Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Финансовий облік (курсова робота).doc
Скачиваний:
138
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
944.64 Кб
Скачать

Тема 65. Фінансовий облік інших операційних доходів План

Вступ

  1. Визначення, визнання, оцінка і класифікація інших операційних доходів підприємств

  2. Характеристика і оцінка господарської діяльності підприємства та його облікової політики

  3. Облік доходів від реалізації інших оборотних активів

  4. Облік штрафів і неустойки одержаних

  5. Облік доходів від списання кредиторської заборгованості, безоплатно одержаних активів та інших доходів

Висновки і пропозиції

У вступі звернути увагу на значення операційної (основної) діяль­ності підприємства та важливість отримання доходів саме від цього виду діяльності. Вказати мету та завдання дослідження, визначити його об’єкт і предмет.

У першому питанні звернути увагу на значення прибутку як го­ловної рушійної сили ринкової економіки, описати механізм його фор­мування, підкреслити необхідність налагодження ефективного госпо­дарювання кожним підприємством. Розглянути основні принципи об­ліку і відображення у фінансовій звітності доходів, навести визна­чення, критерії визнання, класифікацію, вимоги до оцінки доходів відповідно до П(С)БО 15 «Дохід». Навести класифікацію інших опе­раційних доходів підприємств та огляд нормативно-правових актів, якими регламентується облік доходів підприємства і, зокрема, облік інших операційних доходів.

У другому питанні розкрити сутність господарської діяльності досліджуваного підприємства, описати стан його активів і пасивів, роз­рахувати показники платоспроможності, ліквідності, рента­бель­но­сті. Дати оцінку організації бухгалтерського обліку на підприємстві, правильності розподілу функцій працівників бухгалтерії, Наказу про облікову політику підприємства.

Документування, синтетичний та аналітичний облік доходів від реалізації інших оборотних активів, штрафів і неустойки одержаних, доходів від списання кредиторської заборгованості, безоплатно одер­жаних активів та інших доходів розкрити на прикладі досліджуваного підприємства. Навести приклади господарських операцій та корес­понденцію рахунків з обліку інших операційних доходів. Вказати, які реєстри аналітичного обліку використовуються для їх обліку на до­сліджуваному підприємстві.

У висновках і пропозиціях на основі проведеного дослідження дати оцінку стану фінансового обліку доходів від операційної діяльності та, зокрема, інших операційних доходів на досліджуваному підприємстві, запропонувати шляхи його удосконалення і більш раціональної ор­га­нізації.

Література: 5–8; 11; 12; 14; 17–19; 23; 27; 30; 33; 39; 40; 41; 44; 52; 54; 62; 65; 66; 68; 80; 104; 107; 114; 129; 137.

Тема 66. Фінансовий облік доходів і витрат підприємств від надзвичайних подій План

Вступ

  1. Визначення і визнання доходів і втрат від надзвичайних подій

  2. Характеристика і оцінка господарської діяльності підприємства та його облікової політики

  3. Документування, синтетичний і аналітичний облік надзви­чай­них доходів

  4. Документування, синтетичний і аналітичний облік надзвичай­них витрат

  5. Порядок визначення результатів від надзвичайних подій

Висновки та пропозиції

У вступі розкрити причини та можливість виникнення над­зви­чай­них подій, розкрити їх суть, описати заходи, які має вживати під­приємство щодо запобігання виникненню пожеж, аварій та катастроф. Вказати мету та завдання дослідження, визначити його об’єкт, пред­мет і суб’єкт.

У першому питанні розкрити сутність доходів і втрат від над­зви­чайних подій, навести їх визначення, класифікацію, критерії визнання та порядок відображення у фінансовій звітності. Вказати, якими нор­мативно-правовими актами регламентується облік доходів, витрат і результатів діяльності підприємства від надзвичайних подій.

У третьому питанні розкрити сутність господарської діяльності досліджуваного підприємства, описати стан його активів і пасивів, розрахувати показники платоспроможності, ліквідності, рентабель­но­сті. Дати оцінку організації бухгалтерського обліку на підприємстві, правильності розподілу функцій працівників бухгалтерії, Наказу про облікову політику підприємства.

Документування, синтетичний та аналітичний облік доходів і ви­т­рат від надзвичайних подій розкрити на прикладі досліджуваного підприємства. Навести приклади господарських операцій, корес­пон­денцію рахунків з обліку доходів і витрат від надзвичайних подій та порядок визначення результатів таких операцій. Вказати, які регістри аналітичного обліку використовуються для обліку доходів, витрат і результатів від надзвичайних подій на досліджуваному підприємстві.

У висновках і пропозиціях на основі проведеного дослідження дати оцінку стану безпеки на досліджуваному підприємстві, організації фінансового обліку доходів, витрат і результатів діяльності, а також доходів, витрат і результатів від надзвичайних подій, запропонувати шляхи його удосконалення та більш раціональної організації.

Література: 5–8; 10–12; 14; 17–19; 23; 27; 30; 33; 39–41; 44; 52; 54; 59; 62; 64–66; 68; 80; 81; 104; 107; 114; 129; 133; 134; 137; 141.