Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПРАКТИКУМ з методики.doc
Скачиваний:
483
Добавлен:
28.03.2016
Размер:
2.34 Mб
Скачать

Що це за професія?

Мета гри: активізація лексики до теми ,,Професія”, побудова запитань, вживання мовних формул, що означають припущення (I think, to my mind...).

Зміст гри: вчитель готує картки, на кожній з яких пише назву однієї професії (worker, miner, teacher, farmer, doctor, shop-assistant, postman …). На початку гри вчитель кладе картки на стіл купкою, написаним донизу. До столу підходить учень, бере верхню картку і уявляє собі, що це його професія. Завдання інших учнів відгадати, що це за професія, ставлячи запитання типу: Do you work on the earth or under the earth? Do you work with many people? Do you often travel in your job? Do people need higher education to have your job? Запитання типу: Are you a worker? не можна ставити. Якщо після кількох запитань хтось з учнів готовий назвати цю професію, він говорить: I think you are a … . Той, хто відгадає професію, дістає очко і виходить до столу, щоб взяти наступну картку. Якщо ж після п’яти запитань учні не відгадують професію, очко зараховується ведучому. Він оголошує, яка це професія, і бере наступну картку. Виграє учень, який набере найбільше очок.

Подарунки

Мета гри: розвивати вміння монологічного мовлення з даної теми; тренуватися у вживанні модальних дієслів can, may.

Зміст гри: учитель заздалегідь готує картки за кількістю в три рази більше ніж учнів в групі. На кожній з них вміщується малюнок або просто назва того, що можна подарувати, наприклад: a wallet, а jacket, а bag, a pack of cigarettes, a pin. Не обов’язково, щоб всі назви були відомі учням, декілька з них можуть бути незнайомі. Тоді гра буде більш цікавою. Учні по черзі витягують по три картки і, не називаючи назви подарунка, кажуть кому краще подарувати дану річ. Всі інші відгадують описаний подарунок і висловлюють свою думку. Вчитель може написати на дошці мовленнєві зразки, якими учні зможуть користуватися при описі подарунка, наприклад:

we can present this thing to…; we can buy this present for…; it can be a suitable present for…; we use it at home as…; we can wear it; we can eat it; …(women) can wear it as well as…(man).

Покупки

Мета гри: вживання питальних речень різного типу, розвиток навичок та вмінь діалогічного мовлення.

Зміст гри: один учень задумує яку-небудь річ, яку ми можемо купити в магазині, супермаркеті чи універмазі: посуд, парфуми, олівець тощо. Він пише назву цього предмета на папірці англійською мовою і віддає вчителеві. Учні повинні відгадати що це за предмет, ставлячи запитання про його колір, форму, розмір, місцезнаходження та призначення, а ведучий учень відповідає. Якщо після деякої кількості запитань учень, який по черзі має ставити запитання, здогадується про що йдеться, він запитує: Is this a (the)… ? Якщо він відгадає предмет, стає переможцем і сам визначає предмет для наступного раунду. Якщо після 20 запитань ніхто цього предмета не відгадав, переможцем стає той, хто задумав предмет. Він називає його і починає наступний раунд, загадавши інший предмет.

Що я купив?

Мета гри: активізація лексики з теми “Покупки”, розвиток слухової пам’яті, підготовка до монологічного висловлювання.

Зміст гри: учні сідають колом. Учитель починає розмову: Yesterday I went to the baker’s and bought some bread. Учень, який сидить зліва, повторює це речення і додає своє. Третій учень повторює ці два речення і додає своє. Хто не може відтворити попередніх речень або додати своє, вибуває з гри. Останній учень, який залишився у грі є переможцем.