Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Финансовий облік (курсова робота).doc
Скачиваний:
138
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
944.64 Кб
Скачать

Тема 25. Інвентаризація товарів і тари на підприємствах торгівлі та її роль в забезпеченні збереження товарно-матеріальних цінностей

План

Вступ

  1. Значення та завдання інвентаризації товарів і тари

  2. Характеристика і оцінка господарської діяльності та облікової політики підприємства

  3. Організація, техніка проведення інвентаризації та докумен­таль­не оформлення інвентаризації товарів і тари

  4. Виявлення результатів інвентаризації товарів і тари та відо­бра­ження їх в обліку

Висновки та пропозиції

У вступі роботи необхідно розкрити значення та актуальність теми. Інвентаризація є одним з основних елементів методу бухгалтерського обліку, яка забезпечує достовірність обліку та збереження товарних запасів, складової оборотних активів підприємства торгівлі.

Метою курсової роботи є дослідження сутності, значення та зав­дань інвентаризації товарів і тари; організації, техніки проведення та документального оформлення інвентаризації; виявлення її результатів та відображення їх в обліку. Вказати предмет, об’єкт та суб’єкт до­слідження.

У першому питанні розкрити значення інвентаризації активів від­повідно до ст. 10 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінан­сову звітність в Україні».

У другому питанні навести статутні дані про суб’єкт дослідження, основні показники його фінансово-господарської діяльності за 2–3 ро­ки, здійснити аналіз структури активів і пасивів підприємства (станом на кінець року), а також розрахувати основні показники оцінки фі­нансового стану підприємства. Описати форму організації бухгалтер­ського обліку на підприємстві та форму ведення обліку в бухгалтерії. Здійснити аналіз облікової політики підприємства, наводячи пози­тив­ні та негативні її складові за наказом про облікову політику під­при­ємства.

У третьому питанні, за наказом МФУ № 69 від 11.08.1999 р. навес­ти інформацію про загальну методику організації та проведення інвен­таризації з виділенням організаційної, підготовчої та технологічної стадій проведення інвентаризації запасів. Основний зміст питання роз­крити з використанням практичного матеріалу суб’єкта дослідження, і підтвердити додатками з достовірними даними (розпорядження на проведення інвентаризації, товарний звіт на дату інвентаризації, ін­вен­таризаційні описи, акти на псування). Розробити та запропонувати заходи щодо покращення організації та техніки проведення інвен­та­ризації товарів і тари на підприємстві.

У четвертому питанні навести методику визначення результатів інвентаризації, відображення їх в обліку та відшкодування винними особами і для цього використати постанову Кабінету Міністрів Ук­раїни від 22.01.1996 р. № 116. Теоретичний матеріал питання обґрун­тувати конкретними прикладами, розрахунками, таблицями, схемами, бухгалтерськими документами (порівняльні відомості), обліковими реєстрами; розробити та запропонувати заходи щодо покращення про­цесу виявлення результатів та відображення їх в обліку на підпри­ємстві.

У висновках дати критичну оцінку постановки обліку в бухгалтерії підприємства, документального оформлення інвентаризації товарів і тари, виявлення результатів і відображення їх в обліку. Узагальнити пропозиції щодо методики проведення інвентаризації з метою поси­лення її ролі в збереженні товарних запасів, та наданні користувачам достовірної інформації про наявність, стан та оцінку запасів.

Література: 6; 7; 8; 11; 14; 17; 19; 23; 25; 26; 29; 30; 32; 33; 37; 39; 40; 41; 44; 52; 53; 54; 60; 62; 65; 67; 99; 103; 107; 114; 128; 130.