Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Финансовий облік (курсова робота).doc
Скачиваний:
138
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
944.64 Кб
Скачать

Тема 39. Формування та облік фінансових результатів підприємств торгівлі

План

Вступ

  1. Поняття фінансових результатів та порядок їх формування

  2. Значення і завдання обліку фінансових результатів

  3. Характеристика господарської діяльності та організації фінан­сового обліку (на конкретному підприємстві)

  4. Синтетичний та аналітичний облік доходів від різних видів ді­яльності

  5. Синтетичний та аналітичний облік фінансових результатів від звичайної діяльності і надзвичайних подій

  6. Зміст, порядок складання і використання фінансової звітності про фінансові результати

  7. Основні напрямки удосконалення обліку фінансових результатів

Висновки та пропозиції

У вступі необхідно зазначити актуальність обраної теми, сфор­му­лювати основні напрями дослідження, зазначити предмет, об’єкт і суб’єкт дослідження.

У першому питанні визначити поняття фінансового результату; порядок його формування від операційної діяльності, фінансових операцій, інвестиційної діяльності, від надзвичайних подій.

У другому питанні розкрити значення і завдання обліку фінансових результатів згідно з Законом України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні». Охарактеризувати конкретні завдання, які вирішуються на підприємстві, обраному для виконання курсової роботи. Вказати, якою торгівельною діяльністю займається підпри­ємство, чи використовується комп’ютерна обробка первинних доку­ментів, чи автоматизовано аналітичний, синтетичний облік та скла­дання звітності на підприємстві.

У третьому питанні проаналізувати основні показники діяльності підприємства: рентабельність, витрати, доходи; визначити коефіцієнт фінансової незалежності, абсолютної ліквідності. Результати відо­бразити у таблицях. Дати критичну оцінку наказу про облікову по­літику, розподілу обов’язків серед бухгалтерів, використання ЕОМ в бух­галтерії.

У четвертому питанні навести основні бухгалтерські проведення з відображення доходу від реалізації товарів; операційної оренди нео­боротних активів; отриманих сум пені, штрафних санкцій; безоплатно отриманих оборотних активів. Зазначити, як відображаються ці опе­рації в реєстрах аналітичного і синтетичного обліку.

У п’ятому питанні навести приклади господарських операцій, пов’язаних з відсотками, одержаними за збереження грошових коштів на банківському рахунку, депозитному рахунку (якщо він є на під­приємстві). Відобразити операції, пов’язані з надзвичайними дохо­дами – відшкодуванням страховими організаціями застрахованого майна при повенях, землетрусах і т. ін.

У шостому питанні визначити порядок складання і подання «Звіту про фінансові результати».

У сьомому питанні надати пропозиції щодо удосконалення обліку фінансових результатів.

У додатки включити: наказ про облікову політику підприємства; первинні документи з обліку доходів; реєстри аналітичного і син­тетичного обліку; форми фінансової звітності «Баланс», «Звіт про фінансові результати».

У висновках і пропозиціях зазначити позитивне, що є в організації обліку і показниках діяльності підприємства. Визначити недоліки і вказати напрями їх усунення. Надати пропозиції щодо покращення організації обліку на підприємстві і поліпшення його фінансової сталості.

Література: 8; 13; 14; 23; 33; 54; 68; 107; 114; 139.