Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Финансовий облік (курсова робота).doc
Скачиваний:
138
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
944.64 Кб
Скачать

Тема 32. Фінансовий облік поточних зобов’язань за товари (роботи, послуги)

План

Вступ

      1. Поняття поточної кредиторської заборгованості, значення та зав­дання її обліку

      2. Характеристика і оцінка господарської діяльності (суб’єкта до­слідження)

      3. Документальне оформлення розрахунків з постачальниками (під­рядниками) за товари (виконані роботи, послуги)

      4. Синтетичний та аналітичний облік розрахунків з поста­чаль­ни­ками за товари (виконані роботи, послуги)

      5. Порядок і строки інвентаризації розрахунків з постачальниками (підрядниками)

Висновки та пропозиції

У вступі розкрити актуальність і значення обліку поточних зо­бов’я­зань за товари (роботи, послуги) в сучасних умовах господа­рю­вання. Визначити мету роботи, вказати предмет, об’єкт та суб’єкт дослідження.

У першому питанні відповідно до П(С)БО 2 «Баланс» та П(С)БО 11 «Зобов’язання» визначити поняття, порядок визнання та оцінки поточних зобов’язань, а також розкрити, відповідно до ст. 3 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» значення та завдання обліку поточних зобов’язань за товари (роботи, послуги).

У другому питанні навести статутні дані про суб’єкт дослідження, основні показники його господарської діяльності за 2–3 роки, здій­снити аналіз структури активів і пасивів підприємства (станом на кінець року), а також розрахувати основні показники оцінки фінан­сового стану підприємства. Описати форму організації бухгал­тер­ського обліку на підприємстві та форму ведення обліку в бухгалтерії, здійснити аналіз облікової політики підприємства за наказом про облікову політику підприємства.

У третьому питанні відповідно до ст. 9 Закону України «Про бух­галтерський облік та фінансову звітність в Україні» та «Положення про документальне забезпечення записів в бухгалтерському обліку» визначити порядок документального оформлення виникнення та по­га­шення поточних зобов’язань підприємства за товари (роботи, послу­ги). Теоретичний матеріал необхідно підкріпити конкретними прак­тичними даними суб’єкта дослідження з посиланням на додатки (то­варні документи, платіжні інструменти, виписки банку).

У четвертому питанні охарактеризувати рахунок 63 «Розрахунки з постачальниками та підрядниками», розкрити синтетичний та аналі­тичний облік поточних зобов’язань за товари (роботи, послуги) з ви­користанням практичних даних суб’єкта дослідження та посиланням на додатки (Головна книга, реєстр аналітичного обліку). В роботі надати пропозиції щодо удосконалення документування виникнення та погашення поточних зобов’язань і їх обліку.

У п’ятому питанні згідно з діючими законодавчими та норма­тив­ними документами визначити значення та розкрити сутність інвен­таризації поточних зобов’язань за товари (роботи, послуги) з поси­ланням на практичні дані суб’єкта дослідження.

Розробити пропозиції щодо удосконалення проведення, відо­бра­ження в обліку результатів інвентаризації з метою визначення шляхів посилення контролю за розрахунковою дисципліною.

У висновках узагальнити дослідження щодо обліку розрахунків за товари (роботи, послуги) на підприємстві, організації обліку поточних зобов’язань та пропозиції щодо його удосконалення.

Література: 5; 6; 7; 8; 11; 14; 17; 33; 38; 39; 52; 54; 65; 67; 68; 75; 104; 107; 113; 130; 136.