Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Финансовий облік (курсова робота).doc
Скачиваний:
138
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
944.64 Кб
Скачать

Основні вимоги до курсової роботи

Студент, який виконує курсову роботу, повинен чітко усві­дом­лю­вати основні вимоги, що пред’являються до такого виду письмових робіт. Вони, перш за все, відносяться до науково-теоретичного рівня за її змістом, формою викладання матеріалу і оформлення.

У курсовій роботі з фінансового обліку студент зобов’язаний з нау­ковим обґрунтуванням розкрити зміст теми, показати глибокі знання теоретичного матеріалу по ній. При цьому в роботі необхідно по­ка­зати вміння самостійно узагальнювати літературні джерела, про­гре­сивний практичний досвід організації бухгалтерського обліку і його автоматизації, пов’язувати теоретичні положення з практикою роботи підприємств.

Важливою вимогою, що пред’являється до курсової роботи є са­мос­тійність збирання необхідного матеріалу і його опрацювання.

Курсова робота, яка містить пряме списування матеріалу із різних джерел: підручників, монографій, методичних рекомендацій, журналів оцінюється незадовільно, а студентам, які подали такі роботи за­тверджується нова тема.

Курсова робота є однією із форм специфічної роботи над вив­чен­ням дисципліни «Фінансовий облік», а тому вона повинна, крім по­глиблення і розширення знань, формувати навички науково-дослідної роботи і самостійного письмового викладання найбільш важливих проблем фінансового обліку на підставі вивченого теоретичного ма­теріалу, використання документів і облікових регістрів, досвіду робо­ти зарубіжних країн, вимог міжнародних і національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку.

Обсяг курсової роботи повинен складати 35–40 сторінок друко­ва­ного тексту. Робота повинна включати такі основні частини: план, вступ, виклад основного змісту теми, висновки і пропозиції, список використаної літератури, додатки.

У вступі необхідно розкрити значення теми, обґрунтувати її акту­альність, поставити мету і завдання, які ставляться при виконанні роботи та вказати суб’єкт дослідження. В окремому питанні слід дати коротку характеристику і оцінку господарської діяльності підпри­єм­ства та постановки обліку, на практичних матеріалах якого вико­ну­ється дана курсова робота.

Основний зміст теми повинен бути розкритий з використанням практичного матеріалу, який би підтверджував теоретичні положення. В роботі необхідно теоретичний матеріал підкріпити конкретними прикладами та розрахунками, таблицями, схемами, бухгалтерськими документами, проведеннями, обліковими реєстрами, формами фінан­сової звітності, машинограмами, блок-схемами, рисунками. Всі до­дат­ки до курсової роботи повинні бути правильно оформленні і містити достовірний практичний матеріал.

У висновках необхідно зазначити позитивні і негативні сторони вивчення теми та внести пропозиції щодо подальшого удосконалення фінансового обліку та звітності.

Курсова робота повинна бути виконана державною мовою. Сту­дент повинен самостійно формулювати свої думки, не допускати пов­торень, слідкувати за тим, щоб у роботі не було протиріч між окре­мими її положеннями, між даними приведеними в окремих таблицях, бухгалтерських документах, облікових реєстрах і фінансовій звітності.