Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Финансовий облік (курсова робота).doc
Скачиваний:
138
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
944.64 Кб
Скачать

Тема 37. Фінансовий облік витрат діяльності підприємства торгівлі

План

Вступ

  1. Основні вимоги до визнання і класифікації витрат

  2. Значення та завдання обліку і контролю витрат діяльності під­приємства

  3. Характеристика господарської діяльності та організації фінан­сового обліку (на конкретному підприємстві)

  4. Облік витрат операційної діяльності

  5. Облік витрат фінансової діяльності

  6. Облік витрат інвестиційної діяльності

Висновки та пропозиції

У вступі зазначити актуальність обраної теми. Визначити мету ро­боти, вказати предмет, об’єкт та суб’єкт дослідження.

У першому питанні сформулювати основні вимоги до витрат згідно з Законом України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні». Подати основні ознаки класифікації відповідно до П(С)БО 16 «Витрати».

У третьому питанні проаналізувати основні показники діяльності досліджуваного підприємства: рентабельність, витрати, доходи; ви­значити коефіцієнт фінансової незалежності, абсолютної ліквідності. Результати відобразити у таблицях. Проаналізувати наказ про облі­кову політику, розподіл обов’язків серед бухгалтерів, використання ЕОМ в бухгалтерії.

У четвертому питанні вказати, які витрати операційної діяльності здійснюються на досліджуваному підприємстві. Навести приклади бухгалтерських проведень з обліку адміністративних витрат, витрат на збут, втрат від знецінення і псування запасів. Зазначити, який клас рахунків для обліку витрат застосовується на обраному підприємстві. Вказати, як відображаються господарські операції в реєстрах ана­лі­тичного і синтетичного обліку досліджуваного підприємства

У п’ятому питанні зазначити, що відноситься до фінансових витрат. Відобразити на рахунках господарські операції, пов’язані з відсотками за кредит, з витратами з випуску, утримання і обігу влас­них цінних паперів підприємства; операції фінансового лізингу. Вка­зати, як вони відображаються в реєстрах аналітичного і синтетичного обліку.

У шостому питанні визначити, які витрати відносяться до інвес­тиційних. Навести приклади господарських операцій, пов’язаних з інвестиційною діяльністю. Показати як відображаються такі операції на рахунках та в реєстрах аналітичного і синтетичного обліку.

У висновках і пропозиціях надати критичну оцінку організації об­ліку доходів та витрат в бухгалтерії підприємства, а також уза­галь­нити пропозиції щодо удосконалення обліку витрат і доходів з метою надання користувачам якісної облікової інформації.

У додатки включити: наказ про облікову політику підприємства; первинні документи з обліку витрат; реєстри аналітичного і син­те­тичного обліку за формою, що застосовується на досліджуваному під­приємстві; форми фінансової звітності: «Баланс», «Звіт про фінансові результати».

У висновках і пропозиціях зазначити те позитивне, що є в орга­ні­зації обліку і показниках діяльності підприємства. Визначити недоліки і вказати напрямки їх усунення. Надати пропозиції щодо покращення організації обліку на підприємстві і поліпшення його фінансової ста­лості.

Література: 8; 11; 14; 23; 27; 33; 44; 54; 58; 59; 64; 81; 96; 107; 114; 133; 136; 141.