Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Финансовий облік (курсова робота).doc
Скачиваний:
138
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
944.64 Кб
Скачать

Тема 57. Облік витрат від операційної діяльності План

Вступ

  1. Витрати операційної діяльності: визначення, визнання та огляд нормативно–правових актів щодо регулювання їх обліку

  2. Характеристика і оцінка господарської діяльності підприємства та постановки фінансового обліку

  3. Синтетичний та аналітичний облік собівартості реалізованої про­­дукції

  4. Синтетичний та аналітичний облік адміністративних витрат

  5. Синтетичний та аналітичний облік витрат на збут

  6. Облік інших витрат операційної діяльності

Висновки і пропозиції

У вступі розкрити сутність операційної діяльності підприємства та значення обліку витрат. Вказати мету та завдання дослідження, ви­зна­чити його об’єкт і предмет.

У першому питанні навести визначення, умови визнання витрат операційної діяльності, їх складові та огляд нормативно–правових ак­тів щодо регулювання їх обліку і відображення у фінансовій звітності.

Характеризуючи фінансово-господарську діяльність підприємства, дати оцінку різних напрямів його діяльності, активів і пасивів та їх структури, платоспроможності і ліквідності, окремих показників ефек­тивність використання майна і капіталу, організацію бухгалтерського обліку на підприємстві, правильність розподілу функцій працівників бухгалтерії, вплив облікової політики на показники фінансового стану та результатів діяльності.

У третьому питанні розкрити складові собівартості реалізованої продукції та виробничої собівартості продукції, дати характеристику витрат, що включаються до виробничої собівартості, розкрити поря­док їх обліку. Особливу увагу приділити порядку обліку та розподілу загальновиробничих витрат, обліку витрат допоміжних виробництв та руху готової продукції. Вказати, які реєстри аналітичного обліку використовуються для обліку витрат на досліджуваному підприємстві, що прийнято за базу розподілу загальновиробничих витрат.

Розкриваючи порядок синтетичного та аналітичного обліку адмі­ні­стративних витрат, витрат на збут та інших витрат операційної діяль­ності, навести їх складові відповідно до П(С)БО 16 «Витрати», типові господарські операції та кореспонденцію рахунків з обліку окремих видів витрат.

У висновках і пропозиціях на основі проведеного дослідження дати оцінку стану фінансового обліку витрат на досліджуваному підпри­єм­стві, запропонувати шляхи його удосконалення та більш раціональної організації.

Література: 5–8; 10–12; 14; 17–19; 23; 30; 33; 39; 40; 41; 43; 44; 52; 54; 59; 62; 64–66; 68; 81; 104; 107; 111; 114; 129; 133; 134; 137; 141.

Тема 58. Облік на позабалансових рахунках План

Вступ

  1. Значення позабалансових рахунків в обліку та їх класифікація

  2. Характеристика і оцінка господарської діяльності підприємства та його облікової політики

  3. Облік активів на позабалансових рахунках

  4. Облік гарантій та забезпечень на позабалансових рахунках

  5. Облік амортизаційних відрахувань на позабалансових рахунках

Висновки та пропозиції

У вступі звернути увагу на значення рахунків та науково об­ґрун­тованого їх групування для побудови системи бухгалтерського облі‑ ку. Вказати мету та завдання дослідження, визначити його об’єкт і предмет.

У першому питанні розкрити значення позабалансових рахунків для отримання більш повної інформації про господарські факти, що мали місце на підприємстві, навести їх класифікацію, розкрити зміст. Навести огляд нормативно-правових актів, якими регламентується порядок обліку на позабалансових рахунках.

У другому питанні розкрити сутність господарської діяльності до­сліджуваного підприємства, описати стан його активів і пасивів, роз­рахувати показники платоспроможності, ліквідності, рентабельності. Дати оцінку організації бухгалтерського обліку на підприємстві, пра­вильності розподілу функцій працівників бухгалтерії, Наказу про об­лікову політику підприємства.

Документування та аналітичний облік активів, гарантій та забез­пе­чень, амортизаційних відрахувань на позабалансових рахунках роз­крити на прикладі досліджуваного підприємства. Навести приклади господарських операцій та відображення на рахунках відповідних опе­рацій. Вказати, які реєстри аналітичного обліку використовуються для їх обліку на досліджуваному підприємстві.

У висновках і пропозиціях на основі проведеного дослідження дати оцінку використання на досліджуваному підприємстві майнових, опе­раційно-контрольних позабалансових рахунків та рахунків для відо­бра­ження умовних прав і зобов’язань тощо, загальному стану фінан­сового обліку на позабалансових рахунках, запропонувати шляхи його удосконалення і більш раціональної організації.

Література: 5–8; 11–14; 17; 18; 19; 23; 30; 33; 35; 39; 40; 41; 44; 52; 54; 62; 65; 66; 104; 107; 114; 129; 137.