Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Финансовий облік (курсова робота).doc
Скачиваний:
138
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
944.64 Кб
Скачать

Тема 52. Фінансовий облік витрат на виробництво та калькулювання собівартості продукції рослинництва

План

Вступ

  1. Поняття витрат на виробництво, їх визнання та класифікація

  2. Значення та завдання обліку витрат на виробництво

  3. Характеристика господарської діяльності та організації фі­нан­сового обліку (на конкретному підприємстві)

  4. Облік витрат основного та незавершеного виробництва

  5. Облік загальновиробничих витрат

  6. Собівартість продукції рослинництва та методи її калькулю­вання

Висновки та пропозиції

У вступі визначити актуальність теми, мету курсової роботи, пред­мет і суб’єкт дослідження.

Собівартість продукції складається із спожитих у процесі вироб­ництва матеріальних, трудових та інших ресурсів, пов’язаних з її ви­робництвом. Сільськогосподарські підприємства в ринкових умовах господарювання повинні вирішувати завдання щодо раціональної мі­німізації витрат виробництва з метою збільшення доходів та отри­мання прибутку, тому керівництву підприємства необхідна облікова інформація про витрати виробництва та собівартість продукції рос­лин­ництва.

У першому питанні розкрити поняття та критерії визнання витрат на виробництво, а також ознаки їх класифікації.

У другому питанні відповідно до ст. 3 Закону України «Про бух­галтерський облік та фінансову звітність в Україні» розкрити значення та завдання обліку витрат на виробництво.

У третьому питанні навести статутні дані суб’єкта дослідження, основні показники його господарської діяльності за 2–3 роки, здій­сни­ти аналіз структури активів і пасивів підприємства (станом на кі­нець року), а також розрахувати основні показники оцінки фінансового стану підприємства. Навести інформацію про форму організації бух­галтерського обліку на підприємстві та форму ведення обліку в бух­галтерії. Здійснити аналіз облікової політики підприємства, наводячи позитивні та негативні її складові на підставі даних наказу про об­лікову політику підприємства.

У четвертому питанні розкрити порядок організації обліку витрат основного та незавершеного виробництва продукції рослинництва з посиланням на практичні дані суб’єкта дослідження та відповідні до­датки (Головна книга, регістри аналітичного обліку, розрахунки, акти, накладні, бухгалтерські довідки). Розробити пропозиції щодо удос­коналення обліку витрат основного та незавершеного виробництва на підприємстві.

У п’ятому питанні розкрити порядок обліку загальновиробничих витрат в процесі виробництва продукції рослинництва з посиланням на практичні дані суб’єкта дослідження та додатки (Головна книга, регістр аналітичного обліку, розрахунки, акти, накладні). Студент по­винен розробити пропозиції щодо удосконалення обліку загально­ви­робничих витрат.

У шостому питанні дати визначення собівартості, описати особ­ливості та методи калькулювання собівартості продукції з викорис­танням практичних даних суб’єкта дослідження і з посиланням на додатки (планова калькуляція, звітна калькуляція).

У висновках надати критичну оцінку організації фінансового об­ліку на досліджуваному підприємстві; організації обліку витрат на виробництво та калькулювання собівартості продукції рослинництва. Узагальнити пропозиції щодо удосконалення обліку витрат на вироб­ництво та калькулювання собівартості.

Література: 2; 8; 21; 33; 44; 45; 54; 62; 76; 82; 99; 107; 115; 130; 136; 137.