Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Финансовий облік (курсова робота).doc
Скачиваний:
138
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
944.64 Кб
Скачать

Тема 61. Фінансовий облік розрахунків за авансами виданими і отриманими План

Вступ

  1. Сутність авансів виданих та отриманих, порядок їх визнання і значення контролю за ними

  2. Характеристика і оцінка господарської діяльності підприємства та його облікової політики

  3. Документальне оформлення і облік авансів виданих

  4. Документальне оформлення і облік авансів отриманих

  5. Відображення інформації про аванси у фінансовій звітності

Висновки і пропозиції

У вступі акцентувати увагу на важливість формування високої куль­тури підприємництва та ділового іміджу підприємства, забез­пе­чен­ня повноти та своєчасності виконання договорів, укладених між по­купцями і постачальниками, дотримання платіжної дисципліни. Вка­зати мету та завдання дослідження, визначити його об’єкт і предмет.

У першому питанні пояснити причини виникнення авансів виданих та отриманих, розкрити їх сутність, порядок визнання та значення конт­ролю за ними. Навести огляд нормативно-правових актів, якими регламентується фінансовий облік авансів виданих і отриманих.

У другому питанні розкрити сутність господарської діяльності досліджуваного підприємства. Дати оцінку стану його активів і па­сивів, розрахувати показники платоспроможності, ліквідності і рен­табельності. Дати оцінку організації бухгалтерського обліку на під­приємстві, правильності розподілу функцій працівників бухгалтерії, Наказу про облікову політику підприємства.

Документування, синтетичний та аналітичний облік авансів вида­них та отриманих розкрити на прикладі досліджуваного підприємства. Навести приклади господарських операцій та кореспонденції рахунків з обліку авансів. Вказати, які реєстри аналітичного обліку викорис­то­вуються для обліку авансів виданих та отриманих на досліджуваному підприємстві. Висвітлити порядок розкриття інформації про аванси видані та отримані у Примітках до фінансової звітності.

У висновках і пропозиціях на основі проведеного дослідження дати оцінку стану фінансового обліку авансів виданих і отриманих на до­сліджуваному підприємстві, запропонувати шляхи його удоско­нален­ня та більш раціональної організації.

Література: 5–8; 11; 12; 14; 17; 18; 19; 23; 30; 33; 39; 40; 41; 44; 52; 54; 62; 65; 66; 67; 76; 104; 107; 114; 129; 137.

Тема 62. Фінансовий облік розрахунків з різними кредиторами План

Вступ

  1. Визначення, визнання і оцінка зобов’язань, їх види і значення контролю за ними

  2. Характеристика і оцінка господарської діяльності підприємства та його облікової політики

  3. Порядок виникнення і облік внутрішніх розрахунків

  4. Порядок виникнення і облік внутрішньогосподарських розра­хунків

  5. Види і облік розрахунків з різними кредиторами

Висновки та пропозиції

У вступі акцентувати увагу на важливості дотримання платіжної дисципліни, забезпечення повноти та своєчасності виконання дого­ворів у формуванні ділового іміджу підприємства та високої культури підприємництва. Вказати мету та завдання дослідження, визначити його об’єкт, предмет і суб’єкт дослідження.

У першому питанні розкрити визначення, порядок визнання та оцінки зобов’язань, їх види і значення контролю за ними.

Пояснити причини і порядок виникнення внутрішніх розрахунків та розрахунків з різними кредиторами, розкрити їх сутність, порядок визнання та значення контролю за ними. Навести огляд нормативно-правових актів, якими регламентується фінансовий облік розрахунків з кредиторами.

У другому питанні розкрити сутність господарської діяльності досліджуваного підприємства. Дати оцінку стану його активів і па­сивів, розрахувати показники платоспроможності, ліквідності і рен­табельності. Дати оцінку організації бухгалтерського обліку на під­приємстві, правильності розподілу функцій працівників бухгалтерії, Наказу про облікову політику підприємства.

Розкрити сутність, особливості, причини виникнення, порядок до­кументування, синтетичного та аналітичного обліку внутрішніх, внут­рішньогосподарських розрахунків та розрахунків з різними креди­то­рами. Навести приклади господарських операцій та кореспонденції рахунків з обліку розрахунків за іншими операціями. Вказати, які реєстри аналітичного обліку використовуються для обліку таких опе­рацій на досліджуваному підприємстві. Висвітлити порядок розкриття інформації про стан розрахунків з різними кредиторами у Примітках до фінансової звітності.

У висновках і пропозиціях на основі проведеного дослідження дати оцінку стану фінансового обліку розрахунків з різними кредиторами на досліджуваному підприємстві, запропонувати шляхи його удоско­налення та більш раціональної організації.

Література: 5–8; 11; 12; 13; 14; 17; 18; 19; 23; 30; 33; 35; 39; 40; 41; 44; 52; 54; 62; 65; 66; 67; 76; 104; 107; 114; 129; 137.