Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
pr_690.doc
Скачиваний:
77
Добавлен:
30.09.2019
Размер:
2.45 Mб
Скачать
    1. Утримання технічної території арсеналів, баз і складів

      1. На технічній території та сортувальному майданчику бази постійно повинні підтримуватися порядок і чистота, що забезпечують протипожежну безпеку. Виробничі відходи і сміття повинні вивозитися з території щодня після закінчення роботи.

Технічна територія очищується від дрібної порослі та кущів; дерева очищуються від гілок на висоту 2 м. Очищення лісових ділянок території проводиться з дотриманням агробіологічних вимог з догляду за лісонасадженнями. Пні необхідно корчувати і видаляти. Навколо кожного будинку на відстані 20 м повністю видаляються хвойні дерева, мох, вереск, голки від хвойних дерев і опале листя; трава навколо будинків на відстані одного метра від стін виполюється.

З метою маскування по всьому земляному покриттю обсипних напівпідземних і підземних сховищ необхідно насаджувати чагарник. Поблизу обвалованих сховищ насаджувати дерева, на зовнішньому укосі валу і його вершині - чагарник. При цьому вибирати чагарник з неглибоким заляганням коріння, щоб уникнути псування гідроізоляції сховищ.

Охоронна зона технічної території розчищається від хвойного лісу, чагарнику і заорюється на ширину не менше 8 м. Смуга місцевості завширшки 50 м від зовнішньої огорожі технічної території та сортувального майданчика очищається від сухостою, дерева розріджуються, чагарник вирубується, нижні гілки дерев обрубуються на висоті до 2,5 м для забезпечення огляду підходів до охоронного периметра та з метою пожежної безпеки. Допускається залишення на охоронній зоні дерев листяних порід, при цьому нижні гілки цих дерев повинні бути підрублені на висоту до 2 м.

      1. На технічній території трава завчасно, до її висихання, викошується і вивозиться за межі технічної території. Сушити траву, зберігати сіно і випасати велику рогату худобу на технічній території забороняється.

      2. За наявності на технічній території заболочених ділянок проводяться відповідні дренажні роботи з метою осушення цих ділянок і забезпечення нормального стоку води. Водовідвідні канави повинні постійно знаходитися в справному стані й очищатися від заростей і сміття.

      3. Дороги, переїзди, а також під'їзди до сховищ, водоймищ та інших споруд повинні постійно знаходитися в справному стані, а узимку регулярно очищатися від снігу.

      4. Навесні перед таненням снігу для забезпечення збереження майна в сховищах, під навісами, на платформах і майданчиках необхідно:

  • підготувати стік для розталих вод від сховищ і інших споруд, очистивши від снігу кювети і водостічні канави;

  • видалити сніг з-під містків, з водовідвідних труб і вчасно очистити їх у випадку засмічення;

  • підготувати інструмент і матеріал для боротьби з повінню, з її початком призначати чергові підрозділи;

  • вчасно очищати дахи від снігу;

  • прибрати штабелі з ділянок території, яким загрожує небезпека підтоплення;

  • перевірити стійкість штабелів, складених на майданчиках відкритого зберігання і перекласти хиткі штабелі;

  • перевірити всю технічну територію бази, для чого призначити наказом по базі комісію для контролю виконання викладених вище вимог.

      1. Відповідальність за утримання технічної території несуть:

  • на ділянці розташування відділів зберігання — начальники відділів зберігання;

  • на ділянці розташування цехів - начальники цехів.

Смуга місцевості шириною 50 м, розташована навколо сховищ, закріплюється за завідувачами сховищ.

Межі ділянок, закріплених за начальниками відділів і цехів, установлюються командуванням бази.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]