Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПРАКТИКУМ з методики.doc
Скачиваний:
483
Добавлен:
28.03.2016
Размер:
2.34 Mб
Скачать

Прислівники

Мета гри: практика у вживанні прислівників.

Зміст гри: учитель просить одного учня вийти з класу. Клас обирає прислівник, який легко можна показати в дії. Учень повертається до класу і просить всіх або одного з учнів виконати яку-небудь дію відповідно до обраного прислівника. Наприклад, Everyone stand up, please. Всі учні встають повільно (slowly). Якщо учень не може відгадати прислівник, він просить виконати інші команди: Sit down. Draw something on the blackboard. Shake hands. Read something. Take off your shoe. Recite a poem. Sing a song. Dance. Open a book. Коли прислівник відгадано, інший учень виходить з класу.

Щоб ти зробив ? (Нісенітниця)

Мета гри: вживання умовних речень 2 рівня.

Зміст гри: Учитель ділить клас на дві команди. Перша команда пише на папірцях запитання, яке починається словами What would you do if . Наприклад, What would you do if …you saw a tiger? Друга команда пише уявні речення, які починаються словами I would … Наприклад, I would dance for hours. Учитель збирає запитання і відповіді. Тепер учні по черзі беруть запитання і відповіді і читають їх. Деякі речення викликатимуть сміх через нісенітницю, яка вийде.

Ярмарок

Мета гри: розвиток навичок та вмінь монологічного і діалогічного мовлення, повторення назв речей, тварин.

Зміст гри: вчитель готує близько 30 малюнків предметів і тварин, назви яких відомі учням, і кладе їх купкою на столі. Клас чи групу учнів ділять на дві нерівні групи. Дві третини групи гратимуть роль продавців, одна третина – покупців. “Продавці” підходять до столу і витягують три малюнки з купки. Після цього вони розкладають свій ,,товар” і готуються його рекламувати. Учитель в цей час пояснює ,,покупцям”, що кожний може ,,купити” не більше п’яти речей. Вибір ,,покупки” значною мірою повинен визначатися тим, як добре ,,продавці” рекламують свій ,,товар”. Далі ,,покупці” підходять до ,,прилавків”, слухають рекламу і вибирають собі ,,товар”. Коли всі ,,покупці” купили собі зазначену кількість речей, з’ясовують, хто з ,,продавців” розпродав увесь ,,товар” або в кого залишилось найменше непроданих речей. Вони й стають переможцями, оскільки краще за інших рекламували свій ,,товар”.

Де мій друг?

Мета гри: активізація лексики до теми ,,Людина, її зовнішність, одяг”, розвиток навичок та вмінь діалогічного і монологічного мовлення з даної теми.

Зміст гри: для цієї рольової гри обирають двох учасників, з яких один грає роль міліціонера, а другий – учня, який загубив у незнайомому місті свого друга. ,,Міліціонер” сідає за стіл, до нього підходить той, хто загубив свого друга, і звертається за допомогою. ,,Міліціонер” ставить йому ряд запитань у такій послідовності: ім’я, прізвище друга, вік, де вчиться, місце проживання, зовнішність, у що був одягнений. Уважно вислухавши відповіді на ці запитання, ,,міліціонер”, впізнавши описаного учня в класі, просить його вийти, оскільки його шукає друг. Гра може продовжуватися, ролі міліціонера і учня, який шукає свого друга, виконують уже інші учасники гри.