Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Финансовий облік (курсова робота).doc
Скачиваний:
138
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
944.64 Кб
Скачать

Тема 23. Фінансовий облік продуктів, товарів і тари на підприємствах ресторанного господарства

План

Вступ

  1. Поняття, значення і оцінка товарів, продуктів і тари в підпри­ємствах ресторанного господарства

  2. Особливості організації торгівлі в підприємствах ресторанного бізнесу і їх вплив на організацію обліку товарів, продуктів і тари

  3. Характеристика і оцінка господарської діяльності підприємства

  4. Документальне оформлення руху продуктів, товарів і тари в підприємствах ресторанного господарства

  5. Синтетичний і аналітичний облік продуктів, товарів і тари в підприємствах ресторанного господарства і облік доходів

  6. Удосконалення обліку продуктів, товарів і тари в підприємствах ресторанного господарства

Висновки та пропозиції

Щоб підтвердити актуальність теми необхідно показати динаміку розвитку ресторанного господарства в цілому по Україні і назвати розвиток його технологій в цілому світі. Мета дослідження – показати особливості документального оформлення і обліку руху продуктів, товарів і тари в сфері ресторанного господарства і назвати шляхи вдосконалення його обліку в сучасних умовах розвитку.

Предметом дослідження є вивчення особливостей руху продуктів, товарів і тари в підприємствах ресторанного господарства, а об’єк‑ том – оцінка і документальне оформлення та облік їх руху.

При розкритті першого питання необхідно вивчити якими норма­тивними документами регулюється ринок послуг підприємств ресто­ранного бізнесу, визначити об’єкти регулювання, вивчити класи­фі­ка­цію підприємств за певними ознаками, особливості оцінки продуктів, товарів в таких підприємствах, порядок формування цін і контролю за ними в залежності від видів продукції, витрат на неї, в залежності від розмаїття структурних підрозділів (які мають різне призначення), функ­ції і порядок надходження продукції, види послуг, які надають підприємства ресторанного бізнесу, порядок реалізації продукції.

У характеристиці фінансово-господарської діяльності вивчити і розкрити господарську діяльність підприємства, яке досліджується – види послуг, які воно надає, джерела надходження продуктів і товарів, кількість підрозділів, їх функції, порядок реалізації власної і купованої продукції.

За балансом дати оцінку активів і пасивів досліджуваного підпри­ємства (структури і динаміки), платоспроможності і ліквідності, фі­нан­сового стану, показників ділової активності і ефективності вико­ристання капіталу.

Для правильного і повного документального оформлення руху за­пасів, їх визнання, оцінки, відображення в обліку і звітності важливо вивчити порядок первинного документального оформлення за За­ко­ном України «Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Ук­раїні», положення «Про документальне забезпечення запасів в бух­галтерському обліку». Вивчити первинне надходження і вибуття про­дуктів, товарів і тари в підприємствах в залежності від джерел над­ходження, способу доставки і порядку приймання. Вивчити якими первинними документами на підприємстві оформляють передачу про­дуктів, товарів і тари в виробництво і передачу готової продукції на склад чи безпосередньо покупцю, втрати товарних запасів.

Синтетичний облік продуктів товарів і тари розкрити в залежності від джерел надходження, порядку реалізації продукції власного ви­робництва і купованих товарів.

Аналітичний облік необхідно дослідити в даному питанні за міс­ця­ми зберігання і в бухгалтерії підприємства. Особливу увагу слід при­ділити організації контролю за внутрішнім переміщенням про­дук­тів, товарів і тари.

Визначити, з яких видів складаються доходи підприємств рес­то­ранного господарства і як ведеться їх облік.

Шляхів удосконалення обліку продуктів, товарів і тари в підпри­ємствах ресторанного бізнесу є декілька: це удосконалення первинних документів, удосконалення обліку в місцях зберігання, удосконалення реєстрів обліку і впровадження в облік комп’ютерних технологій. За кожним з них необхідно дати пропозиції, обґрунтувати необхідність удосконалення певних документів чи реєстрів, запропонувати про­грами для автоматизації або вихідні документи, які можна отримати за цими програмами.

У висновках узагальнити результати дослідження і пропозиції щодо вдосконалення обліку і його раціональної організації.

Література: 3; 6; 7; 8; 14; 17; 18; 19; 22; 29; 30; 32; 33; 37; 39; 40; 41; 45; 48; 52; 53; 58; 61; 62; 65; 67; 68; 74; 80; 99; 103; 107; 108; 112; 113; 114; 118; 125; 128; 130; 132; 136; 137.