Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
pr_690.doc
Скачиваний:
76
Добавлен:
30.09.2019
Размер:
2.45 Mб
Скачать

Перелік умовних позначень символів, одиниць, скорочень і термінів

БНіП

будівельні норми і правила

БП

боєприпаси

ДПД

добровільна пожежна дружина

ДПК

добровільна пожежна команда

ЕМВ

енерго-механічний відділ

ВЗ

військові запаси

ВР

вибухові речовини

ВРП

вантажно-розвантажувальні платформи

ВТВ

виробничо-технічний відділ

ВТК

відділ технічного контролю

ЗАЗ

закритий абонентський зв’язок

ЗІ

засоби ініціювання

ЗІП

запасні інструменти та пристосування

КД

капсуль-детонатор

КПЛ

контрольно-перевірочна лабораторія

КПП

контрольно-пропускний пункт

МТЗ

матеріально-технічне забезпечення

НЗ

непорушні запаси

ОВТ

озброєння та військова техніка

ОЗ

оперативні запаси

ОПВ

організаційно-плановий відділ

ООВ

обліково-операційний відділ

ПіМ

піроматеріали

ПУЕ

правила улаштування електроустановок

РАО

ракетно-артилерійське озброєння

РП

розподільні пристрої

СЗ

стратегічні запаси

ТВ

транспортний відділ

ТЗО

технічні засоби охорони

ТУ

технічні умови

ВСТУП

Сучасний етап реформування ЗС України характеризується кардинальним скороченням їх чисельності, парку озброєнь і воєнної техніки. Завдання ускладнюється тим, що на арсеналах базах і складах МО України все ще зосередженні величезні запаси ракет та боєприпасів, що чекають на утилізацію. Наявність цих запасів, обмеженні можливості з їх знищення є не просто складним завданням, але й становить виклик для безпеки в національному, регіональному та глобальному масштабі.

Дане Керівництво є основним документом яке встановлює єдиний порядок організації утримання і зберігання ракет і боєприпасів, їх комплектуючих елементів, ЗІП на арсеналах, базах і складах МО України, що здійснюють зберігання їх в стаціонарних умовах.

В Керівництві викладені основні положення (правила) з організації: утримання та охорони і оборони баз, дотримання режиму секретності; виробництва на базах і облаштування цехів; транспортування, вантажно-розвантажувальних робіт, приймання та відправлення, збереження ракет і боєприпасів, їх обліку та звітності; контролю за технічним станом ракет і боєприпасів; розспорядженням та знищенням боєприпасів; заходів безпеки та протипожежної охорони баз а також обов’язки посадових осіб баз з охорони праці та забезпечення екологічної безпеки.

Усі положення та вказівки даного Керівництва необхідно застосовувати творчо з урахуванням обставин, що склалися, при поводженні з ракетами і боєприпасами необхідно суворо виконувати вимоги чинної експлуатаційно-технічної документації та нормативно-правових актів.

При виникненні розбіжностей вимог цього Керівництва з вимогами експлуатаційно-технічної документації необхідно виконувати вимоги експлуатаційно-технічної документації, якщо це окремо не обумовлено в даному Керівництві.

Проект „Керівництва для арсеналів, баз і складів ракет і боєприпасів” обговорений і ухвалений на засіданні секції науково-технічної ради управління проблем живучості і вибухопожежобезпеки арсеналів, баз і складів зберігання ракет і боєприпасів (протокол № 4 від 12 квітня 2005 р.).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]