Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПРАКТИКУМ з методики.doc
Скачиваний:
483
Добавлен:
28.03.2016
Размер:
2.34 Mб
Скачать

Що він робить?

Мета гри: навчити вживати дієслова у теперішньому тривалому часі.

Зміст гри: учитель заздалегідь готує картки за кількістю учнів у класі. На кожній картці англійською мовою написана дія, яку учень повинен показати пантомімою. Наприклад,

You are playing with a dog.

You are flying a kite.

You are playing football.

You are watching a comedy on TV.

На уроці кожен учень витягує картку і тримає її в секреті від інших. Далі клас поділяється на дві команди. Перший учень першої команди виходить до дошки і показує свою пантоміму. Перший учень другої команди повинен прокоментувати її (He is playing with a dog). Якщо він відгадує цю дію, його команда отримує два бали. Якщо він не може відгадати пантоміму, він просить повторити її, радиться з своєю командою. Якщо після цього він коментує цю дію правильно, його команда отримує один бал.

Далі пантоміму показує перший учень другої команди, а перший учень першої команди повинен відгадати її. І так всі учні по черзі показують свої пантоміми, а учні протилежної команди намагаються їх відгадати. Виграє та команда, яка відгадає більшу кількість пантомім з першої спроби.

Гра – лотерея

Мета гри: активізація структури There is (there are) в загальних питаннях та відповідях.

Зміст гри: учитель приносить у клас коробку / сумку, в якій є багато предметів, назви яких учням знайомі. Учні по черзі задають запитання: Is there a … in the box / bag? Якщо цей предмет є, вчитель його дістає. До предмета прив’язаний папірець, на якому написано, скільки балів заробив учень, який цю річ вгадав. Якщо речі звичайні, такі як олівець, ручка, зошит, книга, вони можуть коштувати один бал, якщо ж це предмети, наявність яких у класі є несподіваною (квітка, чашка, іграшковий собачка), вони можуть оцінюватись більшою кількістю балів. Виграє учень, який відгадав предметів на більшу кількість балів.

Зараз і завжди

Мета гри: навчання вживати теперішній тривалий і теперішній неозначений час; активізація слів до теми “День учня”.

Зміст гри: учитель ділить клас на дві команди, які сідають обличчями одна до одної. Кожен учень першої команди по черзі встановлює час на макеті годинника і, звертаючись до учня з протилежної команди, який сидить проти нього, говорить: Its 3 oclock. What are you doing? Учень, до якого він звернувся, повинен дати відповідь пантомімою. Учень, який задав запитання, пробує відгадати цю пантоміму. Він говорить: I see. You are playing volleyball. Do you always do it at 3 oclock? Його співбесідник з протилежної команди повинен відповісти стверджувальним або заперечним жестом. Учень з першої команди коментує це: I see. So you alwaysat 3 oclock. (So you dont always …).

Коли всі учні першої команди задали свої запитання і прокоментували пантоміми-відповіді, ролі команд міняються, і гра триває, доки свої питання і коментарі відповідей не дадуть усі учні другої команди.

За одне запитання і коментар команда кожного разу отримує від одного до трьох очок, залежно від правильності речень. Якщо учень неправильно розгадує пантоміму, він просить свого співбесідника повторити її і звертається до своєї команди за допомогою. В цьому випадку його команда отримує не більше двох очок.