Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Финансовий облік (курсова робота).doc
Скачиваний:
138
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
944.64 Кб
Скачать

Тема 35. Фінансовий облік поточних зобов’язань за страхуванням

План

Вступ

  1. Види розрахунків за страхуванням, значення і завдання їх обліку

  2. Характеристика господарської діяльності та організації фінан­сового обліку (на конкретному підприємстві)

  3. Синтетичний та аналітичний облік поточних зобов’язань з роз­рахунків за страхуванням (за видами страхування)

  4. Напрями удосконалення обліку розрахунків з фондами соці­аль­ного страхування

Висновки та пропозиції

У вступі обґрунтувати актуальність обраної теми курсової роботи. Зазначити, до яких фондів здійснює підприємство відрахування. Сфор­мулювати основні напрями дослідження, визначити предмет, об’єкт та суб’єкт дослідження.

У першому питанні розкрити значення і завдання обліку роз­ра­хунків з фондами соціального страхування відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні». Визначити побудову системи соціального страхування.

Зазначити, які відсотки сплачуються до пенсійного фонду, фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, фонду соціального страхування на випадок безробіття, фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві. Вказати, до якого класу професійного ризику відноситься підприємство, що є базовим для виконання курсової роботи. Визначити максимальну величину витрат на оплату праці, з яких справляються страхові внески.

У другому питанні охарактеризувати підприємство, за матеріалами якого виконується курсова робота, дати аналіз основних показників його діяльності. Проаналізувати рентабельність, витрати, доходи; визначити коефіцієнт фінансової незалежності, абсолютної ліквід­но­сті. Результати відобразити у таблицях. Проаналізувати наказ про об­лікову політику, розподіл обов’язків серед бухгалтерів, вико­рис­тання ЕОМ в бухгалтерії.

У третьому питанні навести бухгалтерські проведення з нара­ху­вання внесків до пенсійного фонду, фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, фонду соціального страхування на випадок безробіття та розкрити методику утримань внесків до цих фондів. Охарактеризувати відображення в реєстрах аналітичного і син­тетичного обліку за формою, що застосовується на дослід­жу­ва­ному підприємстві.

У четвертому питанні розкрити основні шляхи удосконалення обліку за розрахунками з фондами соціального страхування.

У додатки включити: наказ про облікову політику підприємства; реєстри аналітичного і синтетичного обліку; форми фінансової звіт­ності та форми звітності, що подаються до органів соціального стра­хування

У висновках і пропозиціях зазначити те позитивне, що є в орга­нізації обліку і показниках діяльності підприємства. Визначити недо­ліки і напрямки їх усунення. Надати пропозиції щодо покращення організації обліку на підприємстві і вказати шляхи поліпшення фі­нансової сталості підприємства.

Література: 6; 11; 13; 21; 23; 33; 44; 54; 62; 76; 105; 114; 121; 122; 123; 124; 129; 130; 135; 136; 139.

Тема 36. Фінансовий облік розрахунків з оплати праці на підприємствах торгівлі

План

Вступ

  1. Поняття, види та форми оплати праці, значення та завдання об­ліку і контролю розрахунків з оплати праці

  2. Характеристика господарської діяльності та організації фінан­сового обліку (на конкретному підприємстві)

  3. Порядок оплати праці і документальне оформлення нарахування оплати за працю окремим категоріям працівників підприємства.

  4. Синтетичний та аналітичний облік розрахунків з оплати праці

  5. Синтетичний та аналітичний облік утримань і відрахувань від нарахованої заробітної плати

  6. Шляхи удосконалення обліку розрахунків з оплати праці

Висновки та пропозиції

У вступі вказати актуальність теми, обраної для виконання кур­сової роботи та основні напрямки дослідження, визначити предмет, об’єкт та суб’єкт дослідження.

У першому питанні розкрити основні завдання обліку трудових затрат і заробітної плати в контексті Законів України «Про бухгал­терський облік та фінансову звітність в Україні» та «Про оплату пра­ці». Охарактеризувати основні форми і системи оплати праці. Навести конкретні приклади контролю за розрахунками з оплати праці.

У другому питанні дати характеристику підприємству, що обране для виконання курсової роботи, провести аналіз основних показників його діяльності. Проаналізувати рентабельність, витрати, доходи; ви­значити коефіцієнт фінансової незалежності, абсолютної ліквід­но­сті. Результати відобразити в таблицях. Стосовно організації обліку на підприємстві необхідно проаналізувати наказ про облікову політику, зазначити розподіл обов’язків серед бухгалтерів, проаналізувати ви­користання ЕОМ в бухгалтерії.

У третьому питанні розкрити порядок оплати праці окремих категорій працівників підприємства, зазначити, якими документами оформлюється нарахування заробітної плати. Навести конкретні при­клади по підприємству, що обране для виконання курсової роботи.

У четвертому питанні навести бухгалтерські проведення з нара­ху­вання заробітної плати, відпускних, лікарняних. Вказати на відо­бра­ження цих операцій в реєстрах аналітичного і синтетичного обліку.

У п’ятому питанні навести бухгалтерські проведення утримань із заробітної плати: податку з доходів фізичних осіб, внесків до пенсій­ного фонду, фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, фонду соціального страхування на випадок безро­біт­тя. Відобразити на рахунках проведення з відрахувань у фонди со­ціального страхування. Вказати, як відображаються ці операції у реєстрах аналітичного і синтетичного обліку на досліджуваному під­приємстві.

У шостому питанні розкрити напрями удосконалення обліку роз­рахунків з оплати праці.

У додатки включити: табель, розрахунково-платіжну (розра­хун­ко­ву) відомість, платіжну відомість, особовий рахунок, регістри ана­лі­тичного і синтетичного обліку за формою, за застосовується на обра­ному підприємстві, форми фінансової звітності «Баланс», «Звіт про фінансові результати»; наказ про облікову політику підприємства.

У висновках і пропозиціях зазначити те позитивне, що є в ор­га­нізації обліку і показниках діяльності підприємства. Визначити недо­ліки і вказати напрями їх усунення. Надати пропозиції щодо по­кращення організації обліку на підприємстві і поліпшення його фі­нансової сталості.

Література: 8; 11; 14; 21; 23; 33; 44; 45; 62; 64; 76; 81; 91; 99; 114; 120; 130; 135; 136.