Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Финансовий облік (курсова робота).doc
Скачиваний:
138
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
944.64 Кб
Скачать

Тема 51. Облік розрахунків за податком на прибуток

План

Вступ

    1. Порядок визначення і реєстрації платників податку на прибуток

    2. Значення і завдання обліку та контролю розрахунків з бюд­же­том за податком на прибуток

    3. Характеристика господарської діяльності та організації фінан­сового обліку (на конкретному підприємстві)

    4. Синтетичний і аналітичний облік розрахунків за податком на прибуток

    5. Шляхи вдосконалення обліку розрахунків з бюджетом за по­дат­ком на прибуток

Висновки та пропозиції

У вступі обґрунтувати актуальність обраної теми та мету курсової роботи. Сформулювати основні напрямки дослідження, визначити предмет, об’єкт та суб’єкт дослідження. Зазначити, з якого року під­приємство, що є базовим для виконання курсової роботи, зареєстро­ване як платник податку на прибуток.

У першому питанні визначити, за яких умов підприємство зо­бов’язане зареєструватися як платник податку на прибуток. Зазначити порядок реєстрації в органах державної податкової служби, базу оподаткування і ставку податку.

У другому питанні розкрити значення і завдання обліку роз­ра­хун­ків з бюджетом за податком на прибуток відповідно до Закону Ук­раїни «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні». Навести конкретні приклади здійснення на досліджуваному підпри­ємстві контролю за правильним відображенням бази оподаткування податком на прибуток. Зазначити, чи були укладені угоди з ауди­торськими фірмами для перевірки правильності відображення валових доходів, валових витрат, нарахування податкової амортизації.

У третьому питанні проаналізувати основні показники діяльності досліджуваного підприємства: рентабельність, витрати, доходи; визна­чити коефіцієнт фінансової незалежності, абсолютної ліквідності. Результати відобразити у таблицях. Дати критичну оцінку наказу про облікову політику, розподілу обов’язків серед бухгалтерів, викорис­тання ЕОМ в бухгалтерії.

У четвертому питанні навести приклади господарських операцій з придбання необоротних активів, запасів, реалізації необоротних ак­тивів, запасів; нарахування заробітної плати; відрахування до фондів соціального страхування; нарахування амортизації необоротних ак­тивів. Порівняти фінансовий результат за даними фінансового і по­даткового обліку. Вказати, коли досліджуване підприємство, згідно з наказом про облікову політику відображає в обліку відстрочені по­даткові активи і зобов’язання, описати порядок їх відображення в реєстрах аналітичного і синтетичного обліку за формою, що засто­совується на підприємстві, що обране для виконання курсової роботи.

У п’ятому питанні вказати, чи використовується на досліджу­ва­ному підприємстві, комп’ютерна техніка; яка діє програма автома­тизації, що автоматизовано; чи використовується система «клієнт-банк». Якщо ЕОМ не застосовуються, запропонувати програму, яка б дозволила автоматизувати первинний облік, складання реєстрів ана­літичного і синтетичного обліку, фінансової і податкової звітності.

У додатки включити: наказ про облікову політику підприємства; первинні документи; реєстри аналітичного і синтетичного обліку за формою, що застосовується на обраному підприємстві; форми фінан­сової звітності: «Баланс», «Звіт про фінансові результати»; форму податкової звітності «Податкову декларацію з податку на прибуток».

У висновках і пропозиціях зазначити те позитивне, що є в орга­нізації обліку і показниках діяльності досліджуваного підприємства. Визначити недоліки і напрямки їх усунення. Надати пропозиції щодо покращення організації обліку і поліпшення фінансового стану під­приємства.

Література: 8; 21; 33; 44; 45; 54; 62; 76; 99; 107; 118; 119; 130; 136; 137.