Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МРЗХ / zadacha_lex.doc
Скачиваний:
102
Добавлен:
06.06.2015
Размер:
2.03 Mб
Скачать

Варіант 8/8

  1. Розчин нікол(ІІ) хлориду, який містить сіль масою 130 г, піддали електролізу. На катоді виділилось 23,6 г нікелю. Яка маса солі залишилась в розчині після електролізу?

  1. Густина суміші карбон(ІІ) і карбон(IV) оксидів за воднем дорівнює 16. Визначте об’ємний склад суміші в процентах.

  2. Визначте речовини А і В у схемах перетворень та складіть відповідні рівняння реакцій:

  1. Оксид елемента, в якому він проявляє вищу валентність, – це тверда речовина, що плавиться та переганяється без розкладу. Оксид розчиняється у воді, утворюючи досить сильну одноосновну кислоту, натрієва сіль цієї кислоти містить 23,42% кисню. Який це елемент? Яка формула оксиду?

Варіант 9/8

  1. При електролізі розчину NaCl масою 200 г виділився хлор об’ємом 6,72 л (н.у.). Обчисліть масову частку солі у вихідному розчині, якщо вважати, що весь хлорид розклався.

  2. Пропускаючи через надлишок розжареного вуглецю кисень, одержали 232 л газоподібних продуктів, виміряних при t=800C i p=101,3 кПа. Густина одержаної суміші за воднем становила 17,2. Обчисліть об’єм кисню, що вступив у реак-цію і склад (в % за об’ємом) утворених газів.

  3. Визначте речовини А і В у схемах перетворень та складіть відповідні рівняння реакцій:

  1. Який об’єм 5,00%-го розчину NaOH (густ. 1,05 г/мл) буде потрібно для нейтралізації 150 г насиченого водного розчину сірководню? Розчинність сірководню складає 2,50 об’єми в 1,00 об’ємі води при 20 °С і нормальному тиску.

Варіант 10/8

  1. Під час пропускання електричного струму крізь розчин купрум(ІІ) сульфату, у який занурені інертні електроди, в розчині утворилася кислота, на повну нейтралізацію якої витрачено розчин об’ємом 16 мл з масовою часткою гідроксиду калію 6% і густиною 1,05 г/мл. Яку масу міді добуто на катоді?

  1. Спалили 5,6 л (н.у.) пропан-бутанової суміші, густина якої за повітрям дорівнює 1,71. Продукти горіння пропустили через розчин із надлишком їдкого натру, в результаті чого утворилося 500 г розчину. Визначити масову частку карбонату натрію в утвореному розчині.

  2. Визначте речовини А і В у схемах перетворень та складіть відповідні рівняння реакцій:

  1. Через 75,0 г води пропустили сірководень до повного насичення при 20 °С (розчинність 0,378 г у 100 г води). Після того, як приготовлений розчин постояв якийсь час на світлі, у ньому утворився осад масою 0,120 г. Обчисліть залишкову масову частку сірководню в розчині.

Варіант 11/8

  1. Марганець добувають електролізом водного розчину манган(ІІ) сульфату з інертними електродами. Визначте, яку масу марганцю добуто, якщо на аноді зібраний кисень об’ємом 16,8 л (н.у.). Врахуйте, що вихід кисню кількісний, а вихід металу становить 84%.

  1. При пропусканні через 8%-ний розчин брому 11,2 л (н.у.) суміші пропану, бутану та бутену-2, густина якої за гелієм дорівнює 12,9, прореагувало 400 г розчину брому. Визначити об’ємний склад (%) газової суміші.

  2. Визначте речовини А і В у схемах перетворень та складіть відповідні рівняння реакцій:

  1. Суміш рівних мас кальцію і сірки нагріли при відсутності повітря. Після завершення реакції до твердої речовини додали надлишок хлоридної кислоти. Обчисліть, у скільки разів маса залишку, що не розчинився, буде меншою за масу вихідної суміші.

Соседние файлы в папке МРЗХ