Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Сослагательное metodichka+упражнения.doc
Скачиваний:
115
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
2.44 Mб
Скачать

35. Translate into English.

1. Якби ви залишили мені записку, я б зайшов до вас учора. 2. Він би сам приділив увагу цьому питанню, якби не занедужав. 3. Я б пішов учора в кіно, якби в мене було бажання зробити це. 4. Робота була б зіпсована, якби ми не вжили термінових заходів. 5. Якби Том погано прикинувся, усі б здогадалися, що він нас обманює. 6. Вечірка була б зіпсована, якби ти запросив цього жахливого Джона. 7. Я б сам подбав про все, якби знав, що це так терміново. 8. Я б попросив Пітера зробити це, якби знайшов його вчора. 9. Якби він не підвів мене, я б зміг зробити цю роботу за тиждень. 10. Ми могли б їй допомогти, якби вона вчасно скористалася нашими порадами. 11. Ви могли б придбати більше досвіду, якби влітку працювали з усіма студентами. 12. Я б взяв таксі, якби знав, що в нашім розпорядженні так мало часу. 13. Цей учень не провалився б на іспиті, якби вчасно було вжито необхідних заходів. 14. Минулого місяця результати були б набагато кращими, якби ви зрозуміли всі переваги нашого методу. 15. Ми б не спізнилися на поїзд, якби ти не збиралася так довго. 16. Якби вчора не було так холодно, ми, можливо, пішли б у парк. 17. Якби ви не сиділи на протязі, ви б не застудилися. 18. Ви б не розбили вазу, якби були обережні. 19. Ми, можливо, не заблукали б, якби ніч не була такою темною. 20. Якби не ваша допомога, я б не зміг виконати цю роботу вчасно. 21. Я б не впав, якби не було так слизько. 22. Якби не таксі, я, можливо, спізнився б у театр.

36. Translate into English.

Дорога Аліса,

Я була дуже рада одержати твій лист. Спасибі за поздоровлення й добрі побажання. Я обов'язково передам привітання Чарлі, коли побачу його в суботу. Звичайно, ми дуже схвильовані із приводу майбутнього весілля, і, природно, дуже зайняті.

Тебеі цікавить, як ми зустрілися. Це досить забавна історія. Пам'ятаєш, я провалилася на одному з випускних іспитів? Якби я його склала,

мені б не довелося провести частину літа в коледжі. Саме тому я не змогла поїхати відпочивати з батьками, і в нас виникли проблеми з туристичною компанією. Якби ми повідомили їм про це раніше, вони б повернули нам вартість моєї путівки. Можеш уявити собі, як я засмутилася. Але потім відбулося щось неймовірне. Один із службовців компанії пожалів мене й сказав, що я можу перенести поїздку на осінь і поїхати з іншою групою, тому що там зненацька звільнилося місце. Якби він не згадав, що колись теж провалив випускний іспит, він би навряд чи пожалів мене. Я була дуже задоволена. І мій тато теж, оскільки, якби нам не вдалося перенести поїздку, ми б просто втратили гроші. Отже, я відправилася в подорож. Там я й познайомилася з парубком, що теж подорожував один. Він розповів мені, що якби він не посварився зі своєю подругою, вона б поїхала з ним разом. Якби ми не подорожували одні, ми б не ходили оглядати визначні пам'ятки вдвох. Якби перед поїздкою він прочитав хоч що-небудь про ті місця, які ми відвідували, я б не проводила так багато часу з ним, розповідаючи все, що я про них знала. Так все й почалося. Незабаром ми зрозуміли, що любимо один одного. Так що, якби я не провалилася на іспиті, я б не зустріла свого майбутнього чоловіка.

А тепер мені настав час бігти. Я дуже сподіваюся, що ти зможеш приїхати погостювати. Було б чудово, якби ви приїхали з Томом. Він би напевно подружився із Чарльзом.

Напиши якомога швидше.

Люблю, Кейт.