Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Финансовий облік (курсова робота).doc
Скачиваний:
138
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
944.64 Кб
Скачать

Тема 63. Облік інших фінансових доходів підприємства План

Вступ

  1. Визначення, визнання, оцінка і класифікація інших фінансових доходів підприємств

  2. Характеристика і оцінка господарської діяльності підприємства та його облікової політики обліку

  3. Облік дивідендів одержаних

  4. Облік відсотків одержаних

  5. Облік інших доходів від фінансових операцій

Висновки та пропозиції

У вступі вказати на значення фінансової діяльності підприємства та важливість отримання доходів саме від цього виду діяльності. Ви­значити мету та завдання дослідження, його об’єкт, предмет і суб’єкт дослідження.

У першому питанні розкрити значення прибутку як головної ру­шійної сили ринкової економіки, описати механізм його формування, підкреслити необхідність налагодження ефективного господарювання кожним підприємством, підвищення ділової активності та викорис­тан­ня можливостей отримання доходів від усіх видів діяльності. Розгля­нути основні принципи обліку і відображення у фінансовій звітності доходів, навести визначення, критерії визнання, класифікацію, вимоги до оцінки доходів відповідно до П(С)БО 15 «Дохід». Вказати на особ­ливості визнання та класифікації інших фінансових доходів. Навести огляд нормативно-правових актів, якими регламентується облік до­ходів підприємства і, зокрема, облік інших фінансових доходів.

У другому питанні розкрити сутність господарської діяльності досліджуваного підприємства, описати стан його активів і пасивів, розрахувати показники платоспроможності, ліквідності, рента­бель­ності. Дати оцінку організації бухгалтерського обліку на підприємстві, правильності розподілу функцій працівників бухгалтерії, Наказу про облікову політику підприємства.

Документування, синтетичний та аналітичний облік дивідендів, від­сотків одержаних та інших доходів від фінансових операцій роз­крити на прикладі досліджуваного підприємства. Навести приклади господарських операцій та кореспонденцію рахунків з обліку інших фінансових доходів. Вказати, які реєстри аналітичного обліку вико­рис­товуються для обліку інших фінансових доходів на дослід­жу­ва­ному підприємстві.

У висновках і пропозиціях на основі проведеного дослідження дати оцінку стану фінансового обліку інших фінансових доходів на до­слід­жуваному підприємстві, запропонувати шляхи його удосконалення та більш раціональної організації.

Література: 5–8; 11; 12; 14; 17; 18; 19; 23; 27; 30; 33; 39; 40; 41; 44; 52; 54; 62; 65; 66; 68; 80; 104; 107; 114; 129; 137.

Тема 64. Облік фінансових витрат підприємства План

Вступ

  1. Визначення, визнання і класифікація фінансових витрат під­при­ємств

  2. Характеристика і оцінка господарської діяльності підприємства (суб’єкта дослідження)

  3. Облік відсотків за кредити

  4. Облік інших фінансових витрат

Висновки і пропозиції

У вступі розкрити сутність фінансової діяльності підприємства та значення обліку витрат. Вказати мету та завдання дослідження, ви­зна­чити його об’єкт і предмет.

У першому питанні навести визначення фінансових витрат, умови їх визнання та класифікацію, також огляд нормативно-правових актів щодо регулювання обліку витрат і відображення їх у фінансовій звіт­ності.

У другому питанні розкрити сутність господарської діяльності досліджуваного підприємства. Дати оцінку стану його активів і паси­вів, розрахувати показники платоспроможності, ліквідності і рента­бельності. Дати оцінку організації бухгалтерського обліку на підпри­ємстві, правильності розподілу функцій працівників бухгалтерії, На­казу про облікову політику підприємства.

Розкриваючи порядок синтетичного та аналітичного обліку витрат на проценти (за користування кредитами отриманими, за облігаціями випущеними, за фінансовою орендою тощо) та інших витрат під­приємства, пов’язаних із залученням позикового капіталу, навести їх скла­дові відповідно до П(С)БО 16 «Витрати», типові господарські опе­рації та кореспонденцію рахунків з обліку окремих видів витрат. Вказати, які реєстри аналітичного обліку використовуються для об­ліку фінансових витрат на досліджуваному підприємстві.

У висновках і пропозиціях на основі проведеного дослідження дати оцінку стану фінансового обліку витрат на досліджуваному підпри­ємстві, запропонувати шляхи його удосконалення та більш раціо­наль­ної організації.

Література:: 5–8; 10–12; 14; 17–19; 23; 30; 33; 39; 40; 41; 44; 52; 54; 59; 62; 64–66; 68; 81; 104; 107; 114; 129; 133; 134; 137; 141.