Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МРЗХ / zadacha_lex.doc
Скачиваний:
102
Добавлен:
06.06.2015
Размер:
2.03 Mб
Скачать

Варіант 35

  1. Масова частка кристалізаційної води в кристалогідраті кальцій сульфату 29,93%. Визначити формулу цього кристалогідрату.

  2. Суміш цинку та цинк оксиду масою 40 г обробили надлишком розчину розбавленої сульфатної кислоти. Об’єм газу, який при цьому виділився, складає 8,96 л (н.у.). Визначити масову частку цинк оксиду в суміші.

  3. Купрум(ІІ) хлорид використовують для виготовлення хімічним методом біметалевих мідноалюмінієвих пластин. Яка маса міді виділилася на алюмінієвій пластині, зануреній у розчин купрум(ІІ) хлориду, якщо її маса збільшилась на 13,8 г?

  4. При взаємодії 30 г металу другої групи періодичної системи з азотом утворився нітрид, при взаємодії якого з соляною кислотою одержали хлорид металу та аміак. При каталітичному окисленні цієї кількості аміаку утворився оксид Нітрогену (II) об'ємом 11,2 л (н.у.). Визначте метал та напишіть відповідні рівняння реакцій, вважаючи, що всі вони йдуть з виходом 100%.

Варіант 36

  1. Визначити масу осаду, одержаного в результаті зливання розчину масою 150 г з масовою часткою купрум(ІІ) сульфату 10% з розчином масою 120 г з масовою часткою натрій гідроксиду 25%.

  2. Який об’єм газу (н.у.) виділиться в результаті взаємодії 4,5 г магнію з розчином розбавленої сульфатної кислоти масою 214 г з масовою часткою розчиненої речовини 7%?

  3. Залізну пластинку масою 100 г занурили в розчин купрум(ІІ) сульфату. Коли пластинка покрилася міддю її вимили, висушили і знову зважили. Її маса становила 101,3 г Визначте масу міді, яка осіла на пластинці.

  4. Дві пластинки однакової маси виготовлені з одного металу. Пластинки занурили у розчини солей двовалентних Купруму та Плюмбуму одного об'єму та однакової молярної концентрації. Через деякий час, після закінчення реакції, пластинки промили, висушили і зважили (виділений метал повністю осідав на пластинках). Маса першої пластинки збільшилась на 0,8%, другої - на 15,1%. З якого металу виготовлено пластинки якщо його валентність у описаних реакціях дорівнює двом?

Варіант 37

  1. Який об’єм дигідрогенсульфіду (н.у.) потрібно витратити на взаємодію з 82 см3 розчину калій гідроксиду з масовою часткою лугу 7,5% (=1,045 г/см3), щоб утворилася: а) середня сіль; б) кисла сіль?

  2. Обчисліть масу осаду, що утвориться при зливанні 200 мл розчину з масовою часткою барій хлориду 9,45% і густиною 1,1 г/см3 та 400 мл розчину з масовою часткою сульфатної кислоти 4,76% і густиною 1,03 г/см3.

  3. У розчин, який містить 2,24 г двохвалентного металу у вигляді сульфату, занурили цинкову пластинку. Після повного виділення металу маса пластинки збільшилася на 0,94 г Який це метал?

  4. У результаті повного розкладу суміші нітратів двох металів, що мають ступінь окислення +2, утворилося 12,7 г твердого залишку. Якщо залишок обробити хлоридною (соляною) кислотою, то виділиться 0,1 моль газу. Визначити якісний склад і масу вихідної суміші, якщо відомо, що відносні атомні маси металів відносяться між собою як 1:2,29 і що один з нітратів містить 64,86% Оксигену. Складіть відповідні рівняння реакцій.

Соседние файлы в папке МРЗХ