Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Финансовий облік (курсова робота).doc
Скачиваний:
138
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
944.64 Кб
Скачать

Тема 49. Фінансовий облік забезпечень

План

Вступ

  1. Поняття, визнання, класифікація та оцінка забезпечень

  2. Значення та завдання фінансового обліку забезпечень

  3. Характеристика господарської діяльності та організації фінан­сового обліку (на конкретному підприємстві)

  4. Порядок створення, використання та обліку забезпечень на ви­плату відпусток і додаткового пенсійного забезпечення

  5. Порядок створення, використання та обліку забезпечення на виконання гарантійних зобов’язань

  6. Порядок створення, використання та обліку забезпечень інших витрат і платежів

Висновки та пропозиції

У вступі визначити актуальність теми, мету, предмет і суб’єкт дослідження.

У першому питанні відповідно до П(С)БО 11 «Зобов’язання», П(С)БО 26 «Виплати працівникам» та інших діючих нормативно-правових актів визначити поняття, вимоги до визнання забезпечень, їх види та порядок оцінки.

У другому питанні розкрити значення та завдання фінансового обліку забезпечень відповідно до ст. 3 Закону України «Про бухгал­терський облік та фінансову звітність в Україні» та інших нор­ма­тив­но-правових актів.

У третьому питанні навести статутні дані про суб’єкт дослідження, основні показники його господарської діяльності за 2–3 роки, здій­снити аналіз структури активів і пасивів підприємства (станом на кінець року), а також розрахувати основні показники оцінки фі­нан­сового стану підприємства. Навести інформацію про форму орга­нізації бухгалтерського обліку та форму ведення обліку в бухгалтерії досліджуваного підприємства Дати критичну оцінку наказу про об­лікову політику підприємства.

У 4–6 питаннях відповідно до діючих законодавчих і нормативно-правових актів розкрити порядок створення, використання та обліку забезпечень. Теоретичний матеріал підкріпити практичними даними суб’єкта дослідження з посиланням на додатки (розрахунки, бухгал­терські довідки, Головна книга, регістр аналітичного обліку за ра­хун­ком 47 «Забезпечення майбутніх витрат і платежів»). Надати про­по­зиції щодо удосконалення обліку забезпечень в бухгалтерії підпри­ємства.

У висновках надається критична оцінка постановки обліку в бух­галтерії, організації обліку забезпечень та узагальнюються пропозиції щодо удосконалення їх обліку з метою забезпечення користувачів об­ліковою інформацією для прийняття управлінських рішень.

Тема 50. Облік розрахунків за податком на додану вартість

План

Вступ

  1. Порядок визначення та реєстрації платників податку на додану вартість

  2. Значення і завдання обліку та контролю розрахунків з бюд­же­том за податком на додану вартість

  3. Характеристика господарської діяльності та організації фінан­сового обліку (на конкретному підприємстві)

  4. Синтетичний та аналітичний облік розрахунків за податком на додану вартість

  5. Шляхи вдосконалення обліку розрахунків з бюджетом за по­дат­ком на додану вартість

Висновки та пропозиції

У вступі необхідно обґрунтувати актуальність обраної теми кур­сової роботи. зазначити, з якого року підприємство, що обране для виконання курсової роботи, зареєстроване як платник податку на до­дану вартість. Сформулювати основні напрями дослідження, визна­чити предмет, об’єкт та суб’єкт дослідження.

У першому питанні необхідно зазначити, коли підприємство зо­бов’язане зареєструватися як платник податку на додану вартість, вказати ставку податку на додану вартість охарактеризувати порядок створення реєстру платників податку на додану вартість. Зазначити особливості застосування касового методу.

У другому питанні розкрити значення обліку розрахунків з бюд­жетом за податком на додану вартість і сформулювати основні зав­дання згідно з Законом України «Про бухгалтерський облік та фі­нансову звітність в Україні». Навести конкретні приклади організації контролю за правильним відображенням податкового кредиту і подат­кового зобов’язання з податку на додану вартість на підприємстві, що обране для виконання курсової роботи. Вказати, чи запрошувались аудиторські фірми для перевірки правильності відображення таких операцій.

У третьому питанні проаналізувати основні показники діяльності досліджуваного підприємства: рентабельність, витрати, доходи; ви­значити коефіцієнт фінансової незалежності, абсолютної ліквідності. Результати відобразити у таблицях. Дати критичну оцінку наказу про облікову політику, розподілу обов’язків серед бухгалтерів, вико­рис­тання ЕОМ в бухгалтерії.

У четвертому питанні навести бухгалтерські проведення з опе­рацій, що відображають придбання необоротних активів, запасів, пе­рерахування авансів постачальникам з поточного рахунку. Зазначити, коли не виникає податковий кредит, які види товарно-матеріальних цінностей звільнені від оподаткування. Навести приклади госпо­дар­ських операцій з виникнення податкового зобов’язання: при реалізації необоротних активів, запасів, отриманні авансів від покупців на по­точний рахунок. Вказати, по яких операціях застосовується нульова ставка податку на додану вартість. Описати відображення таких опе­рацій в реєстрах аналітичного і синтетичного обліку на дослід­жу­ва­ному підприємстві.

У п’ятому питанні зазначити чи використовується на підприємстві, що є базовим для виконання курсової роботи система «клієнт-банк», чи використовуються ЕОМ для складання податкових накладних, інших первинних документів; реєстрів аналітичного і синтетичного обліку; фінансової і податкової звітності. Запропонувати програму, яка б дозволила все це комп’ютеризувати.

У додатки включити: наказ про облікову політику підприємства; податкову накладну з придбання запасів чи необоротних активів і по­даткову накладну по відвантаженню запасів, необоротних активів, на­данню послуг, реєстри аналітичного і синтетичного обліку за формою, що застосовується на досліджуваному підприємстві; форми фінан­сової звітності: «Баланс», «Звіт про фінансові результати»; форму податкової звітності «Податкову декларацію з податку на додану вартість».

У висновках і пропозиціях зазначити позитивне, що є в організації обліку і показниках діяльності досліджуваного підприємства. Визна­чити недоліки і напрями їх усунення. Надати пропозиції щодо покра­щення організації обліку і поліпшення фінансового стану підпри­ємства.