Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
lektsiyi_kriminalistiki.doc
Скачиваний:
376
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
2.77 Mб
Скачать

2. Облік осіб, які зникли безвісти, неопізнаних трупів, невідомих хворих і дітей.

Цей облік здійснюється на рівні ГЩ , МВС України, а також , на рівні областей і являє собою систему взаємопов'язаних карток, котрі об'єднують пізнавальні карти єдиного зразка , які містять формалізований опис зовнішніх ознак людини.

Цьому обліку належать особи, які зникли без наявних для цього причин, якщо невідома їх доля і місцезнаходження; неповнолітні, які втекли із шкіл-інтернатів, дитячих будинків і інших закладів; душевнохворі, люди похилого віку і інваліди, інші особи, якщо вони не можуть повідомити про себе відомості необхідні для встановлення особистості.

Опізнавальні карти обов'язково перевіряються по алфавітній картотеці осіб, притягнутих до кримінальної відповідальності. В свою чергу, картотека зниклих безвісти осіб використовується при перевірці осіб, доставлених в органи міліції чи поступивших без документів в будинки пристарілих і інвалідів, лікувальні заклади.

Поступивших в картотеку неопізнаних трупів опізнавальні картки перевіряються по картотекам безвісти зниклих громадян і осіб, які об'явлені в розшук.

3. Облік слідів пальців рук, вилучених з місць нерозкритих злочинів , (слідотека) і осіб , взятих міліцією на облік.

Цей облік ведеться експертно-криміналістичними відділами МВС і відділом кримінального пошуку. Об'єднує в себе картонки з фотокартками одиничних і групових слідів пальців рук (долонь) візерунків, вилучених з місця розкритих злочинів, а також дактилоскопічні «карти осіб, які взяті міліцією на облік ( «воры в. законе», злочинні авторитети, кишенькові злодії) Цей облік є необхідним, головним чином, для встановлення осіб які залишили сліди, рук на, місці події. З його допомогою є можливість встановити факт залишення слідів однією і тією ж особою в різних місцях, що може бути підставою для об'єднання кримінальних справ в одне провадження.

4. Облік стріляних куль, гільз і боєприпасів з слідами зброї (кулегільзотека)

Цей облік ведеться в експертно-криміналістичних управліннях з метою встановлення фактів застосування злочинцями одного і того ж екземпляра зброї при скоєні декількох злочинів.

Обліку підлягають кулі, гільзи і боєприпаси з слідами зброї виявлені і вилучені на місці нерозкритого злочину. При вилученні зброї вона перевіряється по обліку викраденої, загубленої, вилученої, добровільно зданої нарізної вогнепальної зброї, проводяться експериментальні постріли, і отримані кулі і гільзи направляються в кулегільзотеки для перевірки.

5. Облік підроблених грошових знаків і цінних паперів

Цей облік ведеться в експертно-криміпалістичному центрі (ЕКЦ) і експертних підрозділах на місцях.

Облік ведеться в формі колекції зразків підроблених грошових знаків і цінних паперів з одночасним їх описом в спеціальних картках, які складаються по результатам дослідження об'єктів.

6. Облік підроблених документів виготовлених поліграфічним способом

0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

Як і попередній, цей облік являється як централізованим, так і місцевим. В нього входять масиви підроблених документів чи їх фотокопії; бланки, виготовлені з допомогою типографських наборів, кліше, поліграфічних засобів чи іншої розмножувальної техніки. Картотека підроблених документів дозволяє встановити єдине джерело їх надходження і виявити осіб, які займаються їх виготовленням.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]