Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Финансовий облік (курсова робота).doc
Скачиваний:
138
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
944.64 Кб
Скачать

Тема 26. Фінансовий облік грошових коштів

План

Вступ

  1. Поняття, значення і завдання обліку грошових коштів

  2. Характеристика і оцінка господарської діяльності та облікової політики (суб’єкта дослідження)

  3. Документальне оформлення руху грошових коштів в касі та ін­ших грошових коштів

  4. Синтетичний і аналітичний облік грошових коштів в касі та інших грошових коштів

Висновки та пропозиції

У вступі розкрити значення та актуальність інформації про стан та рух грошових коштів і грошових потоків підприємства з метою ви­ко­ристання даних для управління. Вказати предмет, об’єкт та суб’єкт дослідження.

Метою дослідження є порядок документального оформлення ка­со­вих операцій та операцій з іншими грошовими коштами, організації синтетичного та аналітичного обліку грошових коштів з метою ви­значення напрямів удосконалення обліку грошових коштів та надання користувачам якісної, правдивої, неупередженої інформації.

У першому питанні розкрити: поняття грошових коштів, як об’єкту фінансового обліку; значення обліку грошових коштів відповідно до ст. 3 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звіт­ність в Україні» відповідно до вимог управління грошовими потоками на підприємствах в умовах ринкової економіки. Відповідно до чин­ного законодавства розкрити порядок ведення касових операцій та операцій з іншими грошовими коштами. При здійсненні операцій з використанням готівкової іноземної валюти використати постанову Правління НБУ від 30.05.2007 р. № 200. Навести порядок ведення ка­сових операцій на прикладі досліджуваного підприємства та описати порядок руху грошових коштів у дорозі, навести перелік завдань фінансового обліку грошових коштів відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».

У другому питанні навести статутні дані суб’єкта дослідження, основні показники його фінансово-господарської діяльності за 2–3 ро­ки, здійснити аналіз структури активів і пасивів підприємства (станом на кінець року), а також розрахувати основні показники оцінки фінан­сового стану підприємства. Описати форму організації бухгалтер­сько­го обліку на підприємстві та форму ведення обліку в бухгалтерії. Здій­снити аналіз облікової політики підприємства, наводячи пози­тивні та негативні її складові на підставі даних наказу про облікову політику підприємства.

У третьому питанні відповідно до ст. 9 Закону України «Про бух­галтерський облік та фінансову звітність в Україні» та «Положення про документальне забезпечення записів в бухгалтерському обліку» з’ясувати значення документального оформлення господарських опе­рацій. Визначити порядок документування касових операцій та опе­рацій з іншими грошовими коштами за Положенням про ведення ка­сових операцій у національній валюті в Україні. Основний зміст пи­тання розкрити з використанням практичного матеріалу суб’єкта до­слідження, який підтверджується додатками касових ордерів, касо­вої книги, журналу реєстрації прибуткових та видаткових ка­сових документів, платіжних чи розрахункових платіжних відомостей, відо­мостей закупівлі сільськогосподарської продукції, інших прибут­кових та видаткових касових документів, супровідних відомостей, квитанції до прибуткового касового ордеру банку і квитанцій про прий­мання грошової суми та звіту про рух грошових документів.

У четвертому питанні охарактеризувати рахунки для обліку гро­шових коштів у касі та інших грошових коштів і розкрити порядок їх синтетичного та аналітичного обліку.

Розробити пропозиції щодо удосконалення документального оформ­лення і організації синтетичного та аналітичного обліку грошових кош­тів у бухгалтерії підприємства.

У висновках надати критичну оцінку постановки обліку в бух­гал­терії підприємства, дотримання чинного законодавства щодо ведення та обліку касових операцій і операцій з іншими грошовими коштами, а також пропозиції щодо удосконалення обліку грошових коштів.

Література: 3; 6; 8; 11; 14; 17; 19; 23; 25; 26; 30; 35; 36; 37; 39; 40; 41; 44; 45; 52; 53; 54; 62; 65; 67; 69; 98; 99; 107; 114; 117; 136.