Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Финансовий облік (курсова робота).doc
Скачиваний:
138
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
944.64 Кб
Скачать

Тема 47. Фінансовий облік витрат і доходів комерційних банків

План

Вступ

  1. Сутність, критерії визнання та класифікація витрат і доходів комерційних банків

  2. Значення та завдання обліку витрат і доходів

  3. Економічна характеристика суб’єкта дослідження та постановки обліку

  4. Облік витрат комерційних банків

  5. Облік доходів комерційних банків

Висновки та пропозиції

У вступі визначити актуальність теми, мету курсової роботи, пред­мет та суб’єкт дослідження.

Метою комерційної діяльності є отримання прибутку, тому орга­нізація діяльності комерційних банків спрямована на раціональну мі­німізацію витрат та постійне підвищення доходів діяльності. Ос­нов­ним джерелом інформації для прийняття рішень щодо управління прибутком є облікова інформація про доходи і витрати звітного пе­ріоду.

У першому питанні відповідно до чинного законодавства розкрити значення та завдання обліку витрат і доходів комерційних банків.

У другому питанні навести статутні дані про суб’єкт дослідження, основні показники його господарської діяльності за 2–3 роки, здій­снити аналіз структури активів і пасивів підприємства (станом на кі­нець року), а також розрахувати основні показники оцінки фінан­со­вого стану підприємства. Навести інформацію про форму організації бухгалтерського обліку на підприємстві та форму ведення обліку в бухгалтерії. Надати критичну оцінку наказу про облікову політики підприємства.

У третьому питанні, відповідно до чинного законодавства описати порядок документування операцій з виникнення та списання витрат, їх синтетичний та аналітичний облік. Теоретичний матеріал підкріпити практичними даними суб’єкта дослідження з посиланням на додатки первинних документів, реєстрів синтетичного та аналітичного обліку, розробити пропозиції щодо удосконалення обліку.

У четвертому питанні розкрити порядок документування операцій, синтетичного та аналітичного обліку доходів комерційних банків. Теоретичний матеріал підкріпити практичними даними, з посиланням на додатки.

У висновках і пропозиціях надається критична оцінка постановки обліку; організації обліку доходів та витрат в бухгалтерії підпри­єм­ства, а також узагальнюються пропозиції щодо удосконалення обліку витрат і доходів з метою надання користувачам якісної облікової інформації.

Тема 48. Фінансовий облік статутного капіталу підприємства

План

Вступ

  1. Поняття, порядок формування та змін статутного капіталу

  2. Значення та завдання обліку статутного капіталу

  3. Характеристика господарської діяльності та організації фінан­сового обліку (на конкретному підприємстві)

  4. Фінансовий облік формування статутного капіталу на підпри­ємствах різних форм власності та організації діяльності

  5. Фінансовий облік змін статутного капіталу

Висновки та пропозиції

У вступі розкрити актуальність теми, мету роботи, предмет та суб’єкт дослідження.

Статутний капітал підприємства відображає загальну суму вкладів його засновників. Облікова інформація про стан та зміни статутного капіталу використовується для прийняття управлінських рішень щодо оптимізації розміру статутного капіталу відповідно до вимог чинного законодавства та засновницьких документів.

У першому питанні відповідно до чинного законодавства та нор­мативно-правових актів розкрити поняття статутного капіталу, поря­док його формування та змін на підприємствах різних форм власності та організаційних форм.

У другому питанні, відповідно до ст. 3 Закону України «Про бух­галтерський облік та фінансову звітність в Україні» розкрити значення обліку статутного капіталу та визначити його завдання

У третьому питанні навести статутні дані про суб’єкт дослідження, основні показники його господарської діяльності за 2–3 роки, здій­снити аналіз структури активів і пасивів підприємства (станом на кінець року), а також розрахувати основні показники оцінки фінан­сового стану підприємства. Вказати, яка форма організації бухгал­тер­ського обліку та форму ведення обліку застосовується на дослід­жуваному підприємстві. Дати критичну оцінку наказу про облікову політику підприємства.

У четвертому питанні необхідно розкрити значення та сутність обліку формування статутного капіталу згідно з діючим законо­дав­ством з посиланням на практичні дані суб’єкта дослідження: первинні документи щодо формування статутного капіталу (статут, касові ор­дери, виписки банку, акти, накладні, бухгалтерські довідки), головну книгу та реєстр аналітичного обліку за рахунком 40 «Статутний ка­пітал», надати пропозиції щодо удосконалення обліку.

У п’ятому питанні відповідно до діючого законодавства описати порядок обліку змін статутного капіталу (збільшення, зменшення, ви­плата учасникам їх часток в статутному капіталі засновниками в ТзОВ, викуп акцій в АТ). Підкріпити теоретичний матеріал прак­тич­ними даними суб’єкта дослідження з посиланням на додатки (виписки банку, касові ордери, грошові документи, бухгалтерські довідки).

У висновках надати критичну оцінку організації фінансового об­ліку на досліджуваному підприємстві, організації обліку статутного капіталу, зокрема та узагальнити пропозиції щодо удосконалення обліку статутного капіталу з метою надання користувачам своєчасної та якісної облікової інформації.