Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Финансовий облік (курсова робота).doc
Скачиваний:
138
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
944.64 Кб
Скачать

Тема 59. Фінансовий облік переоцінки основних засобів План

Вступ

  1. Причини переоцінки основних засобів, її сутність

  2. Характеристика і оцінка господарської діяльності підприємства та його облікової політики

  3. Документальне оформлення і облік дооцінки основних засобів

  4. Документальне оформлення і облік уцінки основних засобів

  5. Розкриття інформації про переоцінку основних засобів в при­міт­ках до фінансової звітності

Висновки та пропозиції

У вступі розкрити значення основних засобів у формуванні ма­теріально-технічної бази підприємства, його технічної оснащеності та забезпеченості зростання продуктивності праці. Звернути увагу на не­обхідність їх реальної оцінки. Вказати мету та завдання дослідження, визначити його об’єкт і предмет.

У першому питанні розкрити значення реальної оцінки об’єктів об­ліку, зокрема, основних засобів у формуванні достовірної інфор­мації про фінансовий стан підприємства та результати його діяльності. Під­креслити, що дана інформація є основою проведення аналізу діяль­нос­ті підприємства та прийняття рішень як внутрішніми, так і зов­нішніми користувачами. Розкрити сутність переоцінки основних за­собів. Роз­гля­нути вимоги до переоцінки основних засобів відповідно до П(С)БО 7, навести огляд нормативно-правових актів, якими регла­ментується фі­нансовий облік основних засобів і, зокрема, облік їх переоцінки.

У другому питанні розкрити сутність господарської діяльності до­сліджуваного підприємства. Дати оцінку стану його активів і пасивів, розрахувати показники платоспроможності, ліквідності та рента­бель­ності. Дати оцінку організації бухгалтерського обліку на підприємстві, правильності розподілу функцій працівників бухгалтерії, Наказу про облікову політику підприємства.

Розкриваючи третє та четверте питання, навести приклади про­ведення дооцінки та уцінки основних засобів та їх документального оформлення, а також господарських операцій та кореспонденції ра­хунків з обліку переоцінки основних засобів. Вказати, які реєстри аналітичного обліку використовуються для обліку основних засобів на досліджуваному підприємстві та де відображаються результати їх переоцінки.

Висвітлити порядок розкриття інформації про переоцінку основних засобів у Примітках до фінансової звітності.

У висновках і пропозиціях на основі проведеного дослідження дати оцінку стану фінансового обліку основних засобів та реальності їх оцінки на досліджуваному підприємстві, запропонувати шляхи його удосконалення та більш раціональної організації.

Література: 5; 6; 7; 8; 11; 12; 14; 17; 18; 19; 23; 30; 33; 39; 40; 41; 44; 51; 52; 54; 62; 65; 66; 67; 68; 72; 104; 107; 114; 128; 129; 137.

Тема 60. Фінансовий облік доходів будівельних підприємств План

Вступ

  1. Основні вимоги до визнання та оцінки доходів за будівельним контрактом

  2. Значення та завдання обліку доходів будівельних підприємств

  3. Характеристика і оцінка господарської діяльності та облікової політики підприємства (суб’єкта дослідження)

  4. Класифікація доходів будівельного підприємства

  5. Документування, синтетичний та аналітичний облік доходів бу­дівельного підприємства

Висновки та пропозиції

У вступі розкрити значення будівельної галузі для розвитку еко­номіки України. Вказати мету та завдання роботи, визначити предмет, об’єкт та суб’єкт дослідження

У першому питанні звернути увагу на особливості будівельного виробництва та їх вплив на побудову системи бухгалтерського обліку, на необхідність налагодження ефективності господарювання. Роз­гля­нути види будівельних контрактів, вимоги до визнання доходів про­тягом виконання будівельного контракту та до їх оцінки відповідно до П(С)БО 18 «Будівельні контракти», навести огляд нормативно-пра­вових актів, якими регламентується фінансовий облік на будівельних підприємствах і, зокрема, облік доходів.

Розкриваючи значення та завдання обліку доходів будівельних підприємств, необхідно зважити на те, що об’єктами будівництва мо­жуть бути як сукупність будівель і споруд, так і окремі будівлі і спо­руди, будівництво яких здійснюється за єдиним проектом. Будів­ництвом також вважається спорудження нового об’єкта, рекон­струк­ція, розширення, добудова, реставрація і ремонт об’єктів, виконання монтажних робіт. Доходи протягом виконання будівельного конт­ракту визнаються з урахуванням ступеня завершеності робіт на дату балансу, якщо кінцевий фінансовий результат цього контракту може бути достовірно оцінений.

У виконанні таких важливих показників діяльності підприємства, як прибуток і рентабельність, визначну роль відіграє зниження со­бівартості продукції. Облік витрат і доходів будівельних підприємств варто організувати так, щоб була можливість виявлення результатів діяльності окремих виробничих ланок будівельних організацій.

У третьому питанні розкрити господарську діяльність суб’єкта гос­подарювання, який досліджується, показати динаміку його діяль­ності в абсолютній сумі та розрахувати темпи росту та приросту за кілька років. Дати оцінку стану активів і пасивів досліджуваного підпри­ємства, розрахувати його платоспроможність і ліквідність, показники рентабельності. Дати оцінку організації бухгалтерського обліку на під­приємстві, правильності розподілу функцій працівників бухгал­те­рії, Наказу про облікову політику підприємства.

Для побудови раціональної системи управління доходами, їх син­тетичного і аналітичного обліку, велике значення має науково об­ґрун­тована класифікація доходів. Розглянути класифікацію та відо­бра­жен­ня у фінансовій звітності доходів відповідно до П(С)БО 15 «Дохід».

Документування, синтетичний та аналітичний облік доходів бу­ді­вельного підприємства розкрити на прикладі досліджуваного підпри­ємства. Навести типові господарські операції та кореспонденцію ра­хунків з обліку доходів. Вказати, які реєстри аналітичного обліку ви­користовуються для обліку доходів на досліджуваному підпри­ємстві.

У висновках і пропозиціях на основі проведеного дослідження дати оцінку стану фінансового обліку доходів на досліджуваному підпри­ємстві, запропонувати шляхи його удосконалення та більш раціо­наль­ної організації.

Література: 5–8; 11; 12; 14; 17; 18; 19; 23; 30; 33; 39; 40; 41; 43; 44; 52; 54; 55; 62; 65; 66; 68; 80; 83; 104; 107; 114; 129; 137.