Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Финансовий облік (курсова робота).doc
Скачиваний:
138
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
944.64 Кб
Скачать

Тема 11. Фінансовий облік капітальних інвестицій

План

Вступ

  1. Сутність капітальних інвестицій, їх визначення, визнання та оцін­ка і значення в діяльності підприємства

  2. Характеристика і оцінка господарської діяльності та його облі­кової політики

  3. Документальне оформлення та облік капітального будівництва

  4. Документальне оформлення та облік придбання (виготовлення) основних засобів і інших необоротних активів

  5. Удосконалення обліку капітальних інвестицій

Висновки та пропозиції

У вступі розкрити актуальність теми і значення дослідження пи­тань обліку капітальних інвестицій для господарюючих суб’єктів. Визначити мету, предмет, об’єкт і суб’єкт дослідження.

Вивчити стандарти бухгалтерського обліку щодо визначення і ви­знання капітальних інвестицій, Закон України «Про оподаткування прибутку підприємств», міжнародні стандарти, підручники з еконо­міч­ної теорії, економіки та бухгалтерського обліку, статті в періо­дич­ній літературі і розкрити сутність капітальних інвестицій, показати різницю в їх визначенні за різними джерелами, критерії визнання, види оцінок й їх значення в формуванні облікової інформації та роль обліку в підвищенні ефективності капітальних інвестицій.

При розкритті другого питання описати господарську діяльність підприємства (які види діяльності здійснює підприємство і динаміку цієї діяльності в цілому за об’ємами в абсолютних сумах за 3–5 років), показати її темпи росту і приросту, а також, які підрозділи має під­приємство і стан капітальних інвестицій на даному підприємстві.

За визначеними методиками і прикладеними формами звітності дати оцінку активів і пасивів підприємства, їх структуру, провести аналіз і дати оцінку фінансового стану підприємства, його плато­спро­можності і ліквідності, основних показників рентабельності зро­бити, оцінку Наказу про облікову політику підприємства.

У третьому питанні розкрити порядок документального оформ­лен­ня капітального будівництва, виконаного як господарським способом так і з залученням підрядників і субпідрядників, вказати типову ко­респонденцію рахунків і порядок відображення в реєстрах обліку.

У четвертому питанні розкрити порядок виготовлення основних засобів господарським способом, його документальне оформлення, а також синтетичний і аналітичний облік. При придбанні основних за­собів вказати, як формується первісна вартість при їх надходженні від постачальників і які складові включаються до цієї вартості. По­казати порядок передачі в експлуатацію основних засобів і відо­бра­ження інформації в реєстрах обліку.

При створенні нематеріальних активів на підприємстві показати, які елементи за П(С)БО 16 «Витрати» включаються в дослідження і розробки та формують їх первісну вартість.

Обґрунтувати шляхи вдосконалення обліку капітальних інвестицій, до яких можуть відноситись вдосконалення організації обліку, доку­ментального оформлення, реєстрів обліку або впровадження комп’ю­терних технологій. Для цього дати оцінку різних програм, розробити блок-схеми, коди і форми вихідних документів.

У висновках і пропозиціях узагальнити результати дослідження обліку капітальних інвестицій і шляхи їх удосконалення.

Література: 5–8; 14; 17; 18; 19; 30; 32; 33; 37; 39; 40; 41; 44; 51–54; 62; 65; 67; 68; 72; 73; 81; 92; 99;  102; 104; 107; 108; 112; 113; 118; 125; 128; 130; 137.