Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Финансовий облік (курсова робота).doc
Скачиваний:
138
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
944.64 Кб
Скачать

Тема 71. Облік доходів від реалізації План

Вступ

  1. Визначення, визнання, класифікація та оцінка доходів під­при­ємства і доходу від реалізації

  2. Характеристика і оцінка господарської діяльності підприємства та його облікової політики

  3. Документування, синтетичний та аналітичний облік доходу (ви­ручки) від реалізації

  4. Облік знижок, наданих при реалізації

  5. Облік повернення товарів

  6. Облік реалізації товарів за договорами комісії

Висновки і пропозиції

У вступі розкрити значення операційної (основної) діяльності під­приємства та важливість отримання доходів саме від цього виду діяль­ності. Вказати мету та завдання дослідження, визначити його об’єкт і предмет.

У першому питанні розкрити значення прибутку як головної ру­шійної сили ринкової економіки, описати механізм його формування, підкреслити необхідність налагодження ефективного господарювання кожним підприємством. Розглянути основні принципи обліку і відо­браження у фінансовій звітності доходів, навести визначення, критерії визнання, класифікацію, вимоги до оцінки доходів відповідно до П(С)БО 15 «Дохід». Вказати на особливості визнання та класифікації доходів від реалізації. Навести огляд нормативно-правових актів, яки­ми регламентується облік доходів підприємства і, зокрема, облік до­ходів від реалізації.

У другому питанні розкрити сутність господарської діяльності досліджуваного підприємства, описати стан його активів і пасивів, розрахувати показники платоспроможності, ліквідності, рентабель­ності. Дати оцінку організації бухгалтерського обліку на підприємстві, правильності розподілу функцій працівників бухгалтерії, Наказу про облікову політику підприємства.

Документування, синтетичний та аналітичний облік доходу (ви­руч­ки) від реалізації розкрити на прикладі досліджуваного підприємства. Навести типові господарські операції та кореспонденцію рахунків з обліку доходів від реалізації. Вказати, які реєстри аналітичного обліку використовуються для обліку доходу від реалізації на досліджуваному підприємстві.

У четвертому питанні описати порядок надання знижок покупцям (до реалізації та після реалізації), навести приклади господарських операцій та кореспонденцію рахунків з обліку таких знижок .

Розкрити порядок обліку інших вирахувань з доходу (облік повер­нення товарів, облік реалізації товарів за договорами комісії). Навести приклади господарських операцій та кореспонденцію рахунків з облі­ку зазначених операції.

У висновках і пропозиціях на основі проведеного дослідження дати оцінку стану фінансового обліку доходів від реалізації на дослід­жуваному підприємстві, запропонувати шляхи його удосконалення та більш раціональної організації.

Література: 5–8; 11; 12; 14; 17–19; 23; 30; 33; 39–41; 44; 52; 54; 62; 65; 66; 68; 80; 104; 107; 114; 129; 137.

Тема 72. Облік доходів від надання послуг План

Вступ

  1. Загальні підходи до визначення, визнання, класифікації та оцін­ки доходів підприємства

  2. Характеристика і оцінка господарської діяльності підприємства та постановки фінансового обліку

  3. Особливості визнання та визначення доходу від надання послуг

  4. Документування, синтетичний та аналітичний облік доходу від надання послуг

  5. Відображення доходів від реалізації робіт і послуг у фінансовій звітності

Висновки та пропозиції

У вступі звернути увагу на значення надання послуг підпри­єм­ствами та важливість отримання доходів від таких операцій. Вказати мету та завдання дослідження, визначити його об’єкт і предмет.

У першому питанні звернути увагу на значення прибутку як го­ловної рушійної сили ринкової економіки, описати механізм його фор­мування, підкреслити необхідність налагодження ефективного госпо­дарювання кожним підприємством. Розглянути основні принципи обліку і відображення у фінансовій звітності доходів, навести визна­чення, критерії визнання, класифікацію, вимоги до оцінки доходів відповідно до П(С)БО 15 «Дохід». Дати класифікацію послуг. Навести огляд нормативно-правових актів, якими регламентується облік доходів підприємства і, зокрема, облік доходів від надання послуг.

У другому питанні розкрити сутність господарської діяльності досліджуваного підприємства, описати стан його активів і пасивів, розрахувати показники платоспроможності, ліквідності, рентабель­но­сті. Дати оцінку організації бухгалтерського обліку на підприємстві, правильності розподілу функцій працівників бухгалтерії, Наказу про облікову політику підприємства.

У третьому питанні розкрити особливості визнання та визначення доходу від надання послуг з урахуванням ступеня завершеності опе­рацій з надання послуг.

Документування, синтетичний та аналітичний облік доходу від надання послуг розкрити на прикладі досліджуваного підприємства. Навести приклади господарських операцій та кореспонденцію рахун­ків з обліку доходів від надання послуг. Вказати, які регістри аналі­тичного обліку використовуються для обліку доходу від надання послуг на досліджуваному підприємстві.

У п'ятому питанні описати порядок відображення доходів від реалізації робіт і послуг у фінансовій звітності.

У висновках і пропозиціях на основі проведеного дослідження дати оцінку стану фінансового обліку доходів від надання послуг на до­сліджуваному підприємстві, запропонувати шляхи його удоско­на­лен­ня та більш раціональної організації.

Література: 5–8; 11; 12; 14; 17–19; 23; 30; 33; 39; 40; 41; 44; 52; 54; 62; 65; 66; 68; 80; 104; 107; 114; 129; 137.

ДОДАТКИ

Додаток А