Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПРАКТИКУМ з методики.doc
Скачиваний:
483
Добавлен:
28.03.2016
Размер:
2.34 Mб
Скачать

Познайомся з моїм другом

Мета гри: навчити учнів представляти себе та ознайомити їх з іменами.

Зміст гри: учні сідають у коло. Вчитель представляє себе Hello, my name is … Учень зліва від вчителя каже Hello, my name isand this is … (представляє вчителя). Кожен учень представляє себе та учня, що знаходиться зліва від нього.

Рухаємось по колу

Мета гри: тренувати форми привітання та представлення себе.

Зміст гри: клас ділиться на дві групи, які розташовуються у два кола: внутрішнє і зовнішнє. Коли учні почують команду Move, два кола починають рухатися в протилежних напрямках. Після сигналу Stop учні зупиняються, стають обличчям один до одного і вітаються: 1) – Hello! Nice to see you! How are you? – Fine, thank you. How are you? 2) або знайомляться – Hello! My name isWhats your name?

Рольова гра

Мета гри: тренувати форми привітання та представлення себе.

Зміст гри: кожний учень одержує картку з особистою інформацією. Він розповідає про себе і знайомиться з іншими дітьми, ставлячи їм запитання.

Гра з м’ячем

Мета гри: тренувати у вживанні фрази What is your name?”

Зміст гри: учні стають у коло. Вчитель кидає якомусь учневі м’яч і запитує його What is your name?” Учень відповідає My name is …” , кидає м’яч іншому учню і питає його What is your name?”

Скільки тобі років?

Мета гри: повторити числівники та фрази про вік.

Зміст гри: учень обирає собі вік від 2 до 15. Інший учень повинен вгадати його вік.

Зразок діалогу:

P1: Are you ten?

P2: No, I’m not. Cold.

P1: Are you fifteen?

P2: No, I’m not. Cold.

P1: Are you twelve?

P2: Yes, I am.

Котра година?

Мета гри: повторити числівники та фрази часу.

Зміст гри: учні сідають у коло. Один з них бере годинник, повертає стрілки годинника й питає учня справа від себе про час. Той повинен відповісти всього за 5 секунд. Учень, який неправильно назвав час, вибуває з гри. Перед проведенням гри слід повторити фрази часу.

Пам'ять

Мета гри: повторити та потренувати у вживанні активної лексики.

Зміст гри: учні дивляться протягом декількох секунд на малюнки із зображенням предметів і намагаються запам’ятати їх розташування. Потім вчитель перевертає малюнки, а учні називають слова у правильному порядку. Виграє той учень, який правильно розташує всі малюнки. Починати треба з 5 малюнків, поступово збільшуючи їх кількість.

Гра в сніжки

Мета гри: повторити та потренувати у вживанні активної лексики

Зміст гри: гра проводиться в режимі T → P1 → P2 → P3… Завдання – назвати слова, що стосуються теми Animals. Учень повинен повторити всі слова, сказані попереду, і додати своє. Учень, який забув слово, вибуває з гри.

Наприклад:

T: I have a cat.

P1: I have a cat and a dog.

P2: I have a cat, a dog and a parrot.

Виправ мене

Мета гри: повторити тематичну лексику та структури This is a… ” та Yes / This is a …”, “No, This is a …”

Зміст гри: ведучий показує картку класу і каже This is a cat”. Учні погоджуються або не погоджуються. Yes. This is a cat”, “No. This is a pig”.

Знайди свою маму

Мета гри: потренуватись у вживанні структури Present Simple: “Do you live in …?” “Yes, I do”. “Do you like …?” “No, I don’t”. “I live in …” “I like …” Are you …?” “Yes, I am, повторити назви тварин, їжі для них та місця їхнього проживання.

Зміст гри: кожний учень одержує картку, на якій вказана назва тварини, місце її проживання та її улюблена їжа. Клас поділяється на дві групи. Одна група – діти, друга – їхні батьки. Дитина повинна знайти свою маму/тата, ставлячи їм запитання Do you live in …?”, “Do you like …?” Діти, які знайшли своїх батьків, сідають на свої місця. Потім вони у парі розповідають класу, де вони живуть і що їдять, а клас повинен відгадати цих тварин.

A lion Africa meat

A zebra Africa grass

A tiger India meat

A squirrel trees nuts

A cow farm grass

A bear wood anything

A cat house mice

A fox wood chicken