Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Финансовий облік (курсова робота).doc
Скачиваний:
138
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
944.64 Кб
Скачать

Тема 21. Фінансовий облік операцій готельного бізнесу

План

Вступ

  1. Особливості готельного бізнесу, його розвиток і значення та завдання обліку його об’єктів

  2. Характеристика і оцінка господарської діяльності підприємства

  3. Облік витрат на виробництво готельного бізнесу, інших витрат діяльності і калькулювання собівартості готельних послуг

  4. Облік доходів і фінансових результатів підприємств готельного бізнесу

  5. Удосконалення обліку витрат, доходів і фінансових результатів готельного бізнесу

Висновки та пропозиції

У вступі розкрити актуальність теми і значення розвитку го­тель­ного бізнесу, визначити предмет, об’єкт і суб’єкт дослідження.

У першому питанні розкрити особливості діяльності підприємств сфери готельних послуг, їх динаміку, характеристику об’єктів і склад інформації, необхідної для управління готельним бізнесом, значення і завдання обліку.

У другому питанні дати характеристику структури і динаміки активів і пасивів підприємства готельного бізнесу за його балансом, оцінку його фінансового стану, платоспроможності і ліквідності, оцінити ефективність використання активів і капіталу.

Для розкриття питання витрат на виробництво необхідно вивчити, з яких статей складаються послуги готельного бізнесу, які витрати відносяться до прямих витрат, які – до загальновиробничих і як не­обхідно вести їх облік і розподіляти. Вивчити порядок калькулювання собівартості готельних послуг, облік інших витрат діяльності.

Вивчити, які доходи отримують підприємства готельного бізнесу, якими документами оформляється отримання таких доходів і як відо­бражається реалізація їх послуг.

Вивчити, як визначаються фінансові результати діяльності таких підприємств.

Запропонувати вдосконалення обліку доходів, витрат і фінансових результатів шляхом впровадження комп’ютерних технологій.

У висновках узагальнити результати дослідження, обґрунтувати пропозиції щодо вдосконалення обліку.

Література: 3; 6; 7; 8; 17; 18; 19; 22; 30; 32; 33; 37; 40; 41; 45; 48; 52; 53; 65; 67; 103; 108; 112; 128; 130.

Тема 22. Фінансовий облік товарних запасів і товарообороту на підприємствах ресторанного господарства

План

Вступ

  1. Визначення, визнання і оцінка товарних запасів на підприєм­ствах ресторанного господарства, їх розвиток і особливості організації обліку в підприємствах ресторанного бізнесу

  2. Динаміка розвитку підприємств ресторанного господарства, їх товарних запасів і товарообороту

  3. Характеристика і оцінка господарської діяльності підприємства

  4. Звітність матеріально-відповідальних осіб

  5. Синтетичний і аналітичний облік руху товарних запасів і то­ва­рообороту

  6. Удосконалення обліку товарних запасів і товарообороту під­при­ємств ресторанного господарства

Висновки та пропозиції

Метою курсової роботи є дослідження теоретичних основ мето­до­ло­гії обліку і практики запасів підприємств ресторанного госпо­дар­ства.

У вступі необхідно розкрити актуальність теми, визначити пред­мет, об’єкт і суб’єкт дослідження.

У першому питанні дослідити визначення «Запасів» за різними джерелами (стандартами, кодексами, законами), за думками вчених у різних посібниках, підручниках, статтях, надрукованих в періодичній пресі, в наукових вісниках. Узагальнити їх і зробити висновки. Ос­кільки оцінка запасів є різною при надходженні і вибутті і в різних підрозділах – дослідження її є актуальним для всіх підприємств рес­торанного бізнесу. Необхідно вивчити вирішення цього питання в на­ка­зі про облікову політику досліджуваного підприємства. Проана­лі­зу­вати динаміку запасів в цілому по Україні і по досліджуваному під­приємству та розкрити їх значення.

При характеристиці і оцінці господарської діяльності розкрити, якими іншими видами діяльності займається підприємство ресто­ран­ного бізнесу, якими видами запасів воно володіє і в яких підрозділах вони знаходяться, скільки таких підрозділів.

Зробити оцінку структури активів і пасивів за балансом підпри­єм­ства, власного капіталу та зобов’язань, ліквідності і плато­спро­мож­ності досліджуваного підприємства, ефективності їх використання.

При дослідженні документального оформлення необхідно вивчити рух запасів від постачальників й інших кредиторів і їх оцінку, а також передачу запасів з одного підрозділу в інший. Вивчити порядок збері­гання і методи обліку запасів в місцях зберігання. Для наглядності прикласти первинні документи. Описати порядок контролю за цінами.

Розкрити порядок складання звітності матеріально відпові­даль­ни­ми особами різних підрозділів підприємств ресторанного госпо­дар­ства і описати відображення в них товарообороту. У додатках при­класти такі звіти.

Синтетичний облік дослідити в залежності від джерел надход­ження, аналітичний облік як в натуральному, так і в сумовому виразі. Якщо підприємство використовує комп’ютерні технології, описати порядок такого обліку.

Вивчити порядок контролю внутрішнього переміщення товарних запасів, відображення і накопичення інформації про товарооборот у реєстрах обліку.

Обґрунтувати необхідність удосконалення обліку в підприємствах ресторанного господарства, шляхи впровадження комп’ютерних тех­но­логій. Розробити коди об’єктів обліку, блок-схеми і вихідні доку­менти.

Результати дослідження узагальнити в висновках і дати свої пропозиції щодо удосконалення обліку.

Література: 3; 6; 7; 8; 14; 17; 18; 19; 22; 29; 30; 32; 33; 37; 39; 40; 41; 45; 48; 52; 53; 58; 61; 62; 65; 67; 68; 74; 80; 99; 103; 107; 108; 112; 113; 114; 118; 125; 128; 130; 132; 136; 137.