Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Финансовий облік (курсова робота).doc
Скачиваний:
138
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
944.64 Кб
Скачать

Тема 42. Фінансовий облік експортних і імпортних операцій на спільних підприємствах

План

Вступ

  1. Значення і завдання обліку і контролю експортно-імпортних опе­рацій на спільних підприємствах

  2. Характеристика господарської діяльності та організації фінан­сового обліку (на конкретному підприємстві)

  3. Документальне оформлення експортних та імпортних операцій

  4. Організація синтетичного та аналітичного обліку експортних і імпортних операцій

  5. Напрямки удосконалення обліку експортних і імпортних опе­рацій

Висновки та пропозиції

У вступі необхідно зазначити актуальність обраної теми, сфор­му­лювати основні напрямки дослідження, визначити предмет, об’єкт і суб’єкт дослідження.

У першому питанні розкрити значення і завдання обліку екс­порт­но-імпортних операцій, спираючись на Закон України «Про бух­гал­тер­ський облік та фінансову звітність в Україні». Звернути увагу на відповідальність підприємств за несвоєчасне отримання грошових коштів від іноземного партнера за відвантаження на експорт товарно-матеріальні цінності, надані послуги. Зазначити, які операції відно­сяться до імпортних, які обмеження існують у здійсненні імпортних операцій. Розкрити сутність експорту, види експортних операцій, фор­мування вартості експортних товарів, готової продукції, послуг.

У другому питанні визначити, яку діяльність здійснює підпри­ємство, що обране для виконання курсової роботи. Яка форма влас­ності на підприємстві, з якою державою утворена спільна власність. Проаналізувати основні показники діяльності досліджуваного підпри­ємства: рентабельність, витрати, доходи; визначити коефіцієнт фінан­сової незалежності, абсолютної ліквідності. Результати відобразити у таблицях. Надати критичну оцінку наказу про облікову політику, роз­поділу обов’язків серед бухгалтерів, використання ЕОМ в бухгалтерії.

У третьому питанні розкрити порядок документального оформ­лення експортних і імпортних операцій. Включити в додатки екс­порт­ну угоду, вантажну митну декларацію, транспортну накладну, раху­нок-фактуру, платіжні документи на перерахування митних платежів; імпортний контракт, акт експертизи торгово-промислової палати Ук­раїни, вантажно-митну декларацію на ввезення товарно-матеріальних цінностей, платіжні документи на перерахування податку на додану вартість, акцизного збору, мита, митних зборів, попередньої оплати нерезиденту.

У четвертому питанні навести бухгалтерські проведення щодо здійснення експортних й імпортних операцій. Включити в додатки реєстри аналітичного та синтетичного обліку, що застосовується на обраному підприємстві.

У п’ятому питанні запропонувати шляхи удосконалення обліку експортних і імпортних операцій.

У додатки включити: наказ про облікову політику підприємства; реєстри аналітичного і синтетичного обліку, складені на ЕОМ (якщо є використання комп’ютерів); звітність «Баланс», «Звіт про фінансові результати».

У висновках і пропозиціях зазначити те позитивне, що є в орга­нізації обліку і показниках діяльності підприємства. Визначити недо­ліки і показати напрямки їх усунення. Надати пропозиції щодо покра­щення організації обліку на підприємстві і поліпшення його фінан­сової сталості.

Література: 11; 14; 15; 17; 23; 26; 33; 35; 36; 62; 75; 76; 80; 81; 84; 86; 88; 136; 137.