Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Финансовий облік (курсова робота).doc
Скачиваний:
138
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
944.64 Кб
Скачать

Тема 15. Фінансовий облік довгострокової дебіторської заборгованості

План

Вступ

  1. Визначення і оцінка довгострокової дебіторської заборгованості і її значення

  2. Характеристика господарської діяльності підприємства

  3. Облік заборгованості за майно, що передано в фінансову оренду

  4. Облік заборгованості за довгострокові векселі одержані

  5. Облік іншої довгострокової дебіторської заборгованості

  6. Вдосконалення обліку довгострокової дебіторської заборго­ва­но­с­ті

Висновки та пропозиції

У вступі розкрити актуальність теми і значення дослідження для тих підприємств, які мають довгострокову заборгованість за майно, передане у фінансову оренду (лізингові компанії, або заборгованість за довгострокові векселі одержані). Визначити предмет і об’єкт до­слідження, а суб’єктом дослідження обрати таке підприємство, яке має довгострокову дебіторську заборгованість.

У характеристиці господарської діяльності розкрити, якими видами діяльності займається підприємство, оцінити структуру активів і па­сивів балансу, ліквідність і платоспроможність, показники рента­бель­ності як капіталу та вплив довгострокової дебіторської заборгованості на показники ефективності.

Для визначення і оцінки довгострокової дебіторської забор­го­ва­ності дослідити П(С)БО 12 «Фінансові інвестиції», П(С)БО 14 «Орен­да», П(С)БО 10 «Дебіторська заборгованість». Провести класифікацію довгострокової дебіторської заборгованості і векселів одержаних. Вивчити методи оцінки довгострокової дебіторської заборгованості і значення обліку довгострокової дебіторської заборгованості для під­вищення ефективності діяльності підприємства. Дослідити питання довгострокової дебіторської заборгованості в періодичній літературі, фахових журналах.

При розкритті питання обліку майна переданого в оренду, вивчити Закон України «Про фінансовий лізинг», П(С)БО 12 «Фінансові ін­вес­тиції», П(С)БО 14 «Оренда», П(С)БО 10 «Дебіторська заборгованість» та порядок оформлення і обліку передачі такого майна в оренду, облік і контроль за погашенням дебіторської заборгованості і пропозиції щодо такого обліку в періодичних і фахових наукових виданнях.

У питанні довгострокові векселі одержані розкрити порядок їх оформлення і видачу, аналітичний облік таких векселів, порядок конт­ролю за розрахунками по них.

До іншої довгострокової дебіторської заборгованості належать роз­рахунки за облігаціями, розрахунки з працівниками за виданими дов­гостроковими позиками. Необхідно розкрити синтетичний і ана­лі­тич­ний облік такої заборгованості та порядок контролю за нею.

У питанні вдосконалення обліку довгострокової дебіторської за­боргованості обґрунтувати необхідність вдосконалення первинного документального оформлення довгострокової дебіторської заборго­ваності, аналітичного обліку або впровадження комп’ютерних техно­логій.

У висновках і пропозиціях узагальнити результати дослідження.

У додатки включити: баланс й інші форми фінансової звітності; реєстри синтетичного і аналітичного обліку довгострокової дебі­тор­ської заборгованості.

Література: 6; 7; 8; 11; 13; 14; 17; 18; 19; 30; 33; 37; 39; 40; 41; 44; 54; 62; 65; 67; 68; 75; 104; 107; 114; 126; 128; 130.