Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Финансовий облік (курсова робота).doc
Скачиваний:
137
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
944.64 Кб
Скачать

Полтавський університет споживчої кооперації

УКРАЇНИ

Кафедра бухгалтерського обліку і аудиту

ФІНАНСОВИЙ ОБЛІК І

ФІНАНСОВИЙ ОБЛІК ІІ

Методичні рекомендації

щодо написання курсової роботи

для студентів усіх форм навчання

спеціальності 6.050106 „Облік і аудит”

та Міжгалузевого інституту підвищення кваліфікації та перепідготовки спеціалістів

Полтава 2008

Автори:Губачова О.М.,професор кафедри бухгалтерського обліку і аудиту Полтавського університету споживчої кооперації Украї­ни, к.е.н.

Зима Г.І.,доцент кафедри бухгалтерського обліку і аудиту Пол­тавського університету споживчої кооперації України, к.е.н.

Гладких Т.В.,доцент кафедри бухгалтерського обліку і аудиту Полтавського університету споживчої кооперації України

Гусакова О.С.,доцент кафедри бухгалтерського обліку і ауди­ту Полтавського університету споживчої кооперації України

Рецензенти:Фесенко Д.М., професор завідувач кафедри бухгалтерського обліку Полтавської державної аграрної академії, к.е.н.

Мельник С.І.,професор кафедри бухгалтерського обліку і ауди­ту Полтавського університету споживчої кооперації Украї­ни, к.е.н.

Розглянуто та рекомендовано до друку на засіданні кафедри бухгалтерського обліку і аудиту

29 Січня 2008 р., протокол № 8

Губачова О.М., Зима Г.І., Гладких Т.В., Гусакова О.С.

     Фінансовий облік: Методичні рекомендації. – Полтава: РВВ ПУСКУ, 2008. – 125 с.

Відповідальні за зміст навчально-мето­дичного видан­ня автори, рецензенти та завідувач кафедри бухгалтерського обліку і аудиту Верига Ю.А.

Повне чи часткове відтворення, тиражу­вання, передрук та розповсюдження даного видання без дозволу Полтавського університету споживчої кооперації України ЗАБОРОНЕНО

© Полтавський університет споживчої кооперації України, 2008 р.

ВСТУП

Однією із важливих форм роботи студентів є виконання і захист курсової роботи, яка передбачена навчальним планом з дисципліни «Фінансовий облік».

При виконанні курсової роботи з дисципліни «Фінансовий облік» студенти розширюють і поглиблюють теоретичні знання, одержані при вивченні курсу, набувають досвіду роботи з першоджерелами та навчаються знаходити в них головні положення, які безпосередньо відносяться до закріпленої теми, вчаться самостійно знаходити і аналізувати конкретний фактичний матеріал, працювати з доку­мен­тами, обліковими регістрами, фінансовою звітністю, складати від­повідні таблиці, діаграми, узагальнювати одержані дані і робити відповідні висновки.

Для виконання курсової роботи студенти вивчають закони Ук­раїни, постанови Кабінету Міністрів України, нормативно-правові акти, рекомендації, довідкову і методичну навчальну літературу, збирають, узагальнюють і аналізують практичний матеріал про ро­боту конкретних підприємств різних форм власності, опрацьовують економічну інформацію за допомогою сучасних електронно-обчислю­валь­них машин.

Мета курсової роботи:

  • навчитись систематизувати, аналізувати і використовувати одержані теоретичні знання отримані при вивченні дис­ципліни «Фінансовий облік» для вирішення конкретних питань;

  • здобути навички самостійної роботи з нормативними мате­ріа­лами, спеціальною літературою з організації і техніки ведення бухгалтерського обліку та складанні фінансової звітності для зовнішніх користувачів;

  • розкрити методику обліку в реальних умовах за даними пер­вин­них документів, облікових реєстрів, статистичних довідників, узагальнювати та аналізувати матеріали практичної діяль­ності;

  • навчитись самостійно і правильно подавати матеріал у тіс­ному зв’язку теоретичних знань з практикою ведення фінан­со­вого обліку і складання фінансової звітності;

  • навчитись критично оцінювати організацію фінансового обліку, робити висновки і пропозиції з усунення недоліків і удоско­на­лен­ня фінансового обліку та звітності.

Одержані студентами в період виконання роботи знання, уміння та навички будуть використані ними при виконанні курсової роботи з «Аналізу фінансового стану підприємства», дипломних та магіс­тер­ських робіт.