Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
pr_690.doc
Скачиваний:
77
Добавлен:
30.09.2019
Размер:
2.45 Mб
Скачать
        1. Піропатрони і піроджгути дозволяється зберігати разом з іншим ЗІП, але в спеціальних металевих шафах (ящиках).

    1. Особливості організації зберігання боєприпасів на майданчиках відкритого зберігання

      1. Ємність штабелів боєприпасів, що зберігаються на майданчиках відкритого зберігання і їх відстань від сховищ (навісів) та інших штабелів боєприпасів визначається відповідно до додатків 4, 5, 17.

      2. В усіх випадках штабелі боєприпасів, що знаходяться на відкритому повітрі, укладаються на підкладки, кріпляться рейками і вкриваються брезентами чи іншими матеріалами, що заміняють брезенти.

      3. При зберіганні боєприпасів на відкритому повітрі штабелі складати заввишки не більше 2/3 від установленої максимально допустимої висоти штабелів з такими ж боєприпасами в сховищах. Штабелі повинні укладатися рівно, стійко, а також з таким розрахунком, щоб верхні їхні ряди утворювали сходинки за профілем даху для забезпечення стоку води в негоду після укриття їх брезентами.

      4. Забороняється зберігання на майданчиках відкритого зберігання вибухових речовин, піротехнічних засобів, боєприпасів до стрілецької зброї, ручних гранат і підривних засобів . Це майно завозиться до сховищ у день прибуття.

      5. Розміщення боєприпасів на майданчиках відкритого зберігання технічної території проводиться за планом, затвердженим начальником бази.

      6. Зберігання боєприпасів за межами технічної території і сортувального майданчика проводиться тільки з дозволу старшого начальника, якому підпорядкована база.

      7. Ємність майданчиків для відкритого зберігання боєприпасів та їх віддалення від сховищ (навісів) і штабелів боєприпасів визначається відповідно до додатків 4, 5 і 17.

      8. Майданчики під штабелі перед укладанням на них боєприпасів потрібно вирівняти, очистити від рослинності і засипати шаром гальки чи щебеню товщиною завтовшки не менше 5 см. Необхідно передбачати повне обвалування майданчиків, будівництво захисних споруд тощо. Навколо майданчику необхідно зробити водовідводи.

      9. Укладання і кріплення штабелів з боєприпасами на майданчиках проводяться відповідно до вимог цього Керівництва, викладених для боєприпасів, що знаходяться в сховищах, при цьому робочі проходи не виділяються.

Брезенти, якими вкриваються штабелі, або інші покрівельні матеріали не розстеляти безпосередньо на ящики з боєприпасами, а натягувати рівно на спеціально улаштований дерев'яний каркас чи порожні ящики, покладені на штабель, забезпечивши вільний стік води під час дощу. Внизу брезент кріпити до забитих у землю кілочків.

      1. У дощову погоду необхідно вчасно видаляти воду з западин і складок брезентів.

Узимку штабелі з боєприпасами і двометрову смугу навколо них необхідно очищати від снігу.

Під час весняного потепління необхідно перевіряти стійкість штабелів і їх кріплення, а також вживати заходів з запобігання затопленню боєприпасів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]