Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Финансовий облік (курсова робота).doc
Скачиваний:
138
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
944.64 Кб
Скачать

Тема 38. Фінансовий облік витрат діяльності виробничого підприємства (за галузями діяльності)

План

Вступ

  1. Основні вимоги до визнання і класифікації витрат

  2. Значення і завдання обліку витрат діяльності виробничого під­приємства

  3. Характеристика господарської діяльності та організації фінан­сового обліку (на конкретному підприємстві)

  4. Облік витрат операційної діяльності

  5. Облік витрат фінансової діяльності

  6. Облік витрат інвестиційної діяльності

  7. Основні напрямки удосконалення обліку витрат

Висновки та пропозиції

У вступі вказати актуальність теми, обраної для виконання кур­сової роботи і основні напрямки дослідження, визначити предмет, об’єкт та суб’єкт дослідження.

У першому питанні дати загальну характеристику виробничих ви­трат, їх класифікацію згідно з П(С)БО 16 «Витрати», визначити кри­терії визнання витрат.

У другому питанні зазначити значення і завдання обліку витрат відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фі­нан­сову звітність в Україні». Охарактеризувати конкретні завдання, що вирішуються на досліджуваному підприємстві. Визначити, яку діяль­ність здійснює підприємство, які види витрат здійснюються на під­приємстві, які класи рахунків використовуються для їх обліку. Чи вико­ристовуються комп’ютери для автоматизації первинного, аналі­тичного і синтетичного обліку, складання звітності.

У третьому питанні проаналізувати основні показники діяльності підприємства: рентабельність, витрати, доходи; визначити коефіцієнт фінансової незалежності, абсолютної ліквідності. Результати відо­бра­зити в таблицях (див. додатки). Надати критичну оцінку наказу про облікову політику, розподілу обов’язків серед бухгалтерів, викорис­тання ЕОМ в бухгалтерії.

У четвертому питанні дати загальну характеристику операційних витрат. Проаналізувати облік адміністративних витрат, витрат на збут, інших операційних витрат. Навести бухгалтерські проведення. Про­аналізувати форму бухгалтерського обліку, що використовується на підприємстві, за матеріалами якого виконується курсова робота.

У п’ятому питанні розкрити порядок обліку фінансових витрат. Проаналізувати, чи користується досліджуване підприємство креди­тами, чи має об’єкти у фінансовій оренді. Навести бухгалтерські про­водки за даним питанням.

У шостому питанні зазначити, чи має підприємство, яке є базовим для виконання курсової роботи, дочірні, спільні підприємства. Згідно з П(С)БО 12 «Фінансові інвестиції» визначити основні вимоги до обліку інвестицій. Навести бухгалтерські проведення з обліку витрат інвес­тиційної діяльності.

У сьомому питанні охарактеризувати основні шляхи удоско­на­лен­ня обліку витрат.

У додатки включити: наказ про облікову політику підприємства; первинні документи з обліку витрат; регістри аналітичного і синте­тичного обліку за формою, що застосовується на обраному підпри­ємстві; форми фінансової звітності «Баланс», «Звіт про фінансові результати».

У висновках і пропозиціях зазначити позитивне, що є в організації обліку і показниках діяльності підприємства. Визначити недоліки і вказати напрямки їх усунення. Надати пропозиції щодо покращення організації обліку на підприємстві і поліпшення його фінансової сталості.

Література: 8; 10; 11; 12; 14; 22; 27; 33; 44; 48; 54; 59; 62; 64; 81; 96; 107; 111; 129; 130; 133; 135; 141.