Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Финансовий облік (курсова робота).doc
Скачиваний:
138
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
944.64 Кб
Скачать

Тема 33. Фінансовий облік кредитів банків План

Вступ

        1. Поняття, види кредитів банків та порядок їх надання

        2. Значення та завдання обліку кредитів банків і контролю за ра­ціональним їх використанням

        3. Характеристика і оцінка господарської діяльності та облікової політики ( конкретного підприємства)

        4. Документальне оформлення операцій по одержанню та пога­шен­ню кредитів банків

      1. Синтетичний та аналітичний облік кредитних операцій

Висновки та пропозиції

У вступі необхідно визначити актуальність теми та значення обліку кредитів банків в умовах ринкової економіки. Вказати мету роботи, предмет, об’єкт і суб’єкт дослідження.

У першому питанні відповідно до законодавчих та нормативно-пра­вових актів розкрити поняття кредитів банків, їх види, класи­фі­кацію, порядок їх надання, використання та погашення. Теоретичний матеріал необхідно підкріпити практичними даними суб’єкта дослід­ження: документами, які необхідні для укладання кредитної угоди, кредитного договору.

У другому питанні розкрити значення та завдання обліку кре­дит­них операцій та контролю за раціональним використанням кредитних ресурсів.

У третьому питанні навести статутні дані суб’єкта дослідження, основні показники його господарської діяльності за 2–3 роки, здій­снити аналіз структури активів і пасивів підприємства (станом на кінець року). Розрахувати основні показники оцінки фінансового ста­ну підприємства. Розкрити форму організації бухгалтерського обліку на підприємстві та форму ведення обліку в бухгалтерії. Здійснити аналіз облікової політики на підставі даних наказу про облікову по­літику підприємства.

У четвертому питанні розкрити значення та порядок доку­мен­таль­ного оформлення кредитних операцій з одержання та погашення кре­дитів банків, з посиланням на практичні матеріали суб’єкта дослід­ження (виписки банку, розрахунки, бухгалтерські довідки).

У п’ятому питанні описати порядок синтетичного та аналітичного обліку кредитних операцій з посиланням на практичні дані суб’єкта дослідження (Головна книга, за рахунками 50 «Довгострокові пози­ки», 60 «Короткострокові позики» реєстри аналітичного обліку).

Розробити пропозиції щодо вдосконалення синтетичного і аналі­тичного обліку кредитних операцій.

У висновках дати критичну оцінку організації обліку кредитів бан­ків та узагальнити пропозиції щодо удосконалення їх обліку з метою забезпечення користувачів обліковою інформацією для прийняття від­повідних управлінських рішень.

Література: 5; 6; 7; 8; 11; 14; 17; 33; 38; 39; 52; 54; 65; 67; 68; 75; 104; 107; 113; 130; 136.

Тема 34. Фінансовий облік поточних зобов’язань за розрахунками по податках і платежах до бюджету

План

Вступ

  1. Види податків і платежів, що сплачуються до бюджету

  2. Значення і завдання обліку податків і платежів, контроль за ви­конанням зобов’язань

  3. Характеристика і оцінка господарської діяльності та облікової політики (суб’єкта дослідження)

  4. Синтетичний і аналітичний облік поточних зобов’язань за роз­рахунками по податках і платежах

  5. Напрями удосконалення обліку поточних зобов’язань за роз­ра­хунками з бюджетом

Висновки та пропозиції

У вступі необхідно обґрунтувати актуальність обраної теми кур­сової роботи. Розкрити предмет, об’єкт і суб’єкт дослідження. Зазна­чити, які податки і платежі підприємство сплачує до бюджету. Сфор­мулювати основні напрямки дослідження.

У першому питанні розкрити значення обліку розрахунків з бюд­жетом за податками і платежами і сформулювати основні завдання відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінан­сову звітність в Україні». Навести конкретні приклади контролю за правильним відображенням податків і платежів на підприємстві, що обране для виконання курсової роботи. Зазначити, чи були укладені угоди з аудиторськими фірмами для перевірки правильності нара­хування податків і платежів, що сплачуються до бюджету.

У другому питанні охарактеризувати підприємство, дати аналіз основних показників його діяльності, яке вибране для виконання курсової роботи. Розрахувати та оцінити рентабельність, витрати, до­ходи; визначити коефіцієнт фінансової незалежності, абсолютної лік­відності. Результати відобразити в таблицях. Проаналізувати наказ про облікову політику, розподіл обов’язків серед бухгалтерів і вико­ристання ЕОМ в бухгалтерії.

У четвертому питанні розкрити синтетичний та аналітичний облік поточних зобов’язань за розрахунками по податках та платежах до бюджету. Навести проведення на рахунках бухгалтерського обліку податку на прибуток, податкового кредиту і податкового зобов’язання з податку на додану вартість; утримання податку з доходів фізичних осіб; нарахування транспортного, земельного, комунального податків. Зазначити, як відображаються відстрочені податкові активи і зобов’я­зання з податку на прибуток; порядок виникнення податкового кре­диту з податку на додану вартість, застосування нульової ставки з цього податку, розрахунок транспортного, земельного, комунального податків. Описати пільги працівників підприємства за податком з доходів фізичних осіб. Відобразити ці операції в регістрах аналі­тич­ного і синтетичного обліку за формою, що застосовується на до­слід­жуваному підприємстві.

У п’ятому питанні розкрити напрями удосконалення обліку поточ­них зобов’язань по розрахунках з бюджетом

У додатки необхідно включити: наказ про облікову політику під­приємства; податкові накладні з придбання і відвантаження запасів, необоротних активів; регістри аналітичного і синтетичного обліку за формою, що застосовується на обраному підприємстві; форми фінан­сової та податкової звітності, а також розрахунки податків.

У висновках і пропозиціях узагальнити результати дослідження. Надати пропозиції з покращення організації обліку на підприємстві і вказати шляхи поліпшення фінансового стану підприємства.

Література: 2; 8; 11; 13; 14; 21; 23; 26; 33; 54; 60; 76; 82; 115; 118; 119; 120; 130; 135; 136; 139.