допомоги МФО Україні. У разі офіційної підтримки МФО зазначеної пропозиції Міністерство економіки та з питань європейської інтеграції включає проект до проекту плану співробітництва України з МФО на відповідний рік та інформує Кабінет Міністрів України.

 Відповідальний виконавець після включення проекту до проекту плану співробітництва України з МФО на відповідний рік подає Мінфіну за погодженням з Міністерством економіки та з питань європейської інтеграції бюджетний запит щодо зазначеного проекту для врахування у проекті державного бюджету на відповідний рік.

Відповідальний виконавець разом з Міністерством економіки та з питань європейської інтеграції, іншими центральними органами виконавчої влади вносить у разі потреби до Кабінету Міністрів України проект рішення про:

  • утворення міжвідомчої координаційної ради для забезпечення координації та контролю за підготовкою і реалізацією системного проекту (далі - міжвідомча рада);

утворення міжвідомчої робочої групи для забезпечення координації та контролю за підготовкою і реалізацією інвестиційного проекту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]