Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
51
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
3.58 Mб
Скачать

Як зразок такого документа можна розглядати сертифікат ринкової вартості, що використовується в оцінці нерухомості.

У цей розділ включаються також копія кваліфікаційного або освітнього сертифіката оцінювача і коротка довідка про його освіту, учений ступінь і наукове звання, а також професійний досвід та інша інформація, що дозволяє замовникові отримати уявлення про професіоналізм і досвід оцінювача.

Звіт повинен завершуватися висновком про ринкову або іншу вартість прав на ОІВ. Він може також містити критерії і умови, для яких зазначена ціна залишається дійсної.

Додаток. Додатки обов'язково повинні містити перелік використаних джерел інформації та необхідних довідкових даних. Сюди ж може бути включена будь-яка підтверджувальна або пояснювальна інформація, не включена до основного тексту звіту.

Як додаток до звіту також можуть бути наведені документи і матеріали, використані при оцінці, результати маркетингових і патентних досліджень, охоронні документи, бізнес-плани, баланси підприємства тощо. У додатку мають також бути зазначені конкретні закони, постанови, положення, інструкції, методичні рекомендації, а також публікації, використані оцінювачем при проведенні даної оцінки.

9.4.5.3. Рецензування звіту (акту) про оцінку прав на ОІВ

Рецензування звіту про оцінку (акту оцінки) здійснюється на вимогу особи, що використовує оцінку та її результати для прийняття рішень, у тому числі на вимогу замовників (платників) оцінки, органів державної влади і органів місцевого самоврядування, судів та інших осіб, які мають зацікавленість у неупередженому критичному розгляді оцінки, а також за власної ініціативи суб'єкта оціночної діяльності. Підставою для проведення рецензування є письмовий запит до осіб, які відповідно статті 13 Закону [67] мають право здійснювати рецензування звіту про оцінку (акту оцінки).

Рецензування звіту про оцінку (акту оцінки) можуть виконувати: оцінювач, який має не менш ніж дворічний досвід практичної діяльності з оцінки прав на ОІВ; експертні ради, які спеціально створені самоврядними організаціями оцінювачів з метою контролю за якістю оцінки, що проводиться оцінювачами - членами самоврядної організації; оцінювачі, які мають не менш ніж дворічний досвід практичної діяльності з оцінки прав на ОІВ і працюють у Фонді державного майна України, а також інших органах, зазначених у статті 5 Закону [67].

Рецензування звіту про оцінку прав на ОІВ (акту оцінки), якщо зазначена оцінка узгоджується, затверджується або приймається орга-

395

ном державної влади або органом місцевого самоврядування, є обов'я- зковим.

Якщо за допомогою письмового запиту про необхідність проведення рецензування звіту про оцінку (акту оцінки) установлюється вимога щодо надання висновку про вартість прав на ОІВ, то така вимога задовольняється шляхом проведення оцінки прав на ОІВ. У цьому випадку рецензент здійснює або забезпечує здійснення оцінки в порядку, установленому нормативно-правовими актами з оцінки прав на ОІВ.

Рецензування звіту про оцінку (акту оцінки) оцінювачем, який працює в органі державної влади, на запити органів державної влади або у зв'язку із виконанням своїх посадових обов'язків здійснюється в межах повноважень, визначених посадовими інструкціями. Якщо запитом органу державної влади передбачене надання висновку про вартість прав на ОІВ і підготовка зазначеного висновку вимагає проведення незалежної оцінки, органи державної влади забезпечують її проведення

впорядку, установленому Законом [67].

Вінших випадках рецензування звіту про оцінку прав на ОІВ (акту оцінки) здійснюється на платній основі.

Рецензування полягає в неупередженому об'єктивному розгляді оцінки прав на ОІВ особою, яка не має особистої матеріальної або іншої зацікавленості в результатах такої оцінки, згідно із напрямом і спеціалізацією її кваліфікаційного свідоцтва.

За результатами своєї роботи рецензент готує рецензію у письмовій формі, яку скріплює підписом. Рецензія не повинна містити власного висновку про вартість об'єкта оцінки. Будь-які судження про вартість об'єкта оцінки, виражені в грошовій формі, можуть відображуватися рецензентом винятково у формі звіту про оцінку, складеного у повній формі згідно із вимогами національних стандартів.

Якщо в письмовому запиті про необхідність рецензування звіту про оцінку (акту оцінки) встановлюється вимога щодо надання висновку про вартість об'єкта оцінки, така вимога задовольняється шляхом проведення оцінки прав на ОІВ. У випадку рецензування звіту про оцінку майна оцінювачем, який працює в органі державної влади або органі місцевого самоврядування - суб'єктах оціночної діяльності, вимога щодо надання висновку про вартість майна задовольняється шляхом організаційного забезпечення проведення незалежної оцінки суб'єктом оціночної діяльності - суб'єктом господарської діяльності. У цьому випадку особи, які вимагають проведення незалежної оцінки майна в процесі рецензування, забезпечують укладання договору на проведення оцінки майна в порядку, визначеному законодавством.

Рецензія повинна містити:

396

підстави проведення рецензування;

повну назву звіту про оцінку прав на ОІВ, що був об'єктом рецензування, відомості про його виконавців, їхню кваліфікацію і висновок про можливість проведення зазначеними особами оцінки згідно із правовими вимогами проведення професійної оціночної діяльності;

строк проведення рецензування і дату підписання рецензії;

висновок про обґрунтованість вибору виду вартості та її відповідність вимогам нормативно-правових актів з оцінки прав на ОІВ;

висновок про зібрані виконавцем звіту про оцінку, вихідні дані та іншу інформацію (їхню повноту, достатність для проведення оцінки майна і розкриття у звіті);

висновок про відповідність і правильність застосування під час проведення оцінки методичних підходів, методів і оціночних процедур із урахуванням мети і бази оцінки, обґрунтованість використаних припущень;

загальний висновок про вірогідність оцінки прав на ОІВ.

Рецензія може містити перелік аргументованих рецензентом зауважень до звіту про оцінку прав на ОІВ, у тому числі застереження про можливість впливу цих зауважень на вірогідність оцінки.

У процесі рецензування рецензент не повинен брати до уваги будь-яку додаткову інформацію про об'єкт оцінки або подібні об'єкти, що виникла після дати складання звіту про оцінку і висновку про вартість майна до дати підписання рецензії.

Рецензія повинна містити висновок про відповідність звіту вимогам нормативно-правових актів з оцінки прав на ОІВ і про можливість його використання з відповідною метою, у тому числі про вірогідність оцінки майна. Звіт класифікується за такими ознаками:

звіт повністю відповідає вимогам нормативно-правових актів

зоцінки прав на ОІВ;

звіт у цілому відповідає вимогам нормативно-правових актів

зоцінки прав на ОІВ, але має незначні недоліки, які не вплинули на вірогідність оцінки;

звіт не повною мірою відповідає вимогам нормативноправових актів з оцінки прав на ОІВ і має значні недоліки, які вплинули на вірогідність оцінки, але може використовувати-

397

ся з метою, визначеною у звіті, після усунення зазначених недоліків;

звіт не відповідає вимогам нормативно-правових актів з оцінки прав на ОІВ, є неякісним і (або) непрофесійним і не може бути використаний.

398

ЛІТЕРАТУРА ДЛЯ ПОГЛИБЛЕНОГО ВИВЧЕННЯ КУРСУ ДО ЧАСТИНИ I

1.Александрова В.П., Щедріна Т.У.: Трансфер науково-технічної продукції. Ліцензія як засіб обміну науково-технічними досягненнями та ефективного їх використання. //Стратегія економічного розвитку України: Наук. Зб. – Вип. 7 /Голов. ред.

О.П.Степанов. – К.: КНЕУ, 2001, – С. 148-163.

2.Андрощук Г. : Інноваційна діяльність в Україні: економічний механізм стимулювання. //Інтелектуальна власність. - 2000, № 12.

С. 23-30.

3.Андрощук Г. : Рынки технологий: проблемы лицензионного обмена //Стратегія економічного розвитку України: Наук. Зб. – Вип. 7 /Голов. ред. О.П.Степанов. – К.: КНЕУ, 2001. – 183-193 с.

4.Борко Ю.Л. Окремі аспекти формування фінансової політики в Україні. – К.: Наукові праці НДФІ, № 2 (18). 2002.

5.Бутнік-Сіверський О.Б. Ринковий механізм господарювання /Теоретико-методологічні проблеми формування: Монографія/ За ред. П.П.Борщевского: - К.: ЦСП “Компас”, 1995. – 304 с.

6.Бутнік-Сіверський О.Б. Інтелектуальний капітал: теоретичний аспект // Інтелектуальний капітал.- 2002, № 1. С.16-27

7.Бухгалтерський фінансовий облік. Підручник / За ред. професор Ф.Ф.Бутинця. – Житомир: ЖІТІ. - 2000. - 608 с.

8.Василик О.Д. Теорія Фінансів : Підручник. К.: НІОС. 2000. – 416 с.

9.Гончарова Н.П., Курдинович А.В. Интеллектуальная собственность в системе рыночных отношений. //Государственный информационный бюллетень о приватизации. 1999, март – С.7277

10.Гончарова Н.П. Концептуальные подходы к инновационному развитию промышленности //Стратегія економічного розвитку України: Гончарова Н.П., Наук. Зб. – Вип 7 /Голов. ред.

О.П.Степанов. – К.: КНЕУ, 2001. – С. 113-121

11.Гончарова Н.П. Инновационный тип развития как фактор сбалансированности экономики //Стратегія економічного розвитку

399

України: Наук. Зб. – Вип 7 /Голов. ред. О.П.Степанов. – К.:

КНЕУ, 2001. – С. 125-132.

12.Гальчинский А.С., Єщенко П.С., Палкін Ю.У. Основи економічної теорії: Підручник. – К.: Вища шк., 1995. - 431 с.

13.Герасименко В. Договір у правовідносинах при використанні інтелектуальної (промислової) власності //Інтелектуальна влас-

ність. - 2000, № 4. С. 12-17.

14.Гунин В., Баранчеев В. Меркетинг на стадии коммерциализации интеллектуальных продуктов в инновационном процессе. //Маркетинг - 1999, № 4. С. 51-65.

15.Дробозина Л.А. Финансы: Учебник для вузов / Под ред. проф. Л.А. Дробозиной. – М.: Финансы, ЮНИТИ, 1999. 527 с.

16.Жаров В., Максимова Н. Концепція розвитку національної системи правової охорони інтелектуальної власності: шлях реалізації. //Інтелектуальна власність. - 2003, № 2. С. 3-6.

17.Закон України. “Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні.” від 12.07.2001, № 2658 – ІІІ – Відомості Верховної Ради України, 2002, №47, ст. 251

18.Закон України. “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні.” від.16.07.1999р., №996 – ХІV.

19.Закон України. “Про охорону права на винаходи і корисні моделі”: Офіц. видання.- К.: Видавничий Дім “Ін Юре”, 2002. – 48 с.

20.Закон України. “Про охорону прав на знаки для товарів і послуг”: - Офіц. видання. – К.: Видавничий Дім “Ін Юре”, 2002. – 24 с.

21.Закон України. “Про охорону прав на промислові зразки”: Офіц. видання. – К.: Видавничий Дім “Ін Юре”, 2002. – 24 с.

22.“Конституція України”. Прийнята Верховною радою України 28 червня 1996р. Відомості Верховної Ради України, 1996, № 30,

ст. 141

23.“Цивіільний кодекс Української РСР”, від 18 липня 1963р. - Відомості Верховної Ради Української РСР, 1963, № 30, ст. 463

24.Закон України. “Про податок на додану вартість”. від 3 квітня 1997р. № 168/97 зі змінами та доповненнями. - Відомості Верховної Ради України, 1997, № 21, ст. 156

25.Закон України. “Про оподаткування прибутку підприємств” у редакції Закону України від 22 травня 1997р. № 283/97 – ВР, зі змінами та доповненнями. - Відомості Верховної Ради України, 1997, № 27, ст. 184

400

26.Закон України. “Про інвестиційну діяльність”. Від 18 вересня 1991р. № 1560 – ХІІ ВВР, 1991, № 47 ст. 646. Із змінами і доповненнями, внесеними Законом України від 10.12.1991р. № 1955

– ХІІ ВВР, 1992р. № 10, ст. 138

27.Закон України. “Про влісність”. – 07.02.1991, № 697 – ХІІ. - Відомості Верховної Ради Української РСР, 1991, № 20, ст. 249

28.Закон України. “Про підприємництво”. – 07.02.1991, № 698 – ХІІ. - Відомості Верховної Ради Української РСР, 1991, № 14,

ст. 168

29.Закон України. “Про підприємництво в Україні”. – 27.03.1991, № 887 – ХІІ. - Відомості Верховної Ради Української РСР, 1991, № 24, ст. 272

30. Закон України. “Про зовнішньоекономічну діяльність”. – 16.04.1991, № 959 ХІІ. - Відомості Верховної Ради Української РСР, 1991, № 29, ст. 377

31.Закон України. “Про інноваційну діяльність”. – 04.07.2002, № 40

– ІV // Інтелектуальна власність - 2002, № 10. С. 35-42.

32.Закон України. “Про господарські товариства”. – 19.09.1991, № 1576 – ХІІ - Відомості Верховної Ради України, 1991, № 49, ст. 682

33.Закон України. “Про авторське право і сумісні права”. В редакції Закона України від 11 липня 2001р. № 2627 – ІІІ. - Відомості Верховної Ради України, 1994, № 16, ст. 93

34.Зинов В., Шамшин С. Сравнение разных методов оценки стоимости интеллектуальной собственности. //Інтелектуальна влас-

ність. - 2002, № 4. С. 15-39.

35.Зінов В. Проблеми комерціалізації результатів досліджень і розробок. //Інтелектуальна власність. - 2000, № 3. С. 35-42.

36.Зинов В., Сафарун К. Интеллектуальный капитал на базовой характеристике стоимости бизнеса. //Інтелектуальна власність. - 2001, № 5 – 6. С. 23-35.

37.Зубілевіч С. Облік не матеріальних активів // Бухгалтерський облік і аудит. - 2001, № 10. С. 3-12.

38.Интеллектуальная собственность в Украине: правовые основы и практика. – Науч. прак. изд.: В 4-х Т. /Под общ. ред. А.Д.Святоцкого – Т. 4: Оценка интеллектуальной собственности. Бухгалтерский учет и налогообложение /А.Б.БутникСиверский, А.П.Гавриленко, С.А.Довгий и др.; Под ред. А.Б.Бутник-Сиверского, А.Д.Святоцкого. – К.: Ин Юре, 1999. - 384 с.

401

39.Кокизюк С. Корпорации в ХХІ веке //Мировые дискуссии. - 2000,

№ 29. - С. 7-8.

40.Крайнєв П. Формування системи органів управління промисловою власність в Україні //Інтелектуальній капітал. - 2002, № 16 – 8. - С. 16-24.

41.Красовська А. Шляхи впровадження інноваційних проектів в Україні //Інтелектуальна власність. - 2001, № 3. С. 12-15.

42.Кулаков С. Правовые основы для выплаты роялти // Інтелекту-

альна власність. - 2001, № 1 – 2. С. 36-40.

43.Методичні рекомендації з бухгалтерського обліку нематеріальних активів //За ред. О.Б.Бутніка-Сіверського: Кол.авторів: О.Б.Бутніка-Сіверського, Ю.Л.Борко, В.В.Клявлін, та інш.: Наук.- прак. вид. – К.: Видавничий Дім Ін Юре, 2000. - 348 с.

44.Меняйло Л. Ліцензування об’єктів промислової власності в Україні //.Інтелектуальна власність. – 2000, № 10 – 11. С. 11-19.

45.Немчин О., Бутнік –Сіверський О.Б. Сучасний стан інноваційного розвитку України //Інтелектуальна власність. – 2003, № 1. С. 32-39.

46.Общая теория финансов: Учебник / Л.А.Дробозина, Ю.Н. Константинова, Л.П.Окунева и др.; Под ред. Л.А.Дробозиной. – М.: Банки и биржи, ЮНИТИ, 1995. – 256 с.

47.Олейко В. Інтелектуальний капітал: методологічні аспекти //Інтелектуальна власність. – 2003. № 6, С. 43-46.

48.Обремчук В.Ф. Маркетинг інноваційної діяльності //Стратегія економічного розвитку України: Наук. Зб. – Вип. 1 /Голов. ред.

О.П.Степанов. – К.: КНЕУ, 2001. – С. 191-197.

49.Оценка имущества и оценка имущественных прав в Украине. Монография /Н.Лебедь, В. Ларцев, С.Спринько, Н.Жиленко, В.Пашков. Под ред. Н.Лебедь. – К.: ООО “Информационноиздательская фирма “Принт-Экспресс”, 2002. – 688 с.

50.Основы экономической теории: Учебник / С.В.Мочерный, В.К.Симоненко, В.В.Секретарюк, А.А.Устенко; Под общ. ред. С.В.Мочерного. – К.: О-во “Знання”, К 00, 2000. – 607 с.

51.Практичний посібник з оподаткування нематеріальних активів //За ред. О.Б.Бутнік-Сіверського, Ю.Л.Борко, В.В.Клявлін та інш.: Наук-практ. вид. – К.: Видавничий Дім “Ін Юре”, 2000. – 348 с.

52.Право інтелектуальної власності: Підручник для студентів вищих навчальних закладів /За ред. О.А.Підопригори, О.Д.Святоцького. – К.: Видавничий Дім “Ін Юре”, 2002. – 624 с.

402

53.Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 8 “Нематеріальні активи”. Затв. наказом Міністерства фінансів України від 18.10 1999. № 242

54.Паламарчук В. Інтелектуальна власність у правовому вимірі //Інтелектуальна власність. 2001, № 1 – 2. С. 3-8.

55.Підопригора О. Проблеми цивільно-правового захисту права Інтелектуальної власності //Інтелектуальний капітал. 2002, № 2.

С. 4-9.

56.Підопригора О.А., Підопригора О.О. Право інтелектуальної власності в Україні. – К.: Юрінком Інтер, 1998. - 236 с.

57.Підопригора О. Правова культура в законодавстві України про інтелектуальну власність //Інтелектуальна власність. - 2000, № 8-9. С. 6-12.

58.Підопригора О. Проблеми системи законодавства України про інтелектуальну власність //Інтелектуальна власність. – 2000, № 3. С. 11-19.

59.Поддєрьогін А.М. Фінанси підприємств: Підручник / Керівник авт. кол. і наук. ред. проф. А.М.Поддєрьогін. 2-ге вид., перероб.

та доп. – К.: КНЕУ, 1999. 384 с., іл.

60.Програма розвитку державної системи охорони інтелектуальної власності в Україні на 2001-2004 роки. Проект. // Інтелектуальна власність. – 2000, № 12. С.37-43.

61.Рубан В., Чубкова О., Некрасов В. Інноваційна модель сучасного розвитку України: методологія досвід //Економіка України. 2003, № 6. С. 14-19.

62.Черевко В. Про розвиток інноваційної діяльності в Україні //Інтелектуальна власність. – 2001, № 12 – 11.

63.Чухно А. Інтелектуальний капітал: сутність фірми і закономірність розвитку //Економіка України. 2002, № 11. С. 48-55, № 12.

С.61-67.

64.Шенкаренко М. Показники діяльності у сфері охорони промислової власності: підсумки 2000 року //Інтелектуальна власність. - 2001, № 4. С. 19-26.

65.Яценко М. Інформаційний аналіз і маркетинг в інноваційній діяльності //Інтелектуальна власність. - 2002, № 2-3. С. 42-47.

403

ЛІТЕРАТУРА ДЛЯ ПОГЛИБЛЕНОГО ВИВЧЕННЯ КУРСУ ДО ЧАСТИНИ II

66.Тарасевич Е.И. Оцінка нерухомості / Спбгту, Спб: Енциклопедія оцінки, 1997. - 422 с.

67.Закон України "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні" від 12.07.2001 № 1658-ІІІ, Відомості Верховної Заради України, 2001. –

№ 47

68.Національний стандарт № 1 "Загальні засади оцінки майна і майнових прав", затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 10.09.2003 р. № 1440

69.Козирєв А.Н. Оцінка інтелектуальної власності. - М.: Експертне бюро. - М. 1997. - 289 с.

70.Линник Н.В., Кукушкин А.Г., Подшибихин Л.И. Інтелектуальна власність і нематеріальні активи. -

М.:ВНИИПИ, 1976. - 134 с.

71.Десмонд Гленн М., Келли Ричард Э. Посібник з оцінки бізнесу. Пер. с англ. – М.: Енциклопедія оцінки, 1996. – 264 с.

72.Інтелектуальна власність в Україні: правові основи й практика. - В 4-х т./ під ред. А.Д. Святоцкого - Т.4.: Оцінка інтелектуальної власності. Бухгалтерський облік і оподатковування / А.Б. Бутник-Сиверский, А.П. Гавриленко,

А.С. Довгий і ін. - К.: "Iнюре", 1999. - 384 с.

73.Gordon V.Smith, Russel L.Parr, Valuation of Intellectual Property and Intangible Assets, Second edition, New York, 1994.

74.Глоссарий.ру: економічні й фінансові словники. http://encycl.yandex.ru

75.Міжнародні стандарти оцінки. Загальні поняття й принципи оцінки. - Міжнародний комітет зі стандартам оцінки майна (JVSC), 1994.

404

76.Фурман Дж., Ордуэй Н. Аналіз і оцінка нерухомості, що приносить дохід,: Пер. с англ. - М.: Справа ЛТД, 1995.

77.Новосельцев О.В. Оцінка інтелектуальної власності. Методи розрахунку ціни ліцензії / 8-я міжнародна науковопрактична конференція "Актуальні проблеми інтелектуальної власності". - К.: Укрципип, 2004. - с. 92110

78.Рекомендаційна методика розрахунку вартості документації, що містить винаходи й ноу-хау / Лицензи-

онторг. - М.: - 20.10.87. - 037 - 1 k 410.

79.Новосельцев О.В. Інтелектуальна власність у статутному капіталі // Господарство й право. – 1997, № 3. - с.150-157.

80.Як розрахувати ціну ліцензії. МП "Джипла лимитед". - М.: - 1992, 40 с.

81.Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 8

"Нематеріальні активи". Затверджено наказом Міністерства фінансів України від 18 жовтня 1999 р.

№ 234.

82.Москвичі

83.Закон України "Про авторське право і суміжні права" від

23.12.1993. № 3792-ХІІ

84.Постанова Кабінету Міністрів України "Про затвердження розміру винагороди (роялті) за використання опублікованих з комерційною метою фонограм і відеограм та порядку її виплати" № 71 від 18.01.2003.

85.Постанова Кабінету Міністрів України "Про затвердження мінімальних ставок винагороди (роялті) за використання об'єктів авторського права і суміжних прав" № 72 від

18.01.2003;

86.Цивільний кодекс України від 16.01.2003 № 435-IV.

87.Закон України "Про оподаткування прибутку підприємств", від 28.12.1994 № 334/ 94-ВР.

88.Економіка знань: Учеб. Допомога / В.В.Глухів, С.Б.Коробка, Т.В.Маринина. – Спб.: Питер, 2003. – 528 с.

405

89.Рач В.А., Чугуїв С.С. Економічні аспекти підвищення інтелектуального потенціалу організації через систему безперервного навчання персоналу // Матеріали IV Всеукраїнської науково-практичної конференції “Проблеми підготовки фахівців з інтелектуальної власності в Україні”, Київ, 27-28 квітня 2004 р. / Уклав П.М.Цибульов

– К.: Ін-Т інтел. власн. і права, 2004. – с. 101-103.

90.Посібник з оцінки вартості бізнесу / Ф.Джей, П.Шеннон, Г.Клиффорд, У.Кейт; Пер. с англ. - М.: ЗАТ "Квінтово-

Консалтинг", 2000. - 388 с.

91.Мухопад В.И. Ліцензійна торгівля: маркетинг, ціноутворення, керування. - М.: ИНИЦ Роспатента, 2000. - 339 с.

92.Цыбулев П.Н. Оцінка інтелектуальної власності. -

К.:Укринтэи, 2001. - 164 с.

93.Орлова Н.С., Бромберг Г.В., Соловйова Г.М. Порядок обліку й рекомендації з вартісної оцінки об'єктів інтелектуальної власності: методична допомога - М.: ИНИЦ Роспатента, 2000. - 92 с.

94.Методичні рекомендації з бухгалтерського обліку нематеріальних активів // За ред. О.Б. БутнікаСіверського: Наук.-практ. вид. - К.: Видавничий Дім "Ін Юрі", 2000. - 348 с.

95.Міжнародні стандарти оцінки // Золотий диск "Енциклопедія оцінки" 2002. Російське суспільство оцінювачів, http://www.mrsa.ru.

96.Guthrie J., The management, measurement and the reporting of intellectual capital // Journal of intellectual capital. Vol. 2, No. 1, 2001, pp. 27-41.

97.Itami H., Mobilising Invisible Assets, (in Japanese) 1980.

98.European Valuation Standards 2000 / The European Group of Valuer's Association. The Estate gazette, 2000. - 460 p.

99.Цибульов П.М. Кількісна оцінка інтелекту // Інтелектуальна власність, 2004, №12 - с.51-55.

406

Сторінка для поміток

407

Навчальне видання

Економіка інтелектуальної власності

Автори:

Цибульов П.М., перший проректор Державного інституту інтелектуальної власності, доктор технічних наук, Лауреат державної премії України

Бутнік-Сіверський О.Б., зав. відділом економіко-правових проблем інтелектуальної власності НДІ інтелектуальної власності Академії правових наук України, доктор економічних наук, професор

Комп’ютерний набір і верстка: С.М. Болєлий

Відповідальний за випуск

О.О. Бєлай

Зауваження і пропозиції просимо направляти за адресою: 03680 МСП, Київ-35, вул. Урицького, 45 Державний інститут інтелектуальної власності тел. для довідок (8-044) 494-06-71; 494-06-76

Державний інститут інтелектуальної власності 03680 МСП, Київ-35, вул. Урицького, 45 Свідоцтво про внесення до державного реєстру суб’єктів видавничої справи ДК №2075 від 27.01.2005 р. Підписано до друку 23.06.2008,

Формат 60х84 1/16, Обсяг 18,07 обл.-вид. арк. Набір комп'ютерний. Ціна договірна. Наклад __ прим.

408

Соседние файлы в папке Інтелектуальна власність