Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Финансовий облік (курсова робота).doc
Скачиваний:
138
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
944.64 Кб
Скачать

Тема 55. Особливості обліку доходів і витрат страхових компаній

План

Вступ

  1. Поняття та класифікація доходів і витрат страхових компаній

  2. Значення та завдання обліку доходів і витрат

  3. Економічна характеристика суб’єкта дослідження та постановки обліку

  4. Облік доходів страхових компаній

  5. Облік витрат страхових компаній

Висновки та пропозиції

У сучасних умовах господарювання діяльність страхових компаній супроводжується отриманням доходів та виникненням витрат, які впли­вають на фінансовий результат. Для прийняття ефективних рі­шень з управління прибутком користувачі повинні використовувати облікову інформацію про доходи та витрати.

У вступі визначити актуальність теми, мету роботи, предмет та суб’єкт дослідження.

У першому питанні відповідно до чинного законодавства та нор­мативно-правових актів розкрити поняття доходів та витрат страхових компаній.

У другому питанні провести аналіз основних показників госпо­дарської діяльності за 2–3 роки та дати їм оцінку. Розкрити структуру активів і пасивів підприємства (станом на кінець року), а також роз­рахувати основні показники оцінки фінансового стану і зробити ви­сновки. Описати форму організації бухгалтерського обліку на підпри­ємстві та порядок ведення обліку в бухгалтерії. Здійснити аналіз облікової політики підприємства за наказом про облікову політику.

У третьому питанні визначити організацію документального оформ­лення операцій з отримання та списання доходів, а також ме­тодику синтетичного та аналітичного обліку доходів. Теоретичний матеріал пов’язати з даними практичної діяльності суб’єкта дослід­ження, зробити посилання на відповідні додатки (документи, регістри синтетичного та аналітичного обліку).

В четвертому питанні розкрити сутність обліку витрат страхових компаній. Теоретичний матеріал підкріпити практичними даними суб’єкта дослідження з посиланням на додатки (первинні документи, регістри синтетичного та аналітичного обліку).

У висновках надати критичну оцінку постановки обліку в бухгал­терії суб’єкта дослідження; організації обліку доходів і витрат, а також узагальнити пропозиції щодо удосконалення їх обліку.

Література: 5; 6; 11; 17; 18; 27; 30; 33; 39; 52; 54; 62; 64; 80; 81; 105; 107; 108; 133.

Тема 56. Фінансовий облік доходів заготівельного підприємства План

Вступ

  1. Визначення, визнання, оцінка і структура доходів заготівельного підприємства

  2. Характеристика і оцінка господарської діяльності підприємства та облікової політики підприємства

  3. Документи, на основі яких визнають доходи заготівельних під­приємств

  4. Синтетичний облік доходів заготівельного підприємства

  5. Аналітичний облік доходів заготівельного підприємства

Висновки та пропозиції

У вступі розкрити значення заготівельної галузі та стан її розвит‑ ку. Вказати мету та завдання дослідження, визначити його об’єкт і предмет.

У першому питанні звернути увагу на особливості діяльності за­готівельної галузі та їх вплив на побудову системи бухгалтерського обліку, на необхідність налагодження ефективності господарювання. Навести визначення, критерії визнання, класифікацію, вимоги до оцінки доходів відповідно до П(С)БО 15 «Дохід», структуру доходів заготівельного підприємства, огляд нормативно-правових актів, якими регламентується фінансовий облік на заготівельних підприємствах і, зокрема, облік доходів .

У другому питанні розкрити сутність господарської діяльності досліджуваного підприємства, описати стан його активів і пасивів, розрахувати показники платоспроможності, ліквідності, рента­бель­ності. Дати оцінку організації бухгалтерського обліку на підприємстві, правильності розподілу функцій працівників бухгалтерії, Наказу про облікову політику підприємства.

Документування, синтетичний та аналітичний облік доходів за­го­тівельного підприємства розкрити на прикладі досліджуваного під­приємства. Навести типові господарські операції та кореспонденцію рахунків з обліку доходів. Вказати, які реєстри аналітичного обліку використовуються для обліку доходів на досліджуваному підпри­ємстві.

У висновках і пропозиціях на основі проведеного дослідження дати оцінку стану фінансового обліку доходів на досліджуваному підпри­ємстві, запропонувати шляхи його удосконалення та більш раціо­наль­ної організації.

Література: 5; 6; 7; 8; 11; 12; 14; 17; 18; 19; 23; 30; 33; 39; 40; 41; 44; 52; 54; 55; 62; 65; 66; 68; 80; 102; 104; 107; 114; 129; 137.