Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Финансовий облік (курсова робота).doc
Скачиваний:
138
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
944.64 Кб
Скачать

Тема 19. Фінансовий облік готової продукції та її реалізації на виробничих підприємствах

План

Вступ

  1. Поняття, оцінка та класифікація готової продукції, значення і завдання її обліку

  2. Характеристика і оцінка господарської діяльності підприємства, та його облікової політики

  3. Документальне оформлення руху готової продукції

  4. Звітність матеріально – відповідальних осіб про рух готової про­дукції і її облік в місцях зберігання

  5. Синтетичний і аналітичний облік руху готової продукції та її реалізації

  6. Удосконалення обліку готової продукції

Висновки та пропозиції

Облік готової продукції в різних галузях і навіть на підприємствах однієї галузі є різним, що пояснюється багатьма причинами і тому дослідження обліку готової продукції є актуальним. Дуже важливо за результатами такого дослідження визначити проблеми обліку, зробити висновки, обґрунтувати необхідність вдосконалення і запропонувати його шляхи. Визначити предмет, об’єкт і суб’єкт дослідження.

Для розкриття поняття готової продукції необхідно вивчити П(С)БО, думки науковців і економістів в різних підручниках і по­сіб­никах, практичних працівників в періодичних фахових наукових ви­даннях і авторефератах. Дослідити проблеми обліку готової продукції на теоретичному рівні і в практичній діяльності. Особливо важливими є проблеми оцінки готової продукції впродовж звітного періоду і визначення її на дату складання звіту.

Якщо такі питання будуть досліджуватися в сільськогосподарських підприємствах, необхідно вивчити П(С)БО 30 «Біологічні активи» і Методичні рекомендації з обліку біологічних активів. По кожній га­лузі обов’язково дослідити і узагальнити особливості руху і обліку го­тової продукції.

Для характеристики і оцінки господарської діяльності вивчити, яки­ми видами діяльності займається підприємство, які види готової про­дукції воно випускає, вивчити динаміку готової продукції (за 3–5 ро­ків) по підприємству і як вона впливає на показники ефективності діяльності. Пов’язати структуру активів і пасивів балансу, плато­спро­можність і активність з показниками ефективності.

При дослідженні документального оформлення надходження і ви­буття готової продукції вивчити її рух з цеху готової продукції на склад і порядок відпуску покупцям, порядок складання звітності матеріально-відповідальними особами і облік готової продукції на складі.

При дослідженні синтетичного обліку визначити його відповідність інструкції щодо застосування плану рахунків, відхилення і їх причини. Аналітичний облік готової продукції розкрити з точки зору його ор­ганізації і контролю за рухом.

Удосконалення бухгалтерського обліку готової продукції обґрун­ту­вати на предмет використання більш досконалих первинних доку­ментів на даному підприємстві, вдосконалення організації аналі­тич­ного обліку як при ручному веденні обліку, так і з використанням комп’ютерних технологій, запропонувати при необхідності – вихідні документи.

У висновках узагальнити результати проведеного дослідження, ви­класти пропозиції щодо вдосконалення обліку готової продукції.

Література: 3; 6; 7; 8; 14; 17; 18; 19; 22; 29; 30; 32; 33; 37; 39; 40; 41; 45; 48; 52; 53; 58; 61; 62; 65; 67; 68; 74; 80; 99; 103; 107; 108; 112; 113; 114; 118; 125; 128; 130; 132; 136; 137.