Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МРЗХ / zadacha_lex.doc
Скачиваний:
102
Добавлен:
06.06.2015
Размер:
2.03 Mб
Скачать

Варіант 4

  1. Чи однакова маса 1м3сухого та вологого повітря? Якщо ні, то поясніть чому.

  2. У результаті взаємодії газу Г1 і твердої речовини А утворюється сіль Б, газ Г2 і вищий оксид елемента Х – речовина В. Речовина В реагує з водою з утворенням рідини Д, яка розкладається при нагріванні на воду і гази Г2 і Г3. При певних умовах газ Г2 може бути перетворений у газ Г4, який при дії на Г3 утворює В, при цьому також утворюється Г2. При прожарюванні речовини А утворюється порошок металу Е і суміш газів Г3 і Г2. Метал Е не взаємодіє з Г2, але взаємодіє з Г4. Метал Е реагує з Д з утворенням розчину А і газу Г3, який при взаємодії з водою в присутності Г2 утворює водний розчин Д. Сіль Б практично нерозчинна в розчині Д, але добре розчиняється в водному розчині газу Г5, який здатний горіти в газі Г2. При окисненні газу Г5 утворюється газ Г6, який утворюється також при термічному розкладі газу Г3. Назвати всі згадані речовини та записати відповідні рівняння реакцій.

  3. Вихідні концентрації кожної з речовин у суміші складають 1 моль/л: А + В С + D. Після встановлення рівноваги концентрація речовини D становила 1,5 моль/л. Визначити константу рівноваги.

  4. Визначити густину за воднем газової суміші, в якій міститься 20% СО2, 50% СО і 30% N2за об’ємом.

Варіант 5

  1. Визначити густину за воднем газової суміші, що складається з аргону об’ємом 56 л і азоту об’ємом 28 л. Об’єми газів приведені до нормальних умов.

  2. Елементи А і В розміщені в другому і третьому періодах періодичної системи. Яку сполуку утворюють елементи між собою, якщо хлориди елементів містять відповідно 79,78 і 92,2% хлору?

  3. Вихідні концентрації карбон(ІІ) оксиду та парів води відповідно рівні 0,08 моль/л. Обчисліть рівноважні концентрації СО, Н2О, Н2у системі СО + Н2ОСО2+ Н2, якщо рівноважна концентрація СО становить 0,05 моль/л.

  4. Нітроген складається з ізотопів 14N i15N. Відносна атомна маса Нітрогену дорівнює 14,01. Скільки атомів ізотопу15N міститься в 5,6 л азоту за н.у.?

Варіант 6

  1. У скільки разів збільшується об’єм води при переході її з рідкого в газоподібний стан (н.у.)?

  2. Розшифрувати рівняння таких реакцій:

АхBy + 2By  AХBY+2 + 2Bx

ABx + AB  AxBy.

  1. Швидкість реакції при 20С дорівнює 1 моль/(лс). Обчисліть швидкість цієї реакції при 60С, якщо температурний коефіцієнт реакції дорівнює 2.

  2. Визначити відносну густину за воднем газової суміші, яка складається з рівних об’ємів водню та гелію.

Варіант 7

  1. Для повного згоряння етану (С2Н6) з етеном (С2Н4) об’ємом 30 л потрібно 100 л кисню. Знайдіть об’єми газів у вихідній суміші.

  1. Два елементи А і Б містяться в одній групі періодичної системи. У речовині, що містить обидва елементи на кожні 1,3 г А припадає 1,2 г Б. Відносна атомна маса А в 1,625 рази більша за атомну масу Б. Елемент Б сполучається з воднем. Речовина А витісняє водень із хлоридної (соляної) кислоти. Обидва елементи утворюють різні оксиди, але тільки найвищі їх оксиди мають однакові ступені окислення елементів А і Б (в оксиді елемента А 48% Оксигену; в оксиді елемента Б 60% Оксигену). Визначити елементи А і Б, навести приклади сполук цих елементів і назвати їх.

  2. Знайдіть концентрації вихідних речовин у реакції С + Н2ОСО + Н2, якщо рівноважні концентрації СО – 4 моль/л, С – 2 моль/л, Н2О – 1 моль/л.

  3. Газ, утворений із Сульфуру і Оксигену має густину за воднем 32 (н.у.). Знайдіть його молекулярну формулу. Який тип хімічного зв’язку в цій сполуці? Запишіть її електронну та структурну формули.

Соседние файлы в папке МРЗХ