Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
pr_690.doc
Скачиваний:
77
Добавлен:
30.09.2019
Размер:
2.45 Mб
Скачать
    1. Правила безпеки при збиранні пострілів

      1. Патронування і розпатронування пострілів проводяться, як правило, тільки в неостаточно спорядженому виді і без засобів запалення порохового заряду за винятком таких випадків:

  • снаряди мають донні підривачі;

  • необхідно розпатронувати постріли з підривачами (капсульними втулками), що не піддаються вигвинчуванню.

      1. Вічко кумулятивних, запальних снарядів і снарядів, споряджених димним порохом, при їх патронуванні повинно бути закрите холостою пробкою.

      2. При збиранні пострілів на операціях з виготовлення розміднювачів зі свинцевого дроту і вставці їх у заряди необхідно надягати рукавички.

Забороняється перевіряти за допомогою перевірочної камори унітарні постріли, остаточно споряджені головними підривачами і з угвинченими бойовими капсульними втулками.

Виштовхувачі в перевірочних каморах повинні мати гумові амортизатори з упором в оживальну частину снаряда (якщо дозволяє конструкція снаряда).

      1. Капсульні втулки угвинчувати тільки після утрясання порохового заряду, запресовування обтюрувальної системи, патронування, обтиску дульця гільзи і перевірки унітарних пострілів чи споряджених гільз за допомогою камори. При вгвинчуванні капсульних втулок забороняється вдаряти по ключу. В унітарні постріли дозволяється одночасно угвинчувати капсульні втулки і підривачі на спеціальному верстаті.

      2. Заряди в гільзах з вгвинченими капсульними втулками і заряди типу СГ як у відкритому виді, так і в закритих пеналах і футлярах дозволяється транспортувати на стрічкових, пластинчастих і підвісних конвеєрах. Конвеєри повинні бути обладнані пристосуваннями (бортами, захватами тощо), що виключають падіння зарядів.

Герметизацію лейкопластирем футлярів із зарядами типу СГ дозволяється робити на механічних верстатах. Швидкість обертання футлярів з виробами при цьому не повинна перевищувати 1,5 об/хв.

      1. Зібрані заряди в гільзах з бойовими капсульними втулками до пострілів роздільного гільзового заряджання дозволяється складати в штабелі у вертикальному положенні з установкою на дно гільзи і прокладанням між рядами зарядів дерев'яних (фанерних) щитів.

      2. Операції підготовки і нанесення епоксидних компаундів і герметиків при збірці гранатометних пострілів і ПТКР виконувати в гігієнічних рукавичках для збереження шкіри рук від впливу хімічних реактивів.

Замість гігієнічних рукавичок дозволяється використовувати засоби, які наносять на руки й утворюють захисну плівку (біологічні рукавички).

      1. Витримку гранатометних пострілів і ПТКР із нанесеним на них епоксидним компаундом дозволяється робити на стелажах у приміщенні цеху в кількості не більше півзмінного запасу.

      2. Перевірку електричних кіл гранатометних пострілів, вибухонебезпечних елементів ПТКР (запалювачів, трасерів, уповільнювачів тощо) робити в окремій кабіні, при цьому перевіряючий повинен знаходитися за запобіжним щитом чи іншим пристроєм, що гарантує його безпеку при випадковому спрацьовуванні виробів, що перевіряються. Присутність людей у кабіні, де розміщений елемент виробу, що перевіряється, у момент перевірки не допускається.

Усунення дефектів у забракованих остаточно споряджених пострілах (снарядах, мінах) робити в окремих приміщеннях (кабінах).

      1. Правила безпеки під час приведення в остаточно споряджений вид пострілів (снарядів, мін)

Приведення до остаточно спорядженого виду пострілів, снарядів і мін є однієї з найнебезпечніших робіт. Для безпечного і якісного виконання цих робіт необхідні: високопрофесійна технічна підготовка керівників, постійний контроль за роботою, спеціально підготовлені робітники для виконання основних операцій, охайність і обережність у поводженні з боєприпасами й обов'язкове виконання усіх вимог техніки безпеки.

Робота з остаточного спорядження боєприпасів повинна бути організована з дотриманням усіх вимог Інструкції з приведення боєприпасів в остаточно споряджений вид.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]